Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

preludezalude

#1 Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by preludezalude »

Treba mi savjet oko necega sta meni nikako ne pada na pamet. Treba da se ponese u stranu zemlju neki ukras ili nesto slicno sto bi bilo izlozeno u jednoj firmi negdje vjerovatno u nekoj vitrini, a taj predmet bi predstavljao drzavu BiH. Ne pada mi na pamet nikako sta bi to moglo biti.
Svi prijedlozi su dobro dosli.
BlackSteel

#2 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by BlackSteel »

Imas firmu jednu u Zenici prave satove zidne na koji god oces fazon. Pravo usminka lik, rucni rad. Ne znam tacno kako se zove pitaj na podforum Zenica. Imas ga na fb isto.
Innovation

#3 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by Innovation »

Ako si iz Sarajeva,

Image

Image
Šveđanin

#4 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by Šveđanin »

FildžOn.
zrakomlat

#5 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by zrakomlat »

Stećak :D
Bezimeni
Grijem se na: Toplinu
Vozim: Paciklo

#6 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by Bezimeni »

Fino uzmes kakav ibrik ili dzezvu sa findzanima puna ih je Carsija :-D

Image
Innovation

#7 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by Innovation »

Image

Zenica

Image
lajkujMe

#9 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by lajkujMe »

Nevezano za temu, pazite kome dajete suvenire mini stecaka, neki (posebno stariji ili konzervartivniji) kad im se objasni sta je to stecak misle da im zelis smrt ili dozivljavaju to kao losu srecu ili tako to :-) :lol:

Desilo mi se dva puta oba puta stariji malo je reci da su budale ali jbg...
bull21

#10 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by bull21 »

Kupi đegod kakav dildo pa im ga podaj.
ZOCH

#11 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by ZOCH »

a da kupis sliku? Ulje na platnu i to i da potrosis jedno 500 maraka ? Jok jelde :D De ti onda vunene cOrape... Ili ovaj stecak ali zipa da se ko ne uvrijedi, jer besmrtnost je uvreda :zzzz:
walter kurtz

#12 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by walter kurtz »

hercegovačka škija, bosanska šljiva, suhe smokve,šipak, lokum,... može se fina korpa napraviti ;-)
rekla-kazala

#13 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by rekla-kazala »

Ne znam za ostale gradove ali u Zenici možeš kupiti akvarele za 50 do 100 KM ( Nihad Begičević) sa motivima BiH, meni su najdraži motivi starih bosanskih kuća i uličica.
walter kurtz

#14 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by walter kurtz »

Stari most kao najpoznatija građevina u BIH ;-)
mali_balon

#15 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by mali_balon »

Man se ibrika i fiLDZana mislit ce da si iz turkaj, slika brate, slika starog mosta, carsije, mahale, blagaja. Ako hoces nesta do 50KM onda odes na carsiju u kujundziluk i kupis neki "rucno" radjeni bakrorez sebilja, carsije, katedrale ....
KENJAC

#17 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by KENJAC »

Jarane moj! Prica ti neko kome je zanat potkupljivat ljude. Ja sam vaznijim musterijama uvijek iz Bosne donosio te pizdarije , bakroreze, sebilje, Stare Mostove.... Prvo NISTA od toga se ne pravi kod nas. Sve uvoz iz Turske a ove , fol , kujundjije lupkaju citav dan reklame radi ! Nego, slusaj ti mene ! Rakija od kruske, rakija od sljive iz Gradacca , vino iz Trebinja (Vukoje ili Tvrdos) ... naravno sve lijepo upakovano ! Ti bakrorezi ili slicne stvari, zauzimaju u stanu puno prostora i obicno kod stranaca zavrse u podrumu ! Na rakiji i vinu ce ti biti jako zahvalni i kad ih nacnu sa prijateljima , barem u prici sjetit ce se Bosne!
AcaLukas

#18 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by AcaLukas »

Buttplug. Pred izbore nam stave buttplug da odmarama a onda ga vade da nas 4 godine :izet:
razonoda

#19 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by razonoda »

dječak sa šibicama wrote:Image
jel ovo koshuljica za dzehzvu. :lol: :lol: :lol:
Optimist

#21 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by Optimist »

razonoda wrote:
dječak sa šibicama wrote:Image
jel ovo koshuljica za dzehzvu. :lol: :lol: :lol:

Preteča termos boce. :lol:
preludezalude

#22 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by preludezalude »

KENJAC wrote:Jarane moj! Prica ti neko kome je zanat potkupljivat ljude. Ja sam vaznijim musterijama uvijek iz Bosne donosio te pizdarije , bakroreze, sebilje, Stare Mostove.... Prvo NISTA od toga se ne pravi kod nas. Sve uvoz iz Turske a ove , fol , kujundjije lupkaju citav dan reklame radi ! Nego, slusaj ti mene ! Rakija od kruske, rakija od sljive iz Gradacca , vino iz Trebinja (Vukoje ili Tvrdos) ... naravno sve lijepo upakovano ! Ti bakrorezi ili slicne stvari, zauzimaju u stanu puno prostora i obicno kod stranaca zavrse u podrumu ! Na rakiji i vinu ce ti biti jako zahvalni i kad ih nacnu sa prijateljima , barem u prici sjetit ce se Bosne!
:lol: :lol: :lol:
Razumijem ja tebe. Ali sta mislis moze li se preko granice nositi takav alkohol. I sad jos zamisli covjeka koji bi predavao takav predmet i objasnio o cemu se radi. :evil: :evil: :evil: Najvaznije nisam napomenuo, radi se o islamskoj zemlji. :run: :run: :lol: :lol:

Poklon ne ide fizickom licu i uopste nije poklon. Ta stvar bi stajala negdje u holu u zgradi tj firmi.To je samo jedan znak koji bi pokazao i prikazao da iz te zemlje dolazi jedan od uposlenika te firme.
KENJAC

#23 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by KENJAC »

preludezalude wrote:
KENJAC wrote:Jarane moj! Prica ti neko kome je zanat potkupljivat ljude. Ja sam vaznijim musterijama uvijek iz Bosne donosio te pizdarije , bakroreze, sebilje, Stare Mostove.... Prvo NISTA od toga se ne pravi kod nas. Sve uvoz iz Turske a ove , fol , kujundjije lupkaju citav dan reklame radi ! Nego, slusaj ti mene ! Rakija od kruske, rakija od sljive iz Gradacca , vino iz Trebinja (Vukoje ili Tvrdos) ... naravno sve lijepo upakovano ! Ti bakrorezi ili slicne stvari, zauzimaju u stanu puno prostora i obicno kod stranaca zavrse u podrumu ! Na rakiji i vinu ce ti biti jako zahvalni i kad ih nacnu sa prijateljima , barem u prici sjetit ce se Bosne!
Razumijem ja tebe. Ali sta mislis moze li se preko granice nositi takav alkohol. I sad jos zamisli covjeka koji bi predavao takav predmet i objasnio o cemu se radi. :evil: :evil: :evil: Najvaznije nisam napomenuo, radi se o islamskoj zemlji. :run: :run: :lol: :lol:

Poklon ne ide fizickom licu i uopste nije poklon. Ta stvar bi stajala negdje u holu u zgradi tj firmi.To je samo jedan znak koji bi pokazao i prikazao da iz te zemlje dolazi jedan od uposlenika te firme.
Aaaaaaaa.... :lol: Nista onda , nemoj im ni pricati da me znas ! U stvari , uzmi ovo sto sam ti rekao , al za sebe ! Neces se pokajat !
razonoda

#24 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by razonoda »

:lol: :lol:
preludezalude

#25 Re: Ukras ili poklon koji predstavlja BiH

Post by preludezalude »

KENJAC wrote:
preludezalude wrote:

Aaaaaaaa.... :lol: Nista onda , nemoj im ni pricati da me znas ! U stvari , uzmi ovo sto sam ti rekao , al za sebe ! Neces se pokajat !
Mudro zboris veliki strumfe. Ovaj prijedlog u svakom slucaju prihvatam. A odakle je Kenjac, da nije slucajno iz Mostara?
Post Reply