hemoroidi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
triple mama

#1 hemoroidi

Post by triple mama »

molim Vas, ako neko zna da mi preporuci neku ucinkovitu kremu ili vec sta protiv hemoroida. hvala. :sad:
Bumblebee

#2 Re: hemoroidi

Post by Bumblebee »

triple mama wrote:molim Vas, ako neko zna da mi preporuci neku ucinkovitu kremu ili vec sta protiv hemoroida. hvala. :sad:
Hadensa mast. Biljna je i ima je u svakoj apoteci, kosta par maraka.
MrM

#3 Re: hemoroidi

Post by MrM »

Povukli (farmaceutska mafija - malo se o tome govori....) sve kreme koje su kostale oko 5 KM, samo ostavili one preko 10KM u ovih nekoliko sto sam obisao. Haj i to - nego sto sve te kreme haman q..cu ne valjaju.
Ja nekada uzmem biljnu na bazi nevena ili potrazi od kantariona. Za mene isti ucinak kao ove skupe koje su sada prisutne po apotekama.
Altsa

#4 Re: hemoroidi

Post by Altsa »

Bumblebee wrote:
triple mama wrote:molim Vas, ako neko zna da mi preporuci neku ucinkovitu kremu ili vec sta protiv hemoroida. hvala. :sad:
Hadensa mast. Biljna je i ima je u svakoj apoteci, kosta par maraka.
hadensa je takve boje da izgleda kao da si se usro.

Image
Last edited by Altsa on 15/09/2014 13:50, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: hemoroidi

Post by Truba »

faktu je jedina koju sam koristio
funky_baby

#6 Re: hemoroidi

Post by funky_baby »

Meni pomoglo nakon poroda. U 1dl maslinovog dodati sipenu kasiku kamilice u cvijetu, zagrijati ali da ne prokljuca. Procijediti i stavljati kao obloge, mijenjati stalno. Meni se sve vratilo nakon 2-3 dana
MrM

#7 Re: hemoroidi

Post by MrM »

Eh, izgleda treba probati veliki broj ovih krema i rastvora pa koja se kome potrefi da pashe..... :-)
Pol_Pot

#8 Re: hemoroidi

Post by Pol_Pot »

Faktu za unutrašnje, kantarionovo ulje za vanjske.

Ljudi uzimajte PILLEX!!! Životni spas. I to ne morate onaj skupi, ima i jeftina varijanta. Ja, da kucnem u drvo, miran ima godina i po. Prije toga, horor.
Niks

#9 Re: hemoroidi

Post by Niks »

jazavčija mast
kakolijeciti

#10 Re: hemoroidi

Post by kakolijeciti »

Pokusao sam koristiti FAKTU mast ali sam odustao radi jakog osjecaja peckanja, na sto mi je doktor preporucio hadensa mast koja je dosta bolja, barem meni.

Ipak, sam presao na prirodne preparate koje vec dugo koristim i koji mi uvelike olaksavaju. Na primjer ulje kantariona je jako dobro, a tu su i drugi prirodni lijekovi pa ako zelite bacite pogled na link http://www.kakolijeciti.com/kako-lijeci ... nim-putem/
Sada koristim prirodnu kremu od bazne masti i kestena. Kesten je dobar za hemoroide i priobleme sa venama pa potrazite nesto u tom smjeru http://www.kakolijeciti.com/prirodni-li ... enih-vena/
Post Reply