EP Cengic Vila

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

CuraGrbavica

#1 EP Cengic Vila

Post by CuraGrbavica »

Neki dan sam na EP Cengic Vila tankala gorivo...rekoh dizel za 30 kerima...sutra auto stekce i stekce...danas sa servisa izvjestaj...usuo kreten benzin, iako mi nije jasno kako je mogao kad su pistolji razliciti...i jos kazu, sva sreca pa nije obratno jer bi mogla bacit masinu od auta...eto toliko, za info...kupujmo domace :run:
Muskarac From Odakle

#2 Re: EP Cengic Vila

Post by Muskarac From Odakle »

Zato kupi biciklo i mirna si,sta ce ti auto.
CuraGrbavica

#3 Re: EP Cengic Vila

Post by CuraGrbavica »

Nema sica za mene, a nije zgodno da ugradjujem auto sjedalo na biciklo :skoljka:
Mjesanac

#4 Re: EP Cengic Vila

Post by Mjesanac »

Jel sad treba odustati od EP jer je neki tamo lik, moguce zamisljen oko svojih nekih zivotnih problema, fulio pistolj? :-)
Muskarac From Odakle

#5 Re: EP Cengic Vila

Post by Muskarac From Odakle »

Mjesanac wrote:Jel sad treba odustati od EP jer je neki tamo lik, moguce zamisljen oko svojih nekih zivotnih problema, fulio pistolj? :-)
A sta treba tuđe unistavat ako ima problema?
Hajvan

#6 Re: EP Cengic Vila

Post by Hajvan »

CuraGrbavica wrote:Neki dan sam na EP Cengic Vila tankala gorivo...rekoh dizel za 30 kerima...sutra auto stekce i stekce...danas sa servisa izvjestaj...usuo kreten benzin, iako mi nije jasno kako je mogao kad su pistolji razliciti...i jos kazu, sva sreca pa nije obratno jer bi mogla bacit masinu od auta...eto toliko, za info...kupujmo domace :run:

EP nije domaće- to je mađarsko-hrvatsko...
vješalica

#7 Re: EP Cengic Vila

Post by vješalica »

CuraGrbavica wrote:Neki dan sam na EP Cengic Vila tankala gorivo...rekoh dizel za 30 kerima...sutra auto stekce i stekce...danas sa servisa izvjestaj...usuo kreten benzin, iako mi nije jasno kako je mogao kad su pistolji razliciti...i jos kazu, sva sreca pa nije obratno jer bi mogla bacit masinu od auta...eto toliko, za info...kupujmo domace :run:
miješaš pojam kupovine domaćeg sa fulom uposlenika na pumpi
CuraGrbavica

#8 Re: EP Cengic Vila

Post by CuraGrbavica »

pod whatever...mogli su mi zajebat vozilo, a to nije mala stvar, barem ne meni...samo napominjem da se ne desi jos nekome...prvo mi je palo na pamet kako je pala cijena goriva generalno, rekoh, sad dodaju jos vise vode jer ne mogu zaradit koliko su navikli...EP djeluje i izgleda domace, sa uslugama i kvalitetom.....faith no more....
seoBIH

#9 Re: EP Cengic Vila

Post by seoBIH »

:bih:
kox

#10 Re: EP Cengic Vila

Post by kox »

CuraGrbavica wrote:pod whatever...mogli su mi zajebat vozilo, a to nije mala stvar, barem ne meni...samo napominjem da se ne desi jos nekome...prvo mi je palo na pamet kako je pala cijena goriva generalno, rekoh, sad dodaju jos vise vode jer ne mogu zaradit koliko su navikli...EP djeluje i izgleda domace, sa uslugama i kvalitetom.....faith no more....
Svašta, naprave ti problem na pumpi u stranom vlasništvu a ti opleteš po kupovini domaćeg :-)
lajkujMe

#11 Re: EP Cengic Vila

Post by lajkujMe »

Problem te pumpe je nedostatak zaposljenika, ogroman broj kupaca a premalo pumpadzija. E sad ne znam u tvojoj situaciji ali moguce je da lik nije znao gdje udara a ti mu izlaskom iz auta dobacila uspi lupam dizel i ti do kase a on se izgubio...

Nije da ga opravdavam ali jbg moze se desiti.

Tamo kako ja znam ima 8 crpki ja kad odem minimalno 4 su zauzete istovremeno + imaju praonu koja se takodjer uveliko koristi. I nekad samo dvoje na pumpi radi jedan na kasi drugi na opsluzivanju kupaca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12 Re: EP Cengic Vila

Post by _BataZiv_0809 »

Desava se to svugdje, nista neobicno, mada ni meni nije jasno kako je uspio ugurati pistolj. Uglavnom opreza nikad dosta, a ja uvijek sacekam da vidim koji ce pistolj uzeti. Koliko god da covjek zuri, ta minuta cekanja dok to ispratis, moze te spasiti velike glavobolje.

PS Na Gaspromu je samoposluzivanje?
lajkujMe

#13 Re: EP Cengic Vila

Post by lajkujMe »

A mene bas zanima zasto kod nas jos uvijek ne vlada samoposluzivanje na pumpi mi smo jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja ima pumpadzije.. :D

Lupam u hrvatskoj ako kazes naspi mi oni na pumpi te bljedo pogledaju.

I nemojte mi zbog kradljivaca. Sistem idi na kasu uplati odredjen iznos i otkljuca ti crpku na toliki iznos....
seoBIH

#14 Re: EP Cengic Vila

Post by seoBIH »

Mozes li predociti racun? Meni ovo mirise na blacenje, jer je to bas aktivna pumpa :)

Pored toga, uz potpis i pečat mehaničara, te uz račun koji kaze da je naplacen dizel, a ustanovljeno da je sipan benzin, mozes dobiti odstetu.
mirzet87sa

#15 Re: EP Cengic Vila

Post by mirzet87sa »

lajkujMe wrote:A mene bas zanima zasto kod nas jos uvijek ne vlada samoposluzivanje na pumpi mi smo jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja ima pumpadzije.. :D

Lupam u hrvatskoj ako kazes naspi mi oni na pumpi te bljedo pogledaju.

I nemojte mi zbog kradljivaca. Sistem idi na kasu uplati odredjen iznos i otkljuca ti crpku na toliki iznos....
Nije tacno.
rekla-kazala

#16 Re: EP Cengic Vila

Post by rekla-kazala »

vjerovati je OK ali provjeriti još bolje. Zato uvijek stanem pored auta uvjerim se da će sve biti u redu i onda prema kasi.
didgeridoo

#17 Re: EP Cengic Vila

Post by didgeridoo »

seoBIH wrote:Mozes li predociti racun? Meni ovo mirise na blacenje, jer je to bas aktivna pumpa :)

Pored toga, uz potpis i pečat mehaničara, te uz račun koji kaze da je naplacen dizel, a ustanovljeno da je sipan benzin, mozes dobiti odstetu.
Na prvo citanje i ja sam stekao ovakav dojam.
Zadnjih godinu dana sipam na toj pumpi dizlo, jos common rail u mene i sigurno bi se desilo nesto da je u pitanju prljavije gorivo, a sto se tice zamjene, ne znam kako je pistolj prosao.
Do sad nikakvih losih iskustava sa EP na C. Vili za razliku od one harabatije u Nedzaricima.
the_stick

#18 Re: EP Cengic Vila

Post by the_stick »

glupa tema... zbog greske jednog radnika oplesti po EP pumpama i kupovine domaceg... otprilike u rangu kada trazis cevape bez luka, a zamisljenji cevabdzija greskom stavi luk... jasno je da je u tvom slucaju moglo doci do vece materijalne stete, ali je u pitanju ljudska greska... nema veze ni sa EP pumpama niti sa domacim proizvodima, niti ce ova tema pomoci nekome da se i njima ne desi... kao sto je neko rekao, ako imas dokaze, zali se... mozda mozes dobiti i neku odstetu... greska jednog radnika apsolutno nije dovoljan razlog za pljuvanje po svemu redom...
mali_balon

#19 Re: EP Cengic Vila

Post by mali_balon »

A sto to gospoda sama ne sipa ako vec nema uposlenika, ne kontam. Na svakoj pumpi malo sacekam, ako nema pumpadzije onda sam sipam. Ne kontam ....
Naslovnica

#20 Re: EP Cengic Vila

Post by Naslovnica »

Kao što neko reče, problem EP pumpe na CV je mali broj zaposlenika u odnosu na veliki promet. A usput su poprilično neljubazni, uglavnom bez dobar dan, hvala i doviđenja, o osmjehu sa i ne govorim. Zato sam tamo jedino ako baš nemam vremena otići do neke druge pumpe.
JThomas

#21 Re: EP Cengic Vila

Post by JThomas »

ovo mi se sviđa, "djeluje i izgleda domaće" :D

ali nije.
addy_sa

#22 Re: EP Cengic Vila

Post by addy_sa »

I nemaju kese jer uvijek kupujem nekakvih sitnica po pumpama a nekad i sokove i slicno ako je kasno i mjesecima nema kesa..dakle bilo kakva kesa platicu je jbt ne nosam cekere sa sobom..a sad su uveli one male papirne sto npr ti stave mandarine u granapu :-) ok, papirna super podrzavam al kesa ne vrecica.. kao stalni kupac na tim pumpama primjetio sam kao i svugdje da usluga varira ili uvedi da sami sipamo ili da ima dovoljno ljudi spretnih i brzih i to je to.. pohvalno je sto ima uposlenika starije dobi i podrzavam ali isti bi se trebali malo uklopiti u nove trendove nije vise samoupravni socijalizam kahva cigara pauza nepersiranje musterije
2001

#23 Re: EP Cengic Vila

Post by 2001 »

Bez uvrede za autoricu teme ali ovo je još jedan dokaz šlampavosti i nemara prema vlastitom automobilu, gdje se očekuje da drugi brinu o njihovom limenom ljubimcu, čak kad su u pitanju i najbanalnije stvari!
EP Čengić vila je kao pumpa potpuno OK, uposlenici su uslužni i ljubazni i bez obzira što uvijek insistiram na samousluživanju, uvijek pitaju treba li pomoć?
Gorivo im je, govorim iz vlastitog i dugogodišnjeg iskustva, kvalitetno i nikad nisam imao apsolutno nikakvih problema, kao npr. na bivšem OMV-u Stup, gdje su stručnjaci prije 5-6 godina jednom prilikom pomiješali benzin i naftu pa su mnogi imali problema a od tada...bye bye OMV oliti današnji Gasprom, nebitno.
Better Man

#24 Re: EP Cengic Vila

Post by Better Man »

Radnik je greškom nasuo pogrešno gorivo tu je jasna njegova odgovornost i krivica, ali i ti sama si odgovorna za navedenu situaciju, a sad ću ti objasniti zašto. Kad si izašla iz auta i rekla radniku pumpe da ti naspe to i to gorivo za toliko i toliko KM bila si dužna da pogledaš koji je pištolj uzeo i da ga upozoriš ako je uzeo pogrešan. Isto tako si mogla pogledati na aparatu prilikom točenja ili nakon točenja šta ti je nasuo kao i na računu kojeg ti prodavac izda. Ja uvijek kad sipam gorivo bez obzira što na unutrašnjoj strani vratašca piše koje gorivo ide naglasim šta i koliko i pratim koji će pištolj uzeti i tek kad završi sipanje i zatvori vratašca idem na kasu da platim i još obavezno pogledam račun. Samo tako možeš biti siguran da si dobio što si tražio. Svima se može desiti greška i zato ako si u mogučnosti da pratiš i primjetiš (a 100% jesi) ako prodavac krene da ti naspe pogrešno gorivo, da ga zaustaviš i upozoriš.
LaLuna

#25 Re: EP Cengic Vila

Post by LaLuna »

Better Man wrote:Radnik je greškom nasuo pogrešno gorivo tu je jasna njegova odgovornost i krivica, ali i ti sama si odgovorna za navedenu situaciju, a sad ću ti objasniti zašto. Kad si izašla iz auta i rekla radniku pumpe da ti naspe to i to gorivo za toliko i toliko KM bila si dužna da pogledaš koji je pištolj uzeo i da ga upozoriš ako je uzeo pogrešan. Isto tako si mogla pogledati na aparatu prilikom točenja ili nakon točenja šta ti je nasuo kao i na računu kojeg ti prodavac izda. Ja uvijek kad sipam gorivo bez obzira što na unutrašnjoj strani vratašca piše koje gorivo ide naglasim šta i koliko i pratim koji će pištolj uzeti i tek kad završi sipanje i zatvori vratašca idem na kasu da platim i još obavezno pogledam račun. Samo tako možeš biti siguran da si dobio što si tražio. Svima se može desiti greška i zato ako si u mogučnosti da pratiš i primjetiš (a 100% jesi) ako prodavac krene da ti naspe pogrešno gorivo, da ga zaustaviš i upozoriš.
Slazem se :thumbup:

Meni se ista stvar desila na istoj EP pumpi na CVili prije par mjeseci. Nasuo mi benzin umjesto dizela. Nisam sacuvala racun pa se nisam mogla zaliti. Ali i dalje idem na istu pumpu, jer sam zadovoljna gorivom, a i blizu mi je. Samo sto od tad uvijek prvo provjerim koji je pistolj uzeo, prije nego sto odem unutra da platim.
Post Reply