Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Posto je ova tema aktualna u svijetu smatram da bismo i mi trebali o ovome raspravljati. Da li biste vi podrzavali karikaturiste u BiH da recimo oni na svoj nacin pokazu nama gradjanima svoj vid desavanja u BiH? Zamolio bih sve forumase da se "previse" ne vezu za slucaj u Francuskoj posto sam temu zamislio tako da raspravljamo o (mogucim) karikaturistima kod nas.
Kako bi to odjeknulo kod nas? Koji su razlozi za vas stav po tom pitanju ...
"Čudna je to želja; tražiti vlast i izgubiti slobodu; ili: tražiti vlast nad drugima a izgubiti je nad samim sobom."
fosna2014 wrote:Posto je ova tema aktualna u svijetu smatram da bismo i mi trebali o ovome raspravljati. Da li biste vi podrzavali karikaturiste u BiH da recimo oni na svoj nacin pokazu nama gradjanima svoj vid desavanja u BiH? Zamolio bih sve forumase da se "previse" ne vezu za slucaj u Francuskoj posto sam temu zamislio tako da raspravljamo o (mogucim) karikaturistima kod nas.
"Čudna je to želja; tražiti vlast i izgubiti slobodu; ili: tražiti vlast nad drugima a izgubiti je nad samim sobom."
fosna2014 wrote:Posto je ova tema aktualna u svijetu smatram da bismo i mi trebali o ovome raspravljati. Da li biste vi podrzavali karikaturiste u BiH da recimo oni na svoj nacin pokazu nama gradjanima svoj vid desavanja u BiH? Zamolio bih sve forumase da se "previse" ne vezu za slucaj u Francuskoj posto sam temu zamislio tako da raspravljamo o (mogucim) karikaturistima kod nas.
Imamo i previše političkih,ekonomskih,socijalnih i svakih drugih problema i bez toga!Kao SDS-ovac smatram da treba da se okrenemo boljim stvarima izgradnjom što boljih međuljudskih,ekonomskih,socijalnih i drugih odnosa a sad neke karikature koje bi još više svađale nisu nam potrebne.Ne znam kome je to (karikature koje bi svađale?) potrebno u BiH? Srbima to ne treba...Danas neko sutra golog Muhameda, sutra patrijarha, pa to nam ne treba!
filosofman wrote:Imamo i previše političkih,ekonomskih,socijalnih i svakih drugih problema i bez toga!Kao SDS-ovac smatram da treba da se okrenemo boljim stvarima izgradnjom što boljih međuljudskih,ekonomskih,socijalnih i drugih odnosa a sad neke karikature koje bi još više svađale nisu nam potrebne.Ne znam kome je to (karikature koje bi svađale?) potrebno u BiH? Srbima to ne treba...Danas neko sutra golog Muhameda, sutra patrijarha, pa to nam ne treba!
Ja mislim da bi karikature upravo ujedinile narode u BiH. Pogotovo kad bi opleli po politicarima i politici uopce kod nas.
filosofman wrote:Imamo i previše političkih,ekonomskih,socijalnih i svakih drugih problema i bez toga!Kao SDS-ovac smatram da treba da se okrenemo boljim stvarima izgradnjom što boljih međuljudskih,ekonomskih,socijalnih i drugih odnosa a sad neke karikature koje bi još više svađale nisu nam potrebne.Ne znam kome je to (karikature koje bi svađale?) potrebno u BiH? Srbima to ne treba...Danas neko sutra golog Muhameda, sutra patrijarha, pa to nam ne treba!
Ja mislim da bi karikature upravo ujedinile narode u BiH. Pogotovo kad bi opleli po politicarima i politici uopce kod nas.
mk ultra wrote:Zašto je ismijavanje crne rase zabranjeno?
mozda zato sto si rodjen kao crnac i to do skoro nisi mogao promijeniti? biti crne rase nije uvjerenje. biti crnac (prevedi na engleski) jeste. a to se ismijava odavno u americi
mk ultra wrote:Zašto je ismijavanje crne rase zabranjeno?
Rasa se ne bira, religija se bira.
Uvjerenja su izlozena satiri! A religije su uvjerenja.
Pa onda možeš podjebavati sve redom i očekivati da svi reaguju bez ljutnje.
Ima ljudi znaju za šalu, neki ne znaju, i skočit će ti za vrat iste sekunde. Ako ti je 1000x rečeno nemoj, zašto da budeš toliki debil i nastaviš?
mk ultra wrote:
Pa onda možeš podjebavati sve redom i očekivati da svi reaguju bez ljutnje.
Ima ljudi znaju za šalu, neki ne znaju, i skočit će ti za vrat iste sekunde. Ako ti je 1000x rečeno nemoj, zašto da budeš toliki debil i nastaviš?
Da sva uvjerenja su podlozna ismijavanju. Z
naci treba sageti glavu onima koji ne znaju za salu? Treba im dopustiti da silom zabrane salu na svoj racun?
Rasa nije uvjerenje, ona se ne bira i zato nije podlozna ismijavanju.