Plata u granicnoj policiji?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rexandroid

#1 Plata u granicnoj policiji?

Post by rexandroid »

Poz, nedavno je izasao konkurs za granicne policajce i inspektore.
Koliko je plata u granicnoj policiji, u pocetnom cinu policajac, a kolika za inpektora?
Kakav je posao ako neko moze objasniti, imal puno mita i korupcije? Znam da ima svugdje, ali da li direktno preko vas?
Pitam onako, imam posao sa nekih 700KM. Rado bi otisao i ako je plata 100KM veca.
Kolika je osnovica, a koliki koeficijent za obracun?
Hvala
rexandroid

#2 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by rexandroid »

I jos jedn pitanje, da li kadeti na obuci imaju ista placeno jer obuka traje 12 mjeseci!?
area51

#3 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by area51 »

rexandroid wrote:I jos jedn pitanje, da li kadeti na obuci imaju ista placeno jer obuka traje 12 mjeseci!?
Mislim da je 70 % plate ali nisam siguran
area51

#4 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by area51 »

rexandroid wrote:Poz, nedavno je izasao konkurs za granicne policajce i inspektore.
Koliko je plata u granicnoj policiji, u pocetnom cinu policajac, a kolika za inpektora?
Kakav je posao ako neko moze objasniti, imal puno mita i korupcije? Znam da ima svugdje, ali da li direktno preko vas?
Pitam onako, imam posao sa nekih 700KM. Rado bi otisao i ako je plata 100KM veca.
Hvala
Imaš stranicu dvije nazad
rexandroid

#5 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by rexandroid »

area51 wrote:
rexandroid wrote:Poz, nedavno je izasao konkurs za granicne policajce i inspektore.
Hvala
Ne kontam. Sta stranicu dvije nazad?
rexandroid

#6 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by rexandroid »

naso sam oko 835KM za policajce.
sad da li ima toplih obroka, prevoza, terena ili vec sta na ovo?
RahatHurmašica

#7 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by RahatHurmašica »

rexandroid wrote:naso sam oko 835KM za policajce.
naravno da ima, 30% na ovlaštenja, topli obrok, karta, minuli... izađe to na finu cifru
area51

#8 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by area51 »

rexandroid wrote:
area51 wrote:
Hvala
Ne kontam. Sta stranicu dvije nazad?
Pardon,do mene je.Bila je još jedna tema o graničnoj policiji gdje se pisalo o tome.
Previd
area51

#9 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by area51 »

RahatHurmašica wrote:
naravno da ima, 30% na ovlaštenja, topli obrok, karta, minuli... izađe to na finu cifru
ovlaštenja su u tih 835 km,i sa toplim i sa prevozom ne mogu preći 1250(zavisno koliki im je prevoz ali sve se to potroši,gorivo,amortizacija...)
Pisalo se i na onoj temi nije problem 70 % plicajaca(običnih,rampadžija),problem je u inspektorčićima,komandirčićima po terenskim uredima i naravno u glavnom uredu na aerodromu
rexandroid

#10 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by rexandroid »

area51 wrote:
RahatHurmašica wrote:
ovlaštenja su u tih 835 km,i sa toplim i sa prevozom ne mogu preći 1250(zavisno koliki im je prevoz ali sve se to potroši,gorivo,amortizacija...)
Pisalo se i na onoj temi nije problem 70 % plicajaca(običnih,rampadžija),problem je u inspektorčićima,komandirčićima po terenskim uredima i naravno u glavnom uredu na aerodromu
Ok hvala.
Jos par pitanja, kako se radi? Mislim radno vrijeme? Sigurno ima neki sistem smjena, po 8 sati danjske, pa nocne itd?
Koliko se dana ostaje tu gdje se radi, 5,10,15 dana? I koliko si kuci?
Hvala jos jednom.

Ja i ovo:
Image
:D jel fakat ili samo radi fazona nekog?
Inace moram sletiti 10kg za 20 dana.
area51

#11 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by area51 »

Ovi što rade po prelazima idu 12-24,12-48(12 sati radi dnevnu pa sutra dan 12 noćnu pa su slobodni 48 sati),a ovi po kancelarijama od 09-17 h pon-pet (8 sati,vikendom i praznicima ne rade)
To za kilažu i spremnost ti je radi fazona,ima ih debilnih da te bog sačuva
Hemera

#12 Re: Plata u granicnoj policiji?

Post by Hemera »

Kakav fazon?

Prvo ako nemas vezu mores biti najbolji na testiranju da te obori na takvoj stvari zvanoj kilaza viska.
Za one sto imaju stele kilaza je nevazna

Sretno
Post Reply