Kako lijeciti krzamak?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
FastRide1

#1 Kako lijeciti krzamak?

Post by FastRide1 »

Potdrav svima. Zanima me da li je iko bolovao krzamak i kako ga je podnio? Ja imam 22 godine i dobio sam krzamak. Kasljem i imam veliku temperaturu, pa me zanima da li neko zna kako brzo i efikasno umiriti kasalj jer vec 2 noci ne spavam i kako da sto lakse skinem temperaturu? Danas je tek poceo da mi izbija osip a vidio sam na netu da pise da izbija 2 dana tako da sto se tice temp.znam da spadne kada cijeli osip izbije ali ja bih da je se rijesim i ovako. Hvala unaprijed.
bombašica

#2 Re: Kako lijeciti krzamak?

Post by bombašica »

FastRide1 wrote:Potdrav svima. Zanima me da li je iko bolovao krzamak i kako ga je podnio? Ja imam 22 godine i dobio sam krzamak. Kasljem i imam veliku temperaturu, pa me zanima da li neko zna kako brzo i efikasno umiriti kasalj jer vec 2 noci ne spavam i kako da sto lakse skinem temperaturu? Danas je tek poceo da mi izbija osip a vidio sam na netu da pise da izbija 2 dana tako da sto se tice temp.znam da spadne kada cijeli osip izbije ali ja bih da je se rijesim i ovako. Hvala unaprijed.
Za skidanje temperature dobari su Voltarenovi čepići. Traži u apoteci neki sirup protiv kašlja. Kada ti se osipi jave po cijelom tijelu, to znači da je krzamak na vrhuncu. Nakon toga slijedi postepeno povlačenje osipa od glave prema nogama.
Sretno!
FastRide1

#3 Re: Kako lijeciti krzamak?

Post by FastRide1 »

Danas sam 3 puta imao i dijareju. Procitao sam da to spada u red komplikacija, da li imam razloga da se brinem?
bombašica

#4 Re: Kako lijeciti krzamak?

Post by bombašica »

FastRide1 wrote:Danas sam 3 puta imao i dijareju. Procitao sam da to spada u red komplikacija, da li imam razloga da se brinem?
Isreno ne znam. Nadam se da si se konsultovao s doktorom.
FastRide1

#5 Re: Kako lijeciti krzamak?

Post by FastRide1 »

bombašica wrote:
FastRide1 wrote:Danas sam 3 puta imao i dijareju. Procitao sam da to spada u red komplikacija, da li imam razloga da se brinem?
Nisam se konsultovao jer cijelo vrijeme mislim da nema potrebe da idem doktoru. Jos samo jedna stvar koja me zanima da li je moguce da osip svrbi i bude vruc?
plucna mahramica

#6 Re: Kako lijeciti krzamak?

Post by plucna mahramica »

Ako nema potrebe da ides doktoru, zasto ima potrebe da pitas na forumu? Probaj bar kod mahalske travarice... :roll:
Malo ti se i logika prehladila izgleda...
bombašica

#7 Re: Kako lijeciti krzamak?

Post by bombašica »

FastRide1 wrote:
bombašica wrote:
Nisam se konsultovao jer cijelo vrijeme mislim da nema potrebe da idem doktoru. Jos samo jedna stvar koja me zanima da li je moguce da osip svrbi i bude vruc?
Da, osip svrbi.
Koliko sam obaviještena u maju/junu je bila proglašena epidemija krzamka i očigledno da je broj oboljelih i dalje viši od uobičajnog.
Jest da će ti doktor preporučiti uobičajan postupak skidanja temperature, ipak bih ti preporučila da ga posjetiš ...
FastRide1

#8 Re: Kako lijeciti krzamak?

Post by FastRide1 »

Da, logika mi je itekako zdrava jer jedino sto ce mi preporuciti je da skidam temperaturu a dijareja je opasna zbog dehidracije a to je i prestalo. Znam za ovu bolest ali sad kako je imamo raspitujem se malo detaljnije. Jel ima nesto da bi se trebalo mazati po mjestima gdje je osip?
Kal El

#9 Re: Kako lijeciti krzamak?

Post by Kal El »

Sto se niste vakcinisali protiv Krzmaka ,a vala i "Velikog kaslja" ? :mrgreen:
Post Reply