http://www.sarajevo-rs.com
Vidjeh link na jednoj drugoj temi. No comment.
Na forumu njih 5-6 podrzavaju i odobravaju jedan drugog.
Kakva frustracija.....
-
Toozla
...evo zanimljivog pisma...
http://www.sarajevo-rs.com/forum/viewtopic.php?t=310
http://www.sarajevo-rs.com/forum/viewtopic.php?t=310
...mozda su neki od vas ovo procitali u NN ali ja nisam...Obraća vam se Milan Lukić iz Višegrada, i nadam se da ćete objaviti ovo pismo, jer režimska televizija i štampa objavljuju i serviraju sve same neistine, a vi koji to niste, verujem držite do osnovnog načela novinarstva - činjenica. Istina je ovo što imam da kažem i to da zna svako, a bog zna, a on je za mene svemoćan, a za nevernike i zločince i komunističku ološ iz Višegrada i iz Foče Brane Savovića, Riste Perišića i Fočaka Njeguša bog ne postoji, oni veruju samo u novac i vlast, misle da vladaju dok su živi.
I ova silna dobrovoljna predaja teško da je baš takva kao što se plasira javnosti, bez neke skrivene zaleđine, jer mnoge su stvari drugačije nego što izgledaju na prvi pogled. Ja sam iz čestite porodice nad kojom su komunistički zločinci izvršili zločin i za vreme prošlog rata, i u ovim posleratnim vremenima, ljudi istog tipa, samo preobučeni u tzv. srpske uniforme.
Upoznati ste i pisali ste istinu o ubistvu moga brata na spavanju, u pidžami, pred ženom lekarkom, o ubistvu nevinog i časnog čoveka koji je voleo sve ljude bez razlike na veru, jer je bio takav čovek, i dok je radio kao profesor za vreme rata u Obrenovcu, svu je decu gledao isto, i nema onoga ko bi tvrdio suprotno. A ubili su ga da bi sačuvali imovinu koju su opljačkali za vreme rata i od muslimana i od Srba, ti koji su izvršili nezapamćen zločin u Višegradu, "gazde" Višegrada, Brane Savović i Risto Perišić, i Foče, Radomir Njeguš. A istina je da ti ljudi nemaju ništa ljudsko, niti č asti niti poštenja, veruju samo u novac.
Po njihovom naređenju svi su muslimani iz Višegrada i Foče pobijeni. E, sad žele to da svale na nekoliko ljudi, koji ispade da su svemogući, vanzemaljci možda. I ludom je jasno da tri čoveka nisu mogla pobiti 10.000 ljudi. A prisetite se ko je ordenje primao. Nisu to bili časni borci, koji su verovali da se za slobodu bore, i ginu, već su to bili njihovi komandanti. A komandanti su komandovali i primali ordenje, ali su takođe bili i prvi koji su pljačkali i naređivali ubistva.
Kako sad ja bez komandanata da idem u Hag, pa valjda treba i tu da budu prvi, jer kakvi su onda komandanti ako nisu uvek ispred vojske. A svima je poznato u Višegradu da sam ja na početku rata radio u policiji, da sam bio mobilisan tri meseca. I moj načelnik bio je Risto Perišić a njegov šef, koji ga je po partijskoj liniji postavio za načelnika, Branimir Savović. Samo kad oni budu gde im je i mesto, u Hagu, kad se budu odazvali na svoja "prava" imena - zločinci, ja se predajem, i predaću se da bi istinu i muslimani saznali, o svojim najbližim, i kako su nestajali, jer ja znam mnogo, i hteo bih ovim putem da izjavim saučešće svima njima, zaslužili su.
Moj brat je putovao kroz Goražde skoro tri godine, iz Foče u Višegrad, i nikada mu nije falila dlaka zglave, niti ružnu reč da je čuo, a znalo se čiji je brat, ali se isto znalo da je čist pred Bogom i narodom. Zamislite samo šta su radili za vreme rata muslimanima kada rade ovo za vreme mira i naoči celog sveta, i naoči međunarodne zajednice stacionirane u Bosni, koja je određena za mir, kada šalju plaćene ubice u uniformama da ubijaju ljude u kući, u krevetu, a pritom međunarodna zajednica žmuri na te zločine. Da li su kupljeni pojedinci ili je nešto drugo posredi, zaključite sami.
Pogledajte šta se dešava na suđenju zlikovcima koji su mi ubili brata, suđenje liči na najveću lakrdiju. Ja verujem što sam čitao u novinama o pričama Branine žene, da i sada vladaju u Republici Srpskoj, da je to tačno. Pitam se da li je međunarodna zajednica oprostila ovim zlikovcima zločine u istočnoj Bosni zato što su prodali haške optuženike Gagovića i Krajišnika. Jer, kako je moguće "veliki Srbi" što sebe nazivaju i "zaštitnici srpskog naroda" da ne budu optuženi.
Posle ubistva moga brata ti isti preko svojih novinara i propagande pokušali su mene da proglase izdajnikom Radovana Karadžića. Kakva besramna i beskrupulozna laž. Kome da odajem informacije kada sam i sam optužen i živim kao hajduk od potera ratnih profitera RS i ostale harange, dok ova dvojica - Savović i Perišić uživaju u vilama po Zlatiboru i Beogradu. Bogatstvo im je pre rata bilo nula, a sada su multimilioneri. Ti ljudi sada glume mirotvorce, i preko svojih isturenih kurira i poslušnika prodaju strancima informacije o masovnim grobnicama muslimana u koje su ih oni bagerima sahranjivali za vreme rata, a posle rata otkopavali tim istim bagerima, istim kojim su rušili muslimanske bogomolje i kojima sada vade pesak iz Rzava. A ko bi znao u tim vrletima i divljini gde se i kompasom može lako zalutati, gde su te masovne grobnice nego oni koji su ih isprva i kopali.
A ja niti sam bio prijatelj Karadžićev, niti sam se družio i bio blizak s njim, ni ordenje od njega dobijao, da bih tako lako znao kuda se on kreće. Ja javno kažem, po stoti put, za mene je bio i ostaće Mladić istinski heroj i idol, a Karadžić vođa mog naroda, i da se njima zahvaljujući, nije ponovio genocid iz prošlog rata nad srpskim narodom.
Spomenuo bih tu i Ljubišu Savića Mauzera iz Bijeljine, za koga mogu da kažem, iako sam ga video samo pet puta u životu, da je taj čovek u istoriju ušao kao heroj Semberije i Majevice, gde će i ostati. Ja ga znam kao heroja i časnog čoveka a ne znam ga kao izdajnika i mislim da će se mnogi sa mnom složiti. A ovi koji su se krstili u 45, 50. godini, krstili su se da bi se pokazali da su "veliki Srbi" a do tada su bili komunističke hijene.
Ratni profiteri Savović, Perišić, Njeguš, žele heroje da proglase izdajnicima a sebe herojima. To su radile komunističke hijene i izdajnici onoga rata, a ovi isti rade sada, samo presvučeni u drugu odeću.
Moja genetika je drugačija od njihove. Od dedova, pradedova, očeva, uvek smo verovali u Boga i bili čestiti Srbi. Kod nas u kući se uvek slavila krsna slava i lomio slavski kolač na Svetog Jovana, i svi su ljudi dobre volje uvek bili dobrodošli. A pitam sad i Branu i Ristu i Radomira: kad su tako iskreni i pošteni, kako se predstavljaju, čega se plaše, što su angažovali po 10 telohranitelja da im decu čuvaju, a njih po 20. I po tome se može videti da ne znaju ni srpske ni ljudske običaje. Jer, pravi Srbin je uvek pre svega bio čovek, i nad nevinim ljudima, ženama i decom, pravi i čestiti Srbin, vernik, nikada neće osvetu praviti, iako su zaslužili da dožive isti bol kao što su moji roditelji doživeli. A ja bih rekao da postoji još hiljade razloga što se kriju. Barem 10.000, za svakog onog što su im oduzeli elementarno pravo na život.
I skriveni, kao pacovi po rupama, iz svojih vila šalju maloumne i nepismene da ubijaju po RS i Bosni ko god progovori istinu o njima. I nazdravljaju. Šampanjac i viski za zadati bol. Vidim da su počeli da eliminišu i one koji su im do juče bili dobri i slušali ih. Kome li će podmetnuti odgovornost za ubistvo Josipovića, čijoj porodici evo ovim putem izjavljujem iskreno saučešće, bili su na Novičinoj sahrani. Da li su ikada u svojim životima pomislili na decu tih ljudi za čiju su smrt odgovorni. I koga će za sledeći prljav posao, iz redova ubica u belim mantilima, uniformama policije i svojih plaćenika u novinarstvu i sudstvu poturiti, kao što su pokojnog načelnika policije Kosorića iz Višegrada poturili da dovede zločince i plaćenike u policijskim uniformama sa čarapama na glavama, mada znamo da se čarape nose na nogama, da mi ubiju brata, misleći da ću ja uleteti u postavljenu zamku na groblju, ne bi li mojom eliminacijom ugasili gotovo poslednju mogućnost da će istina o zločinima jednog dana ipak izaći na videlo.
Spreman sam u svakom trenutku da se dobrovoljno pojavim na sudu, bilo u Sarajevu, bilo u Hagu i da stanem iza svojih reči, jer one su istinite, a istina i pravda su spore, ali dostižne, i uradiću tako kad budem video optužnice za prave zločince i mogućnost da se na tom sudu u oči pogledamo.
Pozdravlja vas haški optuženik
Milan LUKIĆ
Pismo u čijem potpisu je Milan Lukić u redakciju "Nezavisnih novina" stiglo je sa zaštićene imejl adrese, a jedino što je bilo moguće utvrditi jeste da je pošiljalac koristio usluge servera u Brazilu.
Isti server koristio je i pošiljalac pisma o formiranju terorističke grupe "Preventiva" u Višegradu, koje smo objavili prije nekoliko mjeseci.
Uredništvo
http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 005-02.php