I?zulfikarzulfo wrote:general Sefer Halilović zagovara ponovno uvođenje vojnog roka !
https://www.youtube.com/watch?v=1AlcqMetLkk
Uvesti ponovo vojni rok
- drunken tiger
#1 Re: Uvesti ponovo vojni rok
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2 Re: Uvesti ponovo vojni rok
jes al ako će on iz svog džepa oblačit i hranit te vojnike
ta nemamo para da i ove "profesionalne" hranimo
ta nemamo para da i ove "profesionalne" hranimo
- Altsa
#3 Re: Uvesti ponovo vojni rok
ne dobijaju se predsjednicki izbori sa ovom ublehaskom pricom.
-
RahatHurmašica
#4 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Nisam za vojni rok, ali jesam za vojnu obuku u trajanju 15-20 dana. Ne mora se spavati u kasarnama, može to biti i 8-16, kao i radno vrijeme.
- Altsa
#5 Re: Uvesti ponovo vojni rok
da se nauce osnovne stvari dovoljno je uvesti predmet u skolu. ja sam naucio pucati u skoli na strelistu -pasino brdo a ne u vojsciRahatHurmašica wrote:Nisam za vojni rok, ali jesam za vojnu obuku u trajanju 15-20 dana. Ne mora se spavati u kasarnama, može to biti i 8-16, kao i radno vrijeme.
-
dezurni_ucenik
#6 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Opet se javljaju djeca,post-tinejdzeri.Dosadno im valjda u zivotu,pa misle da ce jedan rat da im razbije apatiju.
- It_is_a_Leclerc
#7 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Jašta ćemo. Samo da skontamo na koga knjižimo ove kasarne, i samo da skontamo kako nam se reforma sektora odbrane koju su proveli Amerikanci u pokušaju da od nas naprave nekog ko je spreman za NATO, uklapaju u cijelu tu priču.
-
dezurni_ucenik
#8 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Nisam i ne zelim.Skupljanje jeftinih politickih bodova.Pored mnogo vecih problema,Sefer smatra da nam je vojska na nivou"lovackog drustva".Jes al u kurcu to problem.zulfikarzulfo wrote:jebo te rat, ko govori o jebenom ratu? jesi li uopće pogledao video??dezurni_ucenik wrote:Opet se javljaju djeca,post-tinejdzeri.Dosadno im valjda u zivotu,pa misle da ce jedan rat da im razbije apatiju.
Sad ce jos i onaj mobile9 da se ukaze ovdje.
-
RahatHurmašica
#9 Re: Uvesti ponovo vojni rok
a dobro, treba naučiti rukovati i sa težim oružjem, haubicama npr., a to se, priznaćeš ne uči u školi.Altsa wrote:da se nauce osnovne stvari dovoljno je uvesti predmet u skolu. ja sam naucio pucati u skoli na strelistu -pasino brdo a ne u vojsciRahatHurmašica wrote:Nisam za vojni rok, ali jesam za vojnu obuku u trajanju 15-20 dana. Ne mora se spavati u kasarnama, može to biti i 8-16, kao i radno vrijeme.
-
andr0id
#10 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Sad nek ga uvode kome god hoce. Taman kad sam trebao, izbjegao tri poziva.. ukinuli su ga.. sad kad punim 30 za mene to vise ne vazi..
A i ja sam za to da se opuca 6-12 mjeseci cim se zavrsi srednja, samo iz jednog razloga!
- Sto nam danasnja omladina jos brze i jos vise propada kako nema posla.. sve postali babini i mamini.. Zato sam za vojsku kao obavezu da su odsutni od babe i mame par mjeseci. Da ustaju u 6 zatezu krevet. Da jedu vojnicku hranu i stopom idu kuci.
Kad vec nemamo bratstva i jedinstva i radnih akcija.. opceniti posla!
Danasnja omladina kad zavrsi srednju, veze nema o zivotu. Ne zna sta je kliker, rosa, stiglic, lemilica.. itd
Licno ja, kasno sam se zaposlio. Sa nekih 24 godine.. jer sam landaro od 15-24.. niti sam se trudio niti je bilo posla nekog.. daj da hodam uzmem od mame i babe.. ehh pusta mladost.. bas je "pusta".
A i ja sam za to da se opuca 6-12 mjeseci cim se zavrsi srednja, samo iz jednog razloga!
- Sto nam danasnja omladina jos brze i jos vise propada kako nema posla.. sve postali babini i mamini.. Zato sam za vojsku kao obavezu da su odsutni od babe i mame par mjeseci. Da ustaju u 6 zatezu krevet. Da jedu vojnicku hranu i stopom idu kuci.
Kad vec nemamo bratstva i jedinstva i radnih akcija.. opceniti posla!
Danasnja omladina kad zavrsi srednju, veze nema o zivotu. Ne zna sta je kliker, rosa, stiglic, lemilica.. itd
Licno ja, kasno sam se zaposlio. Sa nekih 24 godine.. jer sam landaro od 15-24.. niti sam se trudio niti je bilo posla nekog.. daj da hodam uzmem od mame i babe.. ehh pusta mladost.. bas je "pusta".
- Altsa
#11 Re: Uvesti ponovo vojni rok
u skoli se nije ni vrsilo gadanje osim gadanje iz vazdusne puske. u skoli naucis da sklapas pusku, njene osnovne dijelove a gada se na strelistu valjda ti je to jasno. ova balavurdija nema blage veze. i obuka ako bi i bilo vojske ne treba da traje vise od 4 mjeseca ozbiljnog rada i ako sam protiv vojnog roka.zulfikarzulfo wrote:pa šta predlažeš, da se u školu donese oružje i da se vrši gađanje ?Altsa wrote:da se nauce osnovne stvari dovoljno je uvesti predmet u skolu. ja sam naucio pucati u skoli na strelistu -pasino brdo a ne u vojsciRahatHurmašica wrote:Nisam za vojni rok, ali jesam za vojnu obuku u trajanju 15-20 dana. Ne mora se spavati u kasarnama, može to biti i 8-16, kao i radno vrijeme.
Last edited by Altsa on 30/09/2014 13:40, edited 1 time in total.
-
RahatHurmašica
#12 Re: Uvesti ponovo vojni rok
uvest i za ove stare koji nisu služili vojsku. ja bi prvi rado na obuku 8-16. da malo odmorim od posla. 
- Altsa
#13 Re: Uvesti ponovo vojni rok
jasno ali zato imamo profesionalne vojnikeRahatHurmašica wrote:a dobro, treba naučiti rukovati i sa težim oružjem, haubicama npr., a to se, priznaćeš ne uči u školi.Altsa wrote:da se nauce osnovne stvari dovoljno je uvesti predmet u skolu. ja sam naucio pucati u skoli na strelistu -pasino brdo a ne u vojsciRahatHurmašica wrote:Nisam za vojni rok, ali jesam za vojnu obuku u trajanju 15-20 dana. Ne mora se spavati u kasarnama, može to biti i 8-16, kao i radno vrijeme.
-
RahatHurmašica
#14 Re: Uvesti ponovo vojni rok
doduše, ima smisla. samo ne znam da li je to dovoljno da opslužuje svo teško oružje, komanda...... onda bi trebalo povećati i profesionalni sastav.Altsa wrote:[
jasno ali zato imamo profesionalne vojnike
-
andr0id
#15 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Bas tako
Jer sam vec prosao fazu ljenstine da kazem. Sad sam hvala bogu svoj covjek koji sam ustaje.
A znas kako kazu kod nas, najljepse je skolsko i vojnicko doba.. poslije nije to to vise.. a ipak mi je zao sto nisam bio u vojsci malo se susretao sa oruzjem i tako to..
A znas kako kazu kod nas, najljepse je skolsko i vojnicko doba.. poslije nije to to vise.. a ipak mi je zao sto nisam bio u vojsci malo se susretao sa oruzjem i tako to..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#16 Re: Uvesti ponovo vojni rok
RahatHurmašica wrote:a dobro, treba naučiti rukovati i sa težim oružjem, haubicama npr., a to se, priznaćeš ne uči u školi.Altsa wrote:da se nauce osnovne stvari dovoljno je uvesti predmet u skolu. ja sam naucio pucati u skoli na strelistu -pasino brdo a ne u vojsciRahatHurmašica wrote:Nisam za vojni rok, ali jesam za vojnu obuku u trajanju 15-20 dana. Ne mora se spavati u kasarnama, može to biti i 8-16, kao i radno vrijeme.
de ne provaljuj se...zato se ide na specijalističku obuku a ne na izlet
- Altsa
#17 Re: Uvesti ponovo vojni rok
citaj malo bolje a ovo za balavurdiju ? sam ces se pronacizulfikarzulfo wrote:@altsapošto je tvoj prijedlog bio vojna obuka u školi, kako misliš u školu dovesti haubice da se vrši obuka na haubicama ?u skoli se nije ni vrsilo gadanje osim gadanje iz vazdusne puske. u skoli naucis da sklapas pusku, njene osnovne dijelove a gada se na strelistu valjda ti je to jasno. ova balavurdija nema blage veze
ovo podebljano bilo je upućeno kome ?
-
andr0id
#18 Re: Uvesti ponovo vojni rok
A sto ti je danas profesionalna vojska? Ja imam par poznanika, naucio je samo puskz nositi i na strazi biti. I sve su to mladi momci do 23 god.. kad bih se zapucalo ne daj boze, prvi bi pobjegao ocu i materi..
to je samo posao kao svaki drugi gdje zaradjuje platu: kpd, vodovod, elektro, telecom itd..
- Seoskivaralica
#19 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Ma vojni rok je plus za društvo jer pravi od onih napuhanih balavaca vrijedne ljude , gdje vlada autoritet tu se prave ljudi , gdje ga nema tu je stoka.kaze ja spavam do podne i ne držim motiku ha ha ha aha......
- It_is_a_Leclerc
#20 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Sektorom odbrane u BiH upravljaju Amerikanci u očajničkom pokušaju da od ove invalidne države naprave kandidata za NATO. I sad će to Sefer da porikta.
Dajte ljudi. Uozbiljimo se.
-
RahatHurmašica
#21 Re: Uvesti ponovo vojni rok
pa dobro nije to baš ni cijepanje atoma. na ovaj način se mogu obuhvatiti jednostavniji poslovi posade, dok bi profesionalni bili zaduženi za složenije koje traže dužu obuku.JoseMujica wrote:[q
de ne provaljuj se...zato se ide na specijalističku obuku a ne na izlet
- Altsa
#22 Re: Uvesti ponovo vojni rok
iskreno ne znam jer nisam u tim vodama ali predpostavljam da ima jos uvijek artiljerija, tenkovske jedinice, pjesadija itd.prema tome ne mogu svi profesionalni vojnici biti veziste ili tenkisti. neko mora i prasinar biti tj. cuvati strazu.andr0id wrote:A sto ti je danas profesionalna vojska? Ja imam par poznanika, naucio je samo puskz nositi i na strazi biti. I sve su to mladi momci do 23 god.. kad bih se zapucalo ne daj boze, prvi bi pobjegao ocu i materi..
-
KIseljak12
#23 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Fantaziranja onih koji su vojni rok sluzili prije rata ili nisu nikako. Oni koji su rok sluzili prije njegovog ukidanja znaju iz prve ruke kakvi su uslovi tada bili: regruti raspusteni, bezposleni, gladni, usljivi, ukratko nikakvi.
Ako mislite kod mladih ljudi postici disciplinuneku kakvu nisu stekli do 16-18 godina, umjesto da uvodite obavezni vojni rok, dajte nastavnim licima u osnovnim i srednjim skolama ovlasti koje ima vojska.
Nek oni zatezu disciplinu kao sto su nekad mogli, a ne da u sred casa profesoru skacu pubertetlije po glavi, svasta mu rade, ovaj im ne smije nista. Ako obore nekog na popravni ili nedajboze na godinu, odmah rade prijetnje, hladno i vatreno oruzje.
Zeljezo se kuje dok je vruce, a ne stare kenjce od 25 godina ucit da se umiju ujutro i zategnu krevet.
Ako mislite kod mladih ljudi postici disciplinuneku kakvu nisu stekli do 16-18 godina, umjesto da uvodite obavezni vojni rok, dajte nastavnim licima u osnovnim i srednjim skolama ovlasti koje ima vojska.
Nek oni zatezu disciplinu kao sto su nekad mogli, a ne da u sred casa profesoru skacu pubertetlije po glavi, svasta mu rade, ovaj im ne smije nista. Ako obore nekog na popravni ili nedajboze na godinu, odmah rade prijetnje, hladno i vatreno oruzje.
Zeljezo se kuje dok je vruce, a ne stare kenjce od 25 godina ucit da se umiju ujutro i zategnu krevet.
- Altsa
#24 Re: Uvesti ponovo vojni rok
ovdje uglavnom fantaziraju oni koji nisu sluzili jna jer je to jedina vojska koja je bila zaista vojska sa svim onim sto prava obuka i vojni rok treba da bude.KIseljak12 wrote:Fantaziranja onih koji su vojni rok sluzili prije rata ili nisu nikako.
-
andr0id
#25 Re: Uvesti ponovo vojni rok
Imas tri tenka i pet haubica u svakoj kasarnoj koju mazu i glade svaki dan. Nikad se nisu provozali u tenku. Pjesadije ce uvijek najvise biti. Pusku na rame i na strazu. To mu je dnevnica nista vise.
Hocu reci, danas vojska nista ne radi. Nemaju para za treninge i ostalo. Samo leze hljebare u uniformama. Ok nemaju sta ni raditi jbg. Zato kazem to je samo jedna firma na budjetu za koju ti treba stela kao za kpd, rudnik itd..
Hocu reci, danas vojska nista ne radi. Nemaju para za treninge i ostalo. Samo leze hljebare u uniformama. Ok nemaju sta ni raditi jbg. Zato kazem to je samo jedna firma na budjetu za koju ti treba stela kao za kpd, rudnik itd..