Često bih diskutovala o ovoj temi, međutim.. znate i sami, svako svoju brigu briži. Naime, ubijeđena sam da u svemiru postoji život ovakav ili sličan ovome na Zemlji. Ima na milijarde zvijezda i planeta i naravno da postoje planete udaljene od zvijezda dovoljno da je na njima moguć život, također i onih sa kišnim oblacima, sa sličnom strukturom kao ova naša Zemlja i naravno da mora postojati neki oblik života na njima, pa bilo kakav! Sada se ova moja hipoteza kosi sa osnovnim načelima većine religija, ali moj razum i moja logika mi ne dozvoljavaju da i pomislim da smo sami u svemirskom beskraju..
Ako je onda ova moja postavka tačna, zamislite koliko bi to promijenilo ljudsku svijest o postojanju, zaista sam uvjerena da bi nam to omogućilo veliki napredak prvenstveno u kulturrnoj sferi. Upoređujem to sa neobrazovanim čovjekom koji se zadesi u društvu intelektualaca,te polako postaje svjestan svojih mana i grešaka i kreće, u skladu sa svojim mogućnostima, da se uzdiže pa makar korigirajući svoje npr. primitivno ponašanje. Daleko smo od toga da utvrdimo postoji li život mimo Zemlje, ali svakako da se o temi može razgovarati.
All thoughts are welcomed!