WIFI repeater pomoc

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lajkujMe

#1 WIFI repeater pomoc

Post by lajkujMe »

E ovako ljudi, inace u ovoj sferi ne treba mi pomoc posto znam nesto oko ovih fazona. Ne bi mi ni trebala da nisam u skripcu s vremenom, kad naidjem na ovakav problem nije mi mrsko po 10 sati rjesavati problem na bazi cackaj dok ne proradi. Medjutim radim ovo za prijatelje koji nemaju 10 sati vremena a niti strpljenja.

E ovako, prijatelj A ima internet i wifi router tp-link, model ne znam tacno slican je ovome Link radi se o 150 mbps routeru koji ima opciju wireless bridge mode.

Prijatelj B zivi odmah sprat nize i malo u stranu, radi se o malo starijem liku koji nije zagrijan za IT svijet treba mu samo internet za Viber, Skype i povremeno koristenje laptopa i tako se oni dogovorili nemoj dzaba placat internet i sta sve koristi moj. Eh jucer smo kupili za njega link koji ima takodjer opciju Wireless bridge mode.

U stanu prijatelja B ima signal, u spavacoj (tu bi bio router kao repeater) malo bolji signal u dnevnom boravku mnogo slab. Iphone 4 koji ce najvise koristiti pa hajmo ovako reci ima karinu od wifi prijema, juce 1 metar od routera od meni se cini 4 crtice prikazuje 3 (wtf).

E sad do price nisam nikad ovo radio jesam se informisao i bio sam poprilicno siguran da nece biti problema.
Pokusao sam dva nacina evo vam linkovi od oba nacina:Nacin 1 i Nacin 2

Kod nacina 1, problem je vec nastajao kod promjene lan settings kad zadnji brojevi moraju biti .99, tu mi se izgubi konekcija do routera pokusaji konekcije na 192.168.0.99 su vecinom bili neuspjesni nekako sam uspio kasnije da se spojim (kako pojma nemam :( ) onda dodjemo do DHPC server cim od cekiram enable gotovooo, sad nema pogotovo sanse da se spojim na router, ni na 192.168.0.99 ili 1 i tu sam uglavnom reset router komplet na tvornicke postavke. E nakon 2 sata toga odustao sam od ovog nacina.

Nacin dva, bilo je manjih problemcica, ali sam uspio sve uraditi kao na video i na kraju... NISTA sad ni Glavni router ni repeater router nece da rade nema interneta nikako vise. I sta cu reset repeater, i vratio glavni router na prijasnje postavke.

Neka moja razmisljanja sta je problem.
Neke informacije prvo.
Kao prvo koristio sam laptop s windows 7.

Bio mi je ukljucen wireless adapter na laptopu (izgleda najveca greska koju sam napravio)
Pa se tako nisam mogao spojiti na routere sve dok se nisam spojio wirelesom na signal (iako je kabal bio spojen) (ponavljam my bad odsad cu iskljuciti komplet wifi adapter na laptopu).
Po meni drugi nacin je i najlaksi ali to ne mora znaciti i da ce raditi (sto ocigledno nije)
Glavni router je na 11 b/g mode nema 11 b/g/n mode, je li to problem ako je na repeater 11b/g/n?
Kod nacina 1 vjerovatno SSDI pravi problem kad se dodje do Lan settings i DHPC server settings, posto je SSDI isti na oba routera?

Ma ne znam previse sam i napisao de mi jednostavno recite kako Tenda W308R podesiti da bude repeater i uzima signal od TP-link nesto.
valjuga

#2 Re: WIFI repeater pomoc

Post by valjuga »

Na toj tendi traži opciju wan medium type i odskeniraj mreze.Kad nađe tu vašu,ubacite šifru i to je to.A ako ne ide zanovite firmware na toj tendi.
Edit: Da dodam 1.wan medium type 2.wireless wan 3.scan :thumbup:
Last edited by valjuga on 12/12/2014 08:23, edited 1 time in total.
lajkujMe

#3 Re: WIFI repeater pomoc

Post by lajkujMe »

valjuga wrote:Na toj tendi traži opciju wan medium type i odskeniraj mreze.Kad nađe tu vašu,ubacite šifru i to je to.A ako ne ide zanovite firmware na toj tendi.

Puno Hvala pokusacu to sutra obavezno

EDIT: uspjelooo jeee :D mnogo hvala valjuga.
Post Reply