Applications off kad je screen locked??

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jasko__

#1 Applications off kad je screen locked??

Post by jasko__ »

Odjednom mi se pocelo desavati..
Xperia Z..Kitkat 4.4.4
Inace sve OK..ali kad zakljucam mob kao da se sve pogasi..viber,messenger poruke ne dolaze..cim otkljucam mob sve dodje odjednom..
Ispocetka sam mislio da je samo wifi u pitanju..ali jutros mi alarm nije zvonio (koristim aplikaciju za alarm,ne ovaj fabricki..on se ne gasi..al sam navikao na ovu app)

A cim sam jutros otkljucao mob poce zvonit alarm..sa pola sata zakasnjenja..zna li ko sta da mu radim??
MeanMachine

#2 Re: Applications off kad je screen locked??

Post by MeanMachine »

jasko__ wrote:Odjednom mi se pocelo desavati..
Xperia Z..Kitkat 4.4.4
Inace sve OK..ali kad zakljucam mob kao da se sve pogasi..viber,messenger poruke ne dolaze..cim otkljucam mob sve dodje odjednom..
Ispocetka sam mislio da je samo wifi u pitanju..ali jutros mi alarm nije zvonio (koristim aplikaciju za alarm,ne ovaj fabricki..on se ne gasi..al sam navikao na ovu app)

A cim sam jutros otkljucao mob poce zvonit alarm..sa pola sata zakasnjenja..zna li ko sta da mu radim??
Provjeri da ti nije uključen Stamina Mode za štednju baterije - ako jeste isključi taj način rada (to meni prvo naumpade kada sam pročitao opis tvog problema).
Capsicum

#3 Re: Applications off kad je screen locked??

Post by Capsicum »

Ma Stamina mod je ukljucen 100%. Mozes u opcijama stamina moda iskljucit aplikacije koje zelis da ti ostanu aktivne i kad je isti ukljucen. Ili iskljuci skroz stamina mod.
jasko__

#4 Re: Applications off kad je screen locked??

Post by jasko__ »

Capsicum wrote:Ma Stamina mod je ukljucen 100%. Mozes u opcijama stamina moda iskljucit aplikacije koje zelis da ti ostanu aktivne i kad je isti ukljucen. Ili iskljuci skroz stamina mod.
Jest upaljen Stamina..evo dodao sam par aplikacija da rade kad je on ukljucen..i sad mi alarm fercera,ali Viber i dalje nece..
Capsicum

#5 Re: Applications off kad je screen locked??

Post by Capsicum »

A jesi li slucajno upalio ono da ti gasi konekcije kad ti je ekran ugasen? Viber da bi radio mora bit upaljena konekcija jel :)
jasko__

#6 Re: Applications off kad je screen locked??

Post by jasko__ »

Capsicum wrote:A jesi li slucajno upalio ono da ti gasi konekcije kad ti je ekran ugasen? Viber da bi radio mora bit upaljena konekcija jel :)
A kako se to radi :)
Capsicum

#7 Re: Applications off kad je screen locked??

Post by Capsicum »

Na opcijama Stamina moda imas kvacicu "extended standby". Iskljuci je ako je ukljucena.

Edit: Pardon, zanemari ovo gore... Ako si stavio Viber u listu aplikacija koje su aktivne u standby-u, ne trebas nista dirat, moralo bi radit...
jasko__

#8 Re: Applications off kad je screen locked??

Post by jasko__ »

Hvala ljudi..izgleda da je uspjelo
Post Reply