jedno pitanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
krkan
#1 jedno pitanje
da se nadjete u situaciji da morate birati izmedju sledecih solucija
sta bi ste izabrali
naravno ne trebam napominjati da se morate odluciti za samo jedno
-cijeli zivot biti u ljubavi sa voljenom osobom ali bez djece
-biti sa osobom sa kojom je dobro ali znate da to nije ono za cim ste
zudili cijeli zivot medjutim sa njim/njom imate djecu
sta bi ste izabrali
- manijak1
..........ipak se može i drugo ostvariti , administrativnim putembug wrote:tuznokako god
ipak prvo
-
fiasko.ba
Uvijek bih izabrao potomstvo.
Glavni i osnovni smisao postojanja svakog oblika zivota je da obezbijedi novu generaciju, tj da se ciklus zivota nastavi i nakon nase smrti. Obezbijediti potomstvo je nasa obaveza prema sopstvenom rodu i vrsti, ali i dug prema Majci Prirodi.
Ljubav?
Ljubav je vjerovatno najvaznija komponenta zivota. Sada ce vjerovatno neki pomisliti da sam kontradiktoran, jer sam upravo napisao da je sticanje potomstva vaznije od ljubavi. Medjutim, ne zaboravite da se radjanjem djeteta radja i velika ljubav - izmedju nas i naseg djeteta. Ne postoji ni veca, ni iskrenija ljubav. Samo u toj ljubavi obje strane vole onu drugu vise nego samoga sebe i zato je ta ljubav ultimativna.
Prema tome, nemojte misliti da cete automatski biti uskraceni za ljubav i da necete imati kome podariti svoju ako se odlucite na potomstvo i partnera kojeg ne volite.
Uostalom, kao sto jedna pjesma kaze:
"nismo svi iz ljubavi
dosli na ovaj svijet"
Glavni i osnovni smisao postojanja svakog oblika zivota je da obezbijedi novu generaciju, tj da se ciklus zivota nastavi i nakon nase smrti. Obezbijediti potomstvo je nasa obaveza prema sopstvenom rodu i vrsti, ali i dug prema Majci Prirodi.
Ljubav?
Ljubav je vjerovatno najvaznija komponenta zivota. Sada ce vjerovatno neki pomisliti da sam kontradiktoran, jer sam upravo napisao da je sticanje potomstva vaznije od ljubavi. Medjutim, ne zaboravite da se radjanjem djeteta radja i velika ljubav - izmedju nas i naseg djeteta. Ne postoji ni veca, ni iskrenija ljubav. Samo u toj ljubavi obje strane vole onu drugu vise nego samoga sebe i zato je ta ljubav ultimativna.
Prema tome, nemojte misliti da cete automatski biti uskraceni za ljubav i da necete imati kome podariti svoju ako se odlucite na potomstvo i partnera kojeg ne volite.
Uostalom, kao sto jedna pjesma kaze:
"nismo svi iz ljubavi
dosli na ovaj svijet"
- Zox
Prvo, definitivno.
Potomstvo shvatam kao plod ljubavi, a ne kroz puki instinkt prenosenja mojih gena na iducu generaciju.
Razmisli jos o necemu: da li ces biti u stanju ne pokazati nikad eventualnim potomcima da nisu zaceti iz ljubavi, da nisu plod ljubavi?
Potomstvo shvatam kao plod ljubavi, a ne kroz puki instinkt prenosenja mojih gena na iducu generaciju.
Razmisli jos o necemu: da li ces biti u stanju ne pokazati nikad eventualnim potomcima da nisu zaceti iz ljubavi, da nisu plod ljubavi?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Prvo i drugo 
- manijak1
- horns&drums
Ja se cijeli zivot kurvam pa mi je svejedno
:D
- manijak1
-
SENZIBILNI GRUBIJAN
Sreca je relativna i savrsene veze skoro da i ne postoje. Izabrao bih drugu alternativu jer mislim da djeca kompletiraju srecu.
-
Macka u cizmama
Prvo, iz slicnog razloga kao hananah. Toliko je djece bez roditelja kojima treba paznja. A i manje boli
Ne smatram da je neophodno da svoje gene prenesem dalje, nisu bas nesto jedinstveni
Ne smatram da je neophodno da svoje gene prenesem dalje, nisu bas nesto jedinstveni
- Daisy
mislim da vecina misli prvo ali radi drugo...nazalost, treba zadovoljiti i tradicionalnu stranu stvari. Mislim da bi licno odabrala prvo ali tuzno mi je gledati sve nesretne veze kojih ima puno i koje se zasnivaju na imanju djece a partneri ne dobivaju jedno od drugih ono sto zele
-
Ljut_ko_Leptir
Ono prvo naravno...
onoj drugoj bi samo napravio dijete
onoj drugoj bi samo napravio dijete
- Soul_Sista
#24 Re: jedno pitanje
Ovo prvo!krkan wrote:da se nadjete u situaciji da morate birati izmedju sledecih solucija
sta bi ste izabrali
p.s.
jel dozvoljeno da se adoptira djecu ako vec nije dozvoljeno da imamo zajednicku?
- horns&drums
To je tretje soul, samo su dvije solucije u igri