Novi sam na forumu a i nisam upućen previše u automobile. Želim kupiti novije auto, pravo mi se sviđa ovo auto sto sam naveo u naslovu teme. Sada me zanimaju vaša iskustva sa ovim autom ili ovim motorom u drugom autu. Planiram da uzmam ovu prvu varijantu 2000-2006. Imam 6500KM, Planiram na auto potrositi 5500KM, tako da mi ostane za servis registraciju i zaštitu.Mogu budžet probiti za jos nekih 500KM
1.Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine, kako prepoznati da je turbina pred kraj ?
2.Na kojim se sve mjestima nalazi broj šasije ?
3.Pošto je ovo auto uvezeno kako dalje oko registracije, prevoda kupoprodajnog ugovora. Gdje, kako kuda šta ? (Da li išta od toga radi nedjeljom)
4.Gdje provjeriti broj šasije, tko je ovlašteni serviser i da li ce mi on izlistati historiju preko telefona ? Gdje mogu provjeriti da li je auto ukradeno i slicno ( Išao sam u MUP ovdje u Sarajevu, kažu da oni ne vrše pregled auta starijih od 7 godina. Rekli su mi ako auto ima papire da je uvezeno ili da je vec bilo registrovano ovdje da je to sve uredu. I preporucili da mi ovi na tehničkom provjere da li je slucajno mjenjana šasija)
Eee ako se još neceg sjetim, javicu se