Klix novinari u ulozi suda i pravde

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Fallen Angels

#1 Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Fallen Angels »

Kada pomislite da stvari na klixu ne mogu biti gore,razmislite jos jedanput.

Klix je u ulozi ''sudije'' i ''pravednika'' mozda definitivno unistio jedan dobar dio zivota Petku Drakulicu,nastavniku zvornicke osnovne skole ''Sveti Sava''.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pohotni- ... /141111026

Drugi clanak drugog dana:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/petko-dr ... /141112034

Ono sto zelim reci jeste to da se zakljucak nikada ne donosi prerano,a pogotovo ne na osnovu profila koji nosi njegovo ime i sliku.Klixe,dokle vise? :? :-?

P.S. Molim administratore za postivanje jednakih prava i slobode svih korisnika na forumu,ukljucujuci i mene.Iskreno se nadam da tema nece bit uklonjena jer se radi o tome da ce klix,vrlo moguce,biti tuzen zbog svega kroz sta prolazi ovaj nastavnik.Temu sam otvorio s ciljem da informisem ostale korisnike foruma o ovom dogadjaju i zelim da vidim njihovo misljenje.
Jstat

#2 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Jstat »

Ti misliš da nema drugih portala nego klix?
Googlaj Petka Drakulića, imat ćeš tri stranice jedne te iste vijesti.
Medijsko izvještavanje je borba za vijesti i agilnost u objavljivanju, vijest je prenesena ne sastavljena.

Da iskazuješ revolt prema medijima razumio bih, ali ovo ne razumijem.
Fallen Angels

#3 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Fallen Angels »

Jstat wrote:Ti misliš da nema drugih portala nego klix?
Medijsko izvještavanje je borba za vijesti i agilnost u objavljivanju, vijest je prenesena ne sastavljena.

Ovdje se radi o klix portalu a ne o drugim medijima.Podsjetio si me da ti dadnem jedan primjer koji kaze: ''Ako je on skocio s nebodera,skocit cu i ja.'' (Zasto bi to uradio?!)
Trenutno se radi o klixu i svim propustima koji su vezani za taj portal,prema tome molim te lijepo ne ispravljaj krivu drinu.Hvala unaprijed i pozdrav :)
Big Ang

#4 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Big Ang »

Fallen Angels wrote:[Podsjetio si me da ti dadnem jedan primjer koji kaze: ''Ako je on skocio s nebodera,skocit cu i ja.''

:?:
Fallen Angels

#5 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Fallen Angels »

Big Ang wrote:
Fallen Angels wrote:[Podsjetio si me da ti dadnem jedan primjer koji kaze: ''Ako je on skocio s nebodera,skocit cu i ja.''

To ti je ko tablica mnozenja,da te u pola noci probudim trebala bi shvatiti o cemu pricam.Mozda te zbunio nacin kojim sam opisao prenosenje vijesti od medija do medija,pa cu da ti objasnim.Da ti susjed skoci sa zgrade da li bi i ti skocila za njim?!
Big Ang

#6 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Big Ang »

Fallen Angels wrote:
Big Ang wrote:

To ti je ko tablica mnozenja,da te u pola noci probudim trebala bi shvatiti o cemu pricam.Mozda te zbunio nacin kojim sam opisao prenosenje vijesti od medija do medija,pa cu da ti objasnim.Da ti susjed skoci sa zgrade da li bi i ti skocila za njim?!
Bi.
Big Ang

#7 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Big Ang »

I znaš li ti lično ovog čovjeka? Mislim, čemu opet takav TVOJ stav da je on potpuno nevim?
O'zone
Globalni moderator

#8 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by O'zone »

Bitno je ko je prvi napisao članak.
Big Ang

#9 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Big Ang »

O'zone wrote:

Bitno je ko je prvi napisao članak.
Pa ko?
dječak sa šibicama

#10 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by dječak sa šibicama »

Klix je kao i 99% portala, postao jedno veliko zutilo, Skandal, Express, to ljudi vole, to ljudi traze, zato i imas 15 rezultata kad ukucas jedan naslov, svi prepisuju jedni od drugih, ako je vijest skandalozna ili "socna".

Ko jos klika na vijest pod naslovom "U osnovnoj skoli XXX ucenik XXX osvojio zlatnu medalju na matematickoj olimpijadi"... booooring.
Big Ang

#11 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Big Ang »

Meni vala ovaj taman i ima facu pedofila. :eh:
5 0 5

#12 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by 5 0 5 »

nisu samo petku pokusali podmetnuti, nego i penaldu. http://www.klix.ba/sport/nogomet/kristina-penaldo-ima-nadimak-za-boga-fudbala-i-nije-nimalo-lijep/141111132. ali nije penaldo petko. vec je poslao svoje advokate na kliksova vrata, pa neka oni vide s kim se misle zajebavati. ha ja. :D
Fallen Angels

#13 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Fallen Angels »

Big Ang wrote:Bi.
Ako neki portal bas zeli veliku posjecenost i popularnost,onda ne bi trebalo da novinari tog portala tek tako urade copy/paste ''vijesti'' koja uopce nije ni u najmanju ruku istrazena.Ti,ja ili bilo ko drugi preko noci mozemo postati ''ubojice'' i ''silovatelji'' na osnovu nekog copy/paste-a.Takodjer imaj na umu da se prvi portal koji je dobio ovu vijest primio ko kalem.Dalje je sve ocigledno jasno.Naravno,na svoje misljenje imas puno pravo i niko ti ga ne moze oduzeti.Kao sto rekoh,cilj mi je bio da informisem sve vas i vidim vasa misljenja.Znam da na forumu vec postoje korisnici koji su jos na prvu zamrzili moj profil,na stranu to od koga dolazi ova tema,bitno je ono sto se u njoj nalazi.Ne treba suditi knjizi po njenim koricama.
OldMayor

#14 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by OldMayor »

Dobro je neko na portalu komentar stavio, pa ni najveci pedofil ne bi pisao onakve komentare...

I fakat, malo je cudno da bas onako pise, ali eto. Pedofili su bolesnici koji samo vrebaju i onda zaskoce.
Ovaj je ocito nekome na zulj stao, a starina jest mu problem haknuti profil u pm.

Da smo kako treba drzava, klix bi sad vec bio u bankrotu.

A ovaj covjek, fino ako je nevin neka skupi dokaze - barem je to lako za ovaj slucaj - i fino u tuzilastvo, tuzi fino klix i dobije odstetu. Pa kakva god da je, odsteta je.

Klix je zutilo ...tesko. Crna hronika ih izvlaci i to je to.
Jstat

#15 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Jstat »

Ja ne vjerujem da je ovaj čovjek kriv, zbog samog načina "vrebanja". Da je on odabrao bi podmukliji i suptilniji način od ovako otvorenog "kad joj ga zavučem zavoli ga više od rođene majke" pristupa.
I sami način na koji su djeca prihvatila zajebanciju mi ukazuje na scenario gdje znaju da je netko napravio/provalio profil nastavnika i sad će da loži.
Mislim da je ovo počelo kao šprdancija i da je dobilo prevelike razmjere.

Za ovog što skače s mosta, ta izjava je toliko debilna da je to stvarno strašno. U svijetu medija hvataš vijesti na vrijeme, kasno ti je da ih objavljuješ sutra, ja klixu ne zamjeram ni na jednoj vijesti koju objave, zamjeram im na vijestima koje ne objave. I nisi ti optužio klix za prenošenje vijesti, nego ideš u direktan linč klixa radi objavljivanja hit vijesti, kakva je god. Dakle indirektno ukazuješ na to da klix treba da selektivno bira vijesti bez obzira na njihovu popularnost, po tvom osobnom odabiru valjda. Tako portal i bilo kakav medijski oblik propada.
Vijesti su tu da se prenesu, i da izazovu interes čitatelja, a ne interes samog portala.

Kao što je netko već rekao, ako je itko kriv, kriv je onaj tko je vijest napisao.
dječak sa šibicama

#16 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Kako bilo, prosto ne vjerujem da jedan nastavnik moze napisati "dasam, fykare koje sume unistile platice mi zaovo, dase" :-)
Big Ang

#17 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Big Ang »

dječak sa šibicama wrote:Kako bilo, prosto ne vjerujem da jedan nastavnik moze napisati "dasam, fykare koje sume unistile platice mi zaovo, dase" :-)
O da, može. Vjeruj da može!!! :D
Juče je meni jedna rekla, profesorica :" Niste mi imenTovali mentora" :-)
To što neko ima diplomu profesora ne znači da nije nepismen.
Jstat

#18 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Jstat »

Fallen Angels wrote:
Big Ang wrote:Bi.
Ako neki portal bas zeli veliku posjecenost i popularnost,onda ne bi trebalo da novinari tog portala tek tako urade copy/paste ''vijesti'' koja uopce nije ni u najmanju ruku istrazena.Ti,ja ili bilo ko drugi preko noci mozemo postati ''ubojice'' i ''silovatelji'' na osnovu nekog copy/paste-a.Takodjer imaj na umu da se prvi portal koji je dobio ovu vijest primio ko kalem.Dalje je sve ocigledno jasno.Naravno,na svoje misljenje imas puno pravo i niko ti ga ne moze oduzeti.Kao sto rekoh,cilj mi je bio da informisem sve vas i vidim vasa misljenja.Znam da na forumu vec postoje korisnici koji su jos na prvu zamrzili moj profil,na stranu to od koga dolazi ova tema,bitno je ono sto se u njoj nalazi.Ne treba suditi knjizi po njenim koricama.
Ja te opet pitam želiš li da izraziš revolt prema medijima i načinima izvještavanja ili prema klixu?
Ringhio

#19 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Ringhio »

Sjetim se onog clanka o onoj dvojici sto su izresetana u kafani, kako se sjecam tu je pisalo kako nema sanse da je ubistvo izvrsio musliman, povratnici ugrozeni i tako dalje i tako sire.

Poslje se ispostavi nesto sasvim deseto.

Klix kao klix je najobicniji copy paste elektronski tabloid, nema tu ni N od novinarstva, sportskog, istrazivackog, bilo kakvog, samo copy/paste radi te se objavljuju clanci koji bude agresiju kod muslimana/srba/hrvata, cini mi se samo s jednim ciljem, a to je da se sto vise prepucava po komentarima i da se produbljuje jaz izmedju ljudi.

Ne pamtim kad sam procitao nesto koristno / lijepo na kliksu, vazda nekakve crnine, srbin izbo bosnjaka, bosnjak psovao cetnicku majku srbinu, hrvati psovali balijsku majku bosnjacima i tako iz kruga u krug.

Komentari su uvjek otkljucani na clancima koji su humus za pljuvanje svega sto je sveto u nekoj vjeroispovjesti ili narodu, i tu se moze procitati takvih gadosti da se i ja koji nisam gadljiv najezim.
Fallen Angels

#20 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Fallen Angels »

Na samom pocetku sam lijepo u jednom dijelu napisao ''MOZDA'',a to znaci da jos uvijek ne branim tog covjeka.Ali krivim portale koji od jednog nepovjerljivog izvora,vjerovatno na osnovu necijeg screenshota,donose zakljucke i u konacnici prave vijest koja sigurno moze unistit neciji zivot.U ovom slucaju se radi o klixu kao sto to i u mom prvom postu stoji.
Danguba

#21 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Danguba »

Rijetki su pisani clanci od novinara Klixa a to se iz aviona da primjetiti. :D
Mahom su to preneseni clanci sa drugih sajtova ALI u pravu si, ne mora se svaka glupost prenositi.
Tesko je to odmah procijeniti ali treba imati novinarski njuh za to.
dječak sa šibicama

#22 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Ringhio wrote:Sjetim se onog clanka o onoj dvojici sto su izresetana u kafani, kako se sjecam tu je pisalo kako nema sanse da je ubistvo izvrsio musliman, povratnici ugrozeni i tako dalje i tako sire.

Poslje se ispostavi nesto sasvim deseto.

Klix kao klix je najobicniji copy paste elektronski tabloid, nema tu ni N od novinarstva, sportskog, istrazivackog, bilo kakvog, samo copy/paste radi te se objavljuju clanci koji bude agresiju kod muslimana/srba/hrvata, cini mi se samo s jednim ciljem, a to je da se sto vise prepucava po komentarima i da se produbljuje jaz izmedju ljudi.

Ne pamtim kad sam procitao nesto koristno / lijepo na kliksu, vazda nekakve crnine, srbin izbo bosnjaka, bosnjak psovao cetnicku majku srbinu, hrvati psovali balijsku majku bosnjacima i tako iz kruga u krug.

Komentari su uvjek otkljucani na clancima koji su humus za pljuvanje svega sto je sveto u nekoj vjeroispovjesti ili narodu, i tu se moze procitati takvih gadosti da se i ja koji nisam gadljiv najezim.
Upravo tako, od 100 tekstova na klix portalu, ako je jedan napisan od strane njihovih novinara, ako oni uopce imaju novinare, dobro je.

Copy/paste portal, upravo. Cak nemaju ni toliko profesionalnosti pa da bar urede tekst prije objave, nego nerijetko samo prepisu pa je tekst ili na ekavici ili na cisto hrvatskom, i slicno.
OldMayor

#23 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by OldMayor »

Jstat wrote:Ja ne vjerujem da je ovaj čovjek kriv, zbog samog načina "vrebanja". Da je on odabrao bi podmukliji i suptilniji način od ovako otvorenog "kad joj ga zavučem zavoli ga više od rođene majke" pristupa.
I sami način na koji su djeca prihvatila zajebanciju mi ukazuje na scenario gdje znaju da je netko napravio/provalio profil nastavnika i sad će da loži.
Mislim da je ovo počelo kao šprdancija i da je dobilo prevelike razmjere.

Za ovog što skače s mosta, ta izjava je toliko debilna da je to stvarno strašno. U svijetu medija hvataš vijesti na vrijeme, kasno ti je da ih objavljuješ sutra, ja klixu ne zamjeram ni na jednoj vijesti koju objave, zamjeram im na vijestima koje ne objave. I nisi ti optužio klix za prenošenje vijesti, nego ideš u direktan linč klixa radi objavljivanja hit vijesti, kakva je god. Dakle indirektno ukazuješ na to da klix treba da selektivno bira vijesti bez obzira na njihovu popularnost, po tvom osobnom odabiru valjda. Tako portal i bilo kakav medijski oblik propada.
Vijesti su tu da se prenesu, i da izazovu interes čitatelja, a ne interes samog portala.

Kao što je netko već rekao, ako je itko kriv, kriv je onaj tko je vijest napisao.
Pises nije klix kriv, pa onda napises boldirano?

U potpisu ispod vijesti pise ovo:
(Klix.ba)

Ne treba klix da selektivno prenosi vijesti, nego trebaju njihovi novinari da dignu guzice i da rade posao. Druga je sad stvar sto oni vijesti uzimaju sa blogova, foruma itd. bez da ih istraze, provjere, kontaktiraju ljude itd. Oni to urade poslije, kad useru stvar. I zato im zelim sto vise slucajeva na sudu za klevetu. Jer su levati.

Mozda je ovaj covjek kriv, mozda i nije, ali jbt ne mozes bez ikakve provjere ovakvu vijest puknuti, pa nakon 3 dana onda zvati covjeka i provjeravati neke stvari. Ja nisam novinar, ali sumnjam da se to tako treba raditi. :run:
Fallen Angels

#24 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Fallen Angels »

Big Ang wrote:Meni vala ovaj taman i ima facu pedofila. :eh:
Kao sto rekoh,zakljucak se nikada ne donosi prerano.Sve se treba prvo pretresti i istraziti.A taj tvoj komentar mi je dao razlog da prema tebi od danas imam totalno drugaciji pristup.Naravno ne mislim o tebi nista lose niti cu te ikad vrijedjat,ali stvarno si me negativno iznenadila.Ne prilici to tvojim godinama.
Raigor Stonehoof

#25 Re: Klix novinari u ulozi suda i pravde

Post by Raigor Stonehoof »

Otkud novinari na klixu :)

Prije ce biti da su u pitanju nepismeni srednjoskolci-volonteri.

Bas me nasmija naslovom :)
Post Reply