Odraz u ogledalu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Zara_zara

#1 Odraz u ogledalu!

Post by Zara_zara »

Sta je po vasem misljenju vjerodostojnije, fotografija ili ogledalo? Procitah da se vidimo ljepse u ogledalu 6x (znam, i ja sam oplakala) :D, a isto da na slikama izgledamo 5kg deblje... Takodjer na slikama i u ogledalu ne izgledamo isto, cemu vjerovati? Kako izgledamo u stvarnosti? Ne znam da li je bila ova tema vec, sorry ako se ponavlja. :)
:?
Zanima me kako je izmjerio taj neko da bas 6x ljepse sebe vidimo u ogledalu :) hahah
Fact

#2 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Fact »

pošalji mi sliku u inbox,pa ću ti javit... :thumbup:
sema911s

#3 Re: Odraz u ogledalu!

Post by sema911s »

to za ogledalo su upravu,., jer zene se vrte pred ogledalom,. pa pogledate sebi dupe pa kazete uhhh,. sise, stomak uvucete, maolo se nasminkate i nabere se tih poboljsanja,. dok slika uhvati uvjek u nezgodnom trenutku.,.

a uzivo kako izgledamo e too je tajnaa
Zara_zara

#4 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Zara_zara »

Fact wrote:pošalji mi sliku u inbox,pa ću ti javit... :thumbup:
Moram ti poslat kompletan album, ne mozes donijeti presudu nakon samo jedne slike :D
Zara_zara

#5 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Zara_zara »

sema911s wrote:to za ogledalo su upravu,., jer zene se vrte pred ogledalom,. pa pogledate sebi dupe pa kazete uhhh,. sise, stomak uvucete, maolo se nasminkate i nabere se tih poboljsanja,. dok slika uhvati uvjek u nezgodnom trenutku.,.

a uzivo kako izgledamo e too je tajnaa
Mozes li ti zamisliti sebe kao 6x ruzniju osobu :D
dust in the wind

#6 Re: Odraz u ogledalu!

Post by dust in the wind »

kako sam ja onda ruzna.hehehhe
karanana

#7 Re: Odraz u ogledalu!

Post by karanana »

Zara_zara wrote:
Moram ti poslat kompletan album, ne mozes donijeti presudu nakon samo jedne slike :D

moze i meni. ili mi posalji link na facebook pa da pogledam.
Zara_zara

#8 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Zara_zara »

karanana wrote:
Zara_zara wrote:

moze i meni. ili mi posalji link na facebook pa da pogledam.
Naravno :lol:
DaysleepeR

#9 Re: Odraz u ogledalu!

Post by DaysleepeR »

Zara_zara wrote:Sta je po vasem misljenju vjerodostojnije, fotografija ili ogledalo? Procitah da se vidimo ljepse u ogledalu 6x (znam, i ja sam oplakala) :D, a isto da na slikama izgledamo 5kg deblje... Takodjer na slikama i u ogledalu ne izgledamo isto, cemu vjerovati? Kako izgledamo u stvarnosti? Ne znam da li je bila ova tema vec, sorry ako se ponavlja. :)
Zanima me kako je izmjerio taj neko da bas 6x ljepse sebe vidimo u ogledalu :) hahah
taj podatak da mozak čini da se sebi doimamo 5x ljepši u ogledalu nije tačan. Google is your friend.
Fact

#10 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Fact »

Zara_zara wrote:
:thumbup:

Vidim da još nisi poslala.Ako je razlog loša konekcija,probaj slati sliku po sliku,a ne čitav album.

S nestrpljenjem,pozdrav.
Zara_zara

#11 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Zara_zara »

DaysleepeR wrote:
Zara_zara wrote:Sta je po vasem misljenju vjerodostojnije, fotografija ili ogledalo? Procitah da se vidimo ljepse u ogledalu 6x (znam, i ja sam oplakala) :D, a isto da na slikama izgledamo 5kg deblje... Takodjer na slikama i u ogledalu ne izgledamo isto, cemu vjerovati? Kako izgledamo u stvarnosti? Ne znam da li je bila ova tema vec, sorry ako se ponavlja. :)
taj podatak da mozak čini da se sebi doimamo 5x ljepši u ogledalu nije tačan. Google is your friend.
Neko je guglao znaci :D
Zara_zara

#12 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Zara_zara »

Fact wrote:
Zara_zara wrote:
:thumbup:

Vidim da još nisi poslala.Ako je razlog loša konekcija,probaj slati sliku po sliku,a ne čitav album.

S nestrpljenjem,pozdrav.
Sabura, sabura
Big Ang

#13 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Big Ang »

ogledalo rules :D
ema_

#14 Re: Odraz u ogledalu!

Post by ema_ »

Kad je već o ogledalima, koja je fora da uvijek na nekom izgledate bolje, a nekom lošije? Postoje li vrste ogledala il šta već? Ne da mi se guglat :skoljka: .
karanana

#15 Re: Odraz u ogledalu!

Post by karanana »

evo pogledah. fenomenalno sto se slika tice. ne znam moze li u ogledalu ili uzivo biti bolje od ovoga. ali nakon sto sam vidio ove slike, sad bih definitivno volio da vidim i uzivo. uh.....
foton

#16 Re: Odraz u ogledalu!

Post by foton »

Najbolje izgledamo na slikama... od prije deset godina... :-D
Big Ang

#17 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Big Ang »

ema_ wrote:Kad je već o ogledalima, koja je fora da uvijek na nekom izgledate bolje, a nekom lošije? Postoje li vrste ogledala il šta već? Ne da mi se guglat :skoljka: .
i mene ovo zanima :cry:
TheMule

#18 Re: Odraz u ogledalu!

Post by TheMule »

U ogladalu izgledas kao u stvarnosti, slike obicno nisu vjerodostojne. Naravno u ogledalu je sve naopacke, desna na lijevoj, ali to ne remeti izgled.

Isto tako postoji ogledala koja te naprave mrsavijim, ali to uglavnom nisu kucna ogledala vec ona u salonima, klubovima, itd.
Boateng

#19 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Boateng »

Image
Big Ang

#20 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Big Ang »

TheMule wrote:U ogladalu izgledas kao u stvarnosti, slike obicno nisu vjerodostojne. Naravno u ogledalu je sve naopacke, desna na lijevoj, ali to ne remeti izgled.

Isto tako postoji ogledala koja te naprave mrsavijim, ali to uglavnom nisu kucna ogledala vec ona u salonima, klubovima, itd.

Znala sam da sam lijepa a ne onakva kakva sam na slikama :diva:
TheMule

#21 Re: Odraz u ogledalu!

Post by TheMule »

Big Ang wrote:
TheMule wrote:U ogladalu izgledas kao u stvarnosti, slike obicno nisu vjerodostojne. Naravno u ogledalu je sve naopacke, desna na lijevoj, ali to ne remeti izgled.

Znala sam da sam lijepa a ne onakva kakva sam na slikama :diva:
Slike su u dvije dimenzije, i tesko da mogu snimiti trecu kako treba. Isto tako, zbog raznih oblika sociva, sto bliza kamera, to manje vjerodostojna slika.
ema_

#22 Re: Odraz u ogledalu!

Post by ema_ »

Ma ok to za lijevo-desno :roll: , al kako može bit da u kući na dva različita ogledala izgledaš drastično različito?
nginxell

#23 Re: Odraz u ogledalu!

Post by nginxell »

Ja sam prelijep i na ogledalu a i na slikama, tako da moram priznati da i ne obracam sad neku paznju na te neke sitne razlike. :P
TheMule

#24 Re: Odraz u ogledalu!

Post by TheMule »

ema_ wrote:

Ma ok to za lijevo-desno :roll: , al kako može bit da u kući na dva različita ogledala izgledaš drastično različito?
Uzmi flasu vode ili neki drugi simetricni objekat, pogledaj ga sa metar daljine, pa onda pogledaj isti i u ogledalima sa iste daljine. Vidi u kojem ogledalu izgleda isto kao i kad ga gledas u stvarnosti i to je pravo ogledalo. Ono drugo ogledalo ima neke greske u proizvodnji, ili je jednostavno napravljeno da u njemu izgledas deblje ili mrsavije.

PS. Gdje se nalaze ta ogledala?
Big Ang

#25 Re: Odraz u ogledalu!

Post by Big Ang »

Jedno ima u salonu KS :cry:
Post Reply