Obaveze javnih preduzeća

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neimenovan.x

#1 Obaveze javnih preduzeća

Post by neimenovan.x »

Zašto građanin kao korisnik usluga javnog preduzeća ne potpisuje ugovor sa istim?
Tj., postoji li ugovor između mene i GRAS-a kada ja kupim mjesečni kupon?

Iako ne daju nikakve garancije korisnicima, ipak daju sebi za pravo povećavati kazne:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140910049

Ovakav pristup nas dovodi u situaciju u kojoj ja platim kupon 53 KM, GRAS odluči da obustavi saobraćaj na 10-tak dana i niko ne odgovara za štetu nanesenu meni jer nigdje ne piše da su dužni pridržavati se rasporeda vožnje. Da ne spominjem kašnjenje svaki dan, nesigurnost i sl.

Da ne bude nesporazuma, redovno sam kupovao mjesečnu kartu dok nisam došao u situaciju da plaćam prevoz centrotransu i tuzlanskim busevima zbog njihovog štrajka.

Skoro ista situacija je sa vodovodom. Redukcije vode i poskupljenja - korisnik dužan da ispuni obaveze, oni nisu. Jel mi živimo u Sjevernoj Koreji ili u Europi?
Drinski

#2 Re: Obaveze javnih preduzeća

Post by Drinski »

postoji ugovor po pristupu, između tebe i prevoznika.
neimenovan.x

#3 Re: Obaveze javnih preduzeća

Post by neimenovan.x »

Drinski wrote:postoji ugovor po pristupu, između tebe i prevoznika.
Hvala na odgovoru. Nisam baš upoznat sa tim pa bih te zamolio (ako imaš) za link do nekog teksta koji objašnjava tu vrstu ugovora i šta je meni zagarantovano tim ugovorom.
raskopusa

#4 Re: Obaveze javnih preduzeća

Post by raskopusa »

mi nemamo savjet potrosaca kao sto imaju hrvati,pa da znamo na koju adresu da pokucamo kad nas nesto zulja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Obaveze javnih preduzeća

Post by Truba »

nemaju hrvati nego hrvatska :D a u njoj i hrvati i srbi i bošnjaci i talijani slovenci i romi :D
Drinski

#6 Re: Obaveze javnih preduzeća

Post by Drinski »

neimenovan.x wrote:
Drinski wrote:postoji ugovor po pristupu, između tebe i prevoznika.
Hvala na odgovoru. Nisam baš upoznat sa tim pa bih te zamolio (ako imaš) za link do nekog teksta koji objašnjava tu vrstu ugovora i šta je meni zagarantovano tim ugovorom.
http://limun.hr/main.aspx?id=16776&Page=
Post Reply