Nasilje u "ljubavi"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

nightvision

#1 Nasilje u "ljubavi"

Post by nightvision »

Iako rijec "nasilje" i "ljubav" u teoriji nikako ne ide u istu recenicu u praksi je (ne)rijetko prisutno pa se ponekad moze biti svjedokom nemilih scena sukoba dvoje ljudi, uglavnom iz ljubomore.
Jeste li nekada bili svjedoci ovakvom obliku nasilja? Jeste li reagirali? Jeste li pokusali zastiti "slabiju" stranku? Da li bi ste se uopste umijesali u jedan takav sukob?
U prilozenom videu ekipa je provela experiment kako bi provjerili kako ljudi reagiraju na situaciju kada momak maltretira djevojku i obratno i utvrdili su da su ljudi bili uvijek spremni zastititi djevojku ali niko nije reagirao i stao u odbranu momka kojega je matretirala djevojka.
Da li mislite da tu postoji razlika, da je u redu stati u odbranu djevojke ali ne i momka? Smatrate li da mozda postoji neki stereotip prema kojem zena ne smije biti zrtva nasilja a da s druge strane muskarac treba dobiti sto je zasluzio?
http://www.youtube.com/watch?v=cywQhs_6iC4
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Velkoski »

Ubio sam boga u jednoj, od tada je poslušna domaćica.
todd_smith

#3 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by todd_smith »

sheilak

#4 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by sheilak »

nightvision wrote: Da li mislite da tu postoji razlika, da je u redu stati u odbranu djevojke ali ne i momka? Smatrate li da mozda postoji neki stereotip prema kojem zena ne smije biti zrtva nasilja a da s druge strane muskarac treba dobiti sto je zasluzio?
ma kakvi. izivljavanje je izivljavanje. ima toliko uzasnih zena/djevojaka koji se fakat sadisticki, hinjski ili cak i otvoreno agresivno izivljavaju nad svojim momkom/muzem. od zvocanja, posesivnosti, ponizavanja, pa i do fizickog zlostavljanja, ima tonu primjera. ono, samo stanes i ne znas bi li njoj nesto uradio ili njemu jer je hadum. ali pustis ipak, necu se mijesati u to jer se vecinom radi o nekoj bolesnoj simbiozi izmedju dvije osobe koje na neki nacin i trebaju i uzivaju u tom. ali ih se klones, koliko mozes.
madner

#5 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by madner »

Nasilje je sastavni dio zivota. :D
supercali

#6 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by supercali »

Pa logicno je da se stane u zastitu djevojke jer je prije svega fizicki slabija dok muskarac se moze odbraniti pa makar djevojka bila ne znam ti ko
Bilo to okretanjem od nje i udaljavanjem bilo na neki drugi nacin
Dok kod djevojaka je to malo drugacije
Ona bas ne moze tek tako otici ako ima nasilnika za decka
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Velkoski »

Statistika kaže da je 80% prebijenih žena postalo vjernije.
emko1234

#8 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by emko1234 »

nightvision wrote:Iako rijec "nasilje" i "ljubav" u teoriji nikako ne ide u istu recenicu u praksi je (ne)rijetko prisutno pa se ponekad moze biti svjedokom nemilih scena sukoba dvoje ljudi, uglavnom iz ljubomore.
Jeste li nekada bili svjedoci ovakvom obliku nasilja? Jeste li reagirali? Jeste li pokusali zastiti "slabiju" stranku? Da li bi ste se uopste umijesali u jedan takav sukob?
U prilozenom videu ekipa je provela experiment kako bi provjerili kako ljudi reagiraju na situaciju kada momak maltretira djevojku i obratno i utvrdili su da su ljudi bili uvijek spremni zastititi djevojku ali niko nije reagirao i stao u odbranu momka kojega je matretirala djevojka.
Da li mislite da tu postoji razlika, da je u redu stati u odbranu djevojke ali ne i momka? Smatrate li da mozda postoji neki stereotip prema kojem zena ne smije biti zrtva nasilja a da s druge strane muskarac treba dobiti sto je zasluzio?
Jednom kad sam bio baš mali prije 10-12 godina sam išao niz džidžikovac oko 4 popodne. Hodao s drugaricom. Ispred nas idu momak i cura prema velikom parku, on je prvo nabije nogom pa joj spuca šljagu po glavi. A ona hoda i plače. Ja nzovem policiju, oni fakat preko motorola nazovu one likove što čuvaju Austrijsku ambasadu. Izađu njih dvojica i presretnu ih. Ufate lika odmah. Lična ovo ono, mi ih stignemo i stanemo kod Doma policije da vidimo šta će biti. Ovajga legitimiše. Kaže, dobili smo dojavu da tučete djevojku. Kaže on nije istina, pitaju nju. Jel vas tukao, kaže ona nije. Samo smo se posvađali. Šta će drotovi, samo ih puste.

Moral of the storry : Nema tu mješanja. Tj ima onog kratkotrajnog, prekineš ih. Ali sve dok žrtva ne odluči da kaže stop ništa od toga.
U drugu ruku, i nije mi više žao žena koje količinu ljubavi poistovjećuju s količinom batina. Ako ništa, danas postoje mehanizmi da se to zaustavi. Ako šuti i trpi, nek je bije.
sheilak

#9 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by sheilak »

emko1234 wrote:[
U drugu ruku, i nije mi više žao žena koje količinu ljubavi poistovjećuju s količinom batina. Ako ništa, danas postoje mehanizmi da se to zaustavi. Ako šuti i trpi, nek je bije.
apsolutno.
supercali

#10 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by supercali »

Davno vracamo se iz grada pjeske i lik udara djevojku kod vrazove samo sa druge strane ceste
Priletimo mi da je "spasimo" kad ona poce nas udarati kao ne dirajte ga
I mi ko popisani se pokupimo i nastavimo dalje
Jos nisam shvatio zasto ga je branila
pakica_

#11 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by pakica_ »

mjesto radnje: nurijin zidic kod druge gimn.
vrijeme radnje: davno
radnja: treba trci, place, vristi, 'rmpalija za njom gasa, a ona se okrece svako malo da mu kaze: sto me vise tuces, sve te vise volim i nastavlja trcati :shock: :run: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Velkoski »

:lol:

Pametna. :D
fatamorgana

#13 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by fatamorgana »

Games without frotiers! :lol:
Edin25

#14 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Edin25 »

pakica_ wrote:mjesto radnje: nurijin zidic kod druge gimn.
radnja: treba trci, place, vristi, 'rmpalija za njom gasa, a ona se okrece svako malo da mu kaze: sto me vise tuces, sve te vise volim i nastavlja trcati :shock: :run: :lol:
:lol:
Kemal Malovčić

#15 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Kemal Malovčić »

edo_79

#16 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by edo_79 »

:josipalisac: Što si grubljiii ... sve te više voooliiiim ..... još mi se nebesaaa ... još me boli glaavaaaaa ..... :josipalisac: :pisnuo:
pakica_

#17 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by pakica_ »

Voli zena :fight: pa to ti je :lol:
Mene koji bi doFatio, bio bi zaklaT na spavanju.. A zasp'o bi kadli tadli :per:
Big Ang

#18 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Big Ang »

Nasilje i ljubav ipak ne idu skupa. To je nešto drugo. Neki drugi poremećaji.
Pirija

#19 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Pirija »

ne treba im pomagat jer 9 od 10 puta ona na tebe skoci da njega brani...
Kemal Malovčić

#20 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Kemal Malovčić »

Pirija wrote:ne treba im pomagat jer 9 od 10 puta ona na tebe skoci da njega brani...
što će reći da ste vi upravu u 10% slučajeva a oni u 90%. Znači ljubav i nasilje idu zajedno. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#21 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Zjebano je to naselje u ljubavi. :mrgreen: Ali ja ga pravo volim, baš mi je simpa. :lol:
Big Ang

#22 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by Big Ang »

Kemal Malovčić wrote:
Pirija wrote:ne treba im pomagat jer 9 od 10 puta ona na tebe skoci da njega brani...
što će reći da ste vi upravu u 10% slučajeva a oni u 90%. Znači ljubav i nasilje idu zajedno. :mrgreen:

Pa imaš svakoraznih ljubavi :mrgreen:
sheilak

#23 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by sheilak »

:D hahhhah ja sam necem slicnom prisustvovala, ali se radilo o dva gaya :D . i samarima.
iTo

#24 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by iTo »

Ispred Sipada na Titovoj u neka doba noci nakav lik ubi zeno sakama pridje prijatelj da je spasi i dobije samo takve batine jer je momak od doticne neki bokser ili MMA fajtere bio, helem ovaj drug 2-3 mjeseca nije na sebe licio..

dosla policija uzela izjave, mlada izjavila kako je moj drug napao pa je njen momak morao baniti :D
avetinja

#25 Re: Nasilje u "ljubavi"

Post by avetinja »

Ma samo udri, batina je iz raja izašla. :mrgreen:
Post Reply