Pozz.
Dobio sam polovan tablet Lenovo A5500-H, i kad sam pokusao da se spojim kuci na WI FI, ukucam password i pise ono malim slovima ispod Spremljeno..... i tako staji, pokusam da izbrisem, pa ponovo se konektujem, opet isto. Probam sa WPS tipkom na ruteru, i spojim se bez problema. Ali je problem sto je sada mreza otkljucana potpuno, mogu se konektovati bez passworda.
U pitanju je BH Telecom-ov ZTE ruter, i sad nemogu nikako da ugasim to WPS, Gasio sam WI FI skroz, pa ponovo upalio, opet isto. Da restartujem ruter, necu znati kasnije konfigurisati, a i kasno je vec da zovem podrsku.
Neko rjesenje.
Spajanje na WI FI problem
Moderator: Benq
- AstorH
#2 Re: Spajanje na WI FI problem
Ako na isti router pristupas na jedan nacin, a na drugi ne, znaci da vj. grijesis u kucanju passworda ili se ne spajas na svoj wi-fi, mislim to su neke od pretpostavki, a nakon unosa si trebao probati restartati tablet prije pritiskanja WPS-a ili ugasiti router 5min pa ponovo uklj. i probati wi-fi.
WPS je ranjiv i to se koristi u krajnjoj nuzdi.
Sada imas 3 opcije. Uci u router putem IP adrese i pristupnih podataka prema modelu routera i zastiti wi-fi, resetirati router pa opet uci i postaviti password, ili zvati providera da popravi to remote pristupom.
I po nekoj logici korisnicka podrska provajdera bi trebala biti dostupna 24h.
WPS je ranjiv i to se koristi u krajnjoj nuzdi.
Sada imas 3 opcije. Uci u router putem IP adrese i pristupnih podataka prema modelu routera i zastiti wi-fi, resetirati router pa opet uci i postaviti password, ili zvati providera da popravi to remote pristupom.
I po nekoj logici korisnicka podrska provajdera bi trebala biti dostupna 24h.