Nasilje u "ljubavi"
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
nightvision
#1 Nasilje u "ljubavi"
Iako rijec "nasilje" i "ljubav" u teoriji nikako ne ide u istu recenicu u praksi je (ne)rijetko prisutno pa se ponekad moze biti svjedokom nemilih scena sukoba dvoje ljudi, uglavnom iz ljubomore.
Jeste li nekada bili svjedoci ovakvom obliku nasilja? Jeste li reagirali? Jeste li pokusali zastiti "slabiju" stranku? Da li bi ste se uopste umijesali u jedan takav sukob?
U prilozenom videu ekipa je provela experiment kako bi provjerili kako ljudi reagiraju na situaciju kada momak maltretira djevojku i obratno i utvrdili su da su ljudi bili uvijek spremni zastititi djevojku ali niko nije reagirao i stao u odbranu momka kojega je matretirala djevojka.
Da li mislite da tu postoji razlika, da je u redu stati u odbranu djevojke ali ne i momka? Smatrate li da mozda postoji neki stereotip prema kojem zena ne smije biti zrtva nasilja a da s druge strane muskarac treba dobiti sto je zasluzio?
http://www.youtube.com/watch?v=cywQhs_6iC4
Jeste li nekada bili svjedoci ovakvom obliku nasilja? Jeste li reagirali? Jeste li pokusali zastiti "slabiju" stranku? Da li bi ste se uopste umijesali u jedan takav sukob?
U prilozenom videu ekipa je provela experiment kako bi provjerili kako ljudi reagiraju na situaciju kada momak maltretira djevojku i obratno i utvrdili su da su ljudi bili uvijek spremni zastititi djevojku ali niko nije reagirao i stao u odbranu momka kojega je matretirala djevojka.
Da li mislite da tu postoji razlika, da je u redu stati u odbranu djevojke ali ne i momka? Smatrate li da mozda postoji neki stereotip prema kojem zena ne smije biti zrtva nasilja a da s druge strane muskarac treba dobiti sto je zasluzio?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2 Re: Nasilje u "ljubavi"
Ubio sam boga u jednoj, od tada je poslušna domaćica.
-
todd_smith
- sheilak
#4 Re: Nasilje u "ljubavi"
ma kakvi. izivljavanje je izivljavanje. ima toliko uzasnih zena/djevojaka koji se fakat sadisticki, hinjski ili cak i otvoreno agresivno izivljavaju nad svojim momkom/muzem. od zvocanja, posesivnosti, ponizavanja, pa i do fizickog zlostavljanja, ima tonu primjera. ono, samo stanes i ne znas bi li njoj nesto uradio ili njemu jer je hadum. ali pustis ipak, necu se mijesati u to jer se vecinom radi o nekoj bolesnoj simbiozi izmedju dvije osobe koje na neki nacin i trebaju i uzivaju u tom. ali ih se klones, koliko mozes.nightvision wrote: Da li mislite da tu postoji razlika, da je u redu stati u odbranu djevojke ali ne i momka? Smatrate li da mozda postoji neki stereotip prema kojem zena ne smije biti zrtva nasilja a da s druge strane muskarac treba dobiti sto je zasluzio?
- madner
#5 Re: Nasilje u "ljubavi"
Nasilje je sastavni dio zivota. 
- supercali
#6 Re: Nasilje u "ljubavi"
Pa logicno je da se stane u zastitu djevojke jer je prije svega fizicki slabija dok muskarac se moze odbraniti pa makar djevojka bila ne znam ti ko
Bilo to okretanjem od nje i udaljavanjem bilo na neki drugi nacin
Dok kod djevojaka je to malo drugacije
Ona bas ne moze tek tako otici ako ima nasilnika za decka
Bilo to okretanjem od nje i udaljavanjem bilo na neki drugi nacin
Dok kod djevojaka je to malo drugacije
Ona bas ne moze tek tako otici ako ima nasilnika za decka
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7 Re: Nasilje u "ljubavi"
Statistika kaže da je 80% prebijenih žena postalo vjernije.
-
emko1234
#8 Re: Nasilje u "ljubavi"
Jednom kad sam bio baš mali prije 10-12 godina sam išao niz džidžikovac oko 4 popodne. Hodao s drugaricom. Ispred nas idu momak i cura prema velikom parku, on je prvo nabije nogom pa joj spuca šljagu po glavi. A ona hoda i plače. Ja nzovem policiju, oni fakat preko motorola nazovu one likove što čuvaju Austrijsku ambasadu. Izađu njih dvojica i presretnu ih. Ufate lika odmah. Lična ovo ono, mi ih stignemo i stanemo kod Doma policije da vidimo šta će biti. Ovajga legitimiše. Kaže, dobili smo dojavu da tučete djevojku. Kaže on nije istina, pitaju nju. Jel vas tukao, kaže ona nije. Samo smo se posvađali. Šta će drotovi, samo ih puste.nightvision wrote:Iako rijec "nasilje" i "ljubav" u teoriji nikako ne ide u istu recenicu u praksi je (ne)rijetko prisutno pa se ponekad moze biti svjedokom nemilih scena sukoba dvoje ljudi, uglavnom iz ljubomore.
Moral of the storry : Nema tu mješanja. Tj ima onog kratkotrajnog, prekineš ih. Ali sve dok žrtva ne odluči da kaže stop ništa od toga.
U drugu ruku, i nije mi više žao žena koje količinu ljubavi poistovjećuju s količinom batina. Ako ništa, danas postoje mehanizmi da se to zaustavi. Ako šuti i trpi, nek je bije.
- sheilak
#9 Re: Nasilje u "ljubavi"
apsolutno.emko1234 wrote:[
U drugu ruku, i nije mi više žao žena koje količinu ljubavi poistovjećuju s količinom batina. Ako ništa, danas postoje mehanizmi da se to zaustavi. Ako šuti i trpi, nek je bije.
- supercali
#10 Re: Nasilje u "ljubavi"
Davno vracamo se iz grada pjeske i lik udara djevojku kod vrazove samo sa druge strane ceste
Priletimo mi da je "spasimo" kad ona poce nas udarati kao ne dirajte ga
I mi ko popisani se pokupimo i nastavimo dalje
Jos nisam shvatio zasto ga je branila
Priletimo mi da je "spasimo" kad ona poce nas udarati kao ne dirajte ga
I mi ko popisani se pokupimo i nastavimo dalje
Jos nisam shvatio zasto ga je branila
-
pakica_
#11 Re: Nasilje u "ljubavi"
mjesto radnje: nurijin zidic kod druge gimn.
vrijeme radnje: davno
radnja: treba trci, place, vristi, 'rmpalija za njom gasa, a ona se okrece svako malo da mu kaze: sto me vise tuces, sve te vise volim i nastavlja trcati

radnja: treba trci, place, vristi, 'rmpalija za njom gasa, a ona se okrece svako malo da mu kaze: sto me vise tuces, sve te vise volim i nastavlja trcati
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#12 Re: Nasilje u "ljubavi"
Pametna.
- fatamorgana
#13 Re: Nasilje u "ljubavi"
Games without frotiers! 
-
Edin25
#14 Re: Nasilje u "ljubavi"
pakica_ wrote:mjesto radnje: nurijin zidic kod druge gimn.
radnja: treba trci, place, vristi, 'rmpalija za njom gasa, a ona se okrece svako malo da mu kaze: sto me vise tuces, sve te vise volim i nastavlja trcati![]()
![]()
- edo_79
#16 Re: Nasilje u "ljubavi"
radnja: treba trci, place, vristi, 'rmpalija za njom gasa, a ona se okrece svako malo da mu kaze: sto me vise tuces, sve te vise volim i nastavlja trcati![]()
![]()
-
pakica_
#17 Re: Nasilje u "ljubavi"
Voli zena
pa to ti je 
Mene koji bi doFatio, bio bi zaklaT na spavanju.. A zasp'o bi kadli tadli
Mene koji bi doFatio, bio bi zaklaT na spavanju.. A zasp'o bi kadli tadli
- Big Ang
#18 Re: Nasilje u "ljubavi"
Nasilje i ljubav ipak ne idu skupa. To je nešto drugo. Neki drugi poremećaji.
-
Pirija
#19 Re: Nasilje u "ljubavi"
ne treba im pomagat jer 9 od 10 puta ona na tebe skoci da njega brani...
- Kemal Malovčić
#20 Re: Nasilje u "ljubavi"
što će reći da ste vi upravu u 10% slučajeva a oni u 90%. Znači ljubav i nasilje idu zajedno.Pirija wrote:ne treba im pomagat jer 9 od 10 puta ona na tebe skoci da njega brani...
- Drvosjeca iz Dejcica
#21 Re: Nasilje u "ljubavi"
Zjebano je to naselje u ljubavi.
Ali ja ga pravo volim, baš mi je simpa. 
- Big Ang
#22 Re: Nasilje u "ljubavi"
Kemal Malovčić wrote:što će reći da ste vi upravu u 10% slučajeva a oni u 90%. Znači ljubav i nasilje idu zajedno.Pirija wrote:ne treba im pomagat jer 9 od 10 puta ona na tebe skoci da njega brani...
Pa imaš svakoraznih ljubavi
- sheilak
#23 Re: Nasilje u "ljubavi"
![]()
-
iTo
#24 Re: Nasilje u "ljubavi"
Ispred Sipada na Titovoj u neka doba noci nakav lik ubi zeno sakama pridje prijatelj da je spasi i dobije samo takve batine jer je momak od doticne neki bokser ili MMA fajtere bio, helem ovaj drug 2-3 mjeseca nije na sebe licio..
dosla policija uzela izjave, mlada izjavila kako je moj drug napao pa je njen momak morao baniti
dosla policija uzela izjave, mlada izjavila kako je moj drug napao pa je njen momak morao baniti
- avetinja
#25 Re: Nasilje u "ljubavi"
Ma samo udri, batina je iz raja izašla.