gdje u Sarajevu popraviti USB

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
montypython2000

#1 gdje u Sarajevu popraviti USB

Post by montypython2000 »

Prije nekog vremena crkao mi je USB stick. Bilo je na njemu dosta (10-15 Gb) podataka. U jednom trenutku pri umetanju u laptop pokazivalo mi je da je prazan i trazilo da li da se formatira. Nedavno sam čitao da postoji i vrlo je realna mogućnost povrata izgubljenih podataka sa pokvarenih usbova. Zna li neko gdje bi u Sarajevu bilo najbolje mjesto/servis koje ima odgovarajući softver odnosno gdje bi mogućnost povrata podataka bila najveća?
nightvision

#2 Re: gdje u Sarajevu popraviti USB

Post by nightvision »

nije iskljuceno, i vrlo vjerovatno je, da je usb ispravan ali da si negdje fasovao nekakav virus, ako si davao stick drugome ili ga ukljucivao u nezasticen racunar. Imao sam nedavno takav slucaj gdje je kod kolegice bio "corrupted" stick i isto se ponasao kao sto ti opisujes. Probaj skenirati stick sa nekim programom za povrat podataka, meni je pomogao EaseUS Data Recovery Wizard, probaj naci verziju 5.6.5 koja je crackovana, jednostavno instaliranje i koristenje. To sve pod uslovom da stick nije hardverski ostecen, u tom slucaju ne znam ko ti moze pomoci.
avaks

#3 Re: gdje u Sarajevu popraviti USB

Post by avaks »

Ako je hardverski kvar nema mu spasa nažalost. Ali ako ga prepoznaje moglo bi biti da je neki virus fakat pa pokušaj sa ovim prijedlozima od kolege iznad.
OffTheWall

#4 Re: gdje u Sarajevu popraviti USB

Post by OffTheWall »

Za SA ne znam, no ukoliko su ti baš važni podatci, znam da http://www.infolab.hr/ to radi.
No, koliko se sjećam (možda nisam 100% u pravu), naplaćuju po povraćenom megabajtu, tako da kod tebe to može izaći na finu cifru.

Ono što bih ti ja preporučio je da skineš Ubuntu ili neku sličnu live distribuciju i pokreneš sa CDa.Nakon toga ubaci USB i vidi hoće li ga očitati (dosta USBova koji su zaraženi Win nije htio očitati dok je Ubunu odmah otvorio).

Ispravak za cijenu:
- USB flash, neispravan, ne reagira, računalo ga ne prepoznaje:
Moguća konačna cijena kompletnog spašavanja (ovisno o složenosti postupka) uz BESPLATNU dijagnostiku, i primjerice 1 radni sat specijalista već od 125kn
montypython2000

#5 Re: gdje u Sarajevu popraviti USB

Post by montypython2000 »

Hvala svima
Post Reply