Znači recite koju hranu ne volite i zašto? Ista stvar sa voćem i povrćem, nabrojite koje i zašto.
HRANA
Moderator: anex
- undefined007
#1 HRANA
Zanima me zašto pojedinu hrano volimo, a pojedino ne volimo jesti ? Šta ima u toj nekoj hrani pa je ne volimo i ne podnosimo ioako je ostali ukućani odlično podnose? Konkretno me zanima što ja ne volim paradajz?
A stari i stara ga vole? Isto pitanje i sa teletinom koju ne podnosim ne znam što?
Također ni burek ne limvo zbog mesa.
Ali zato piletinu derem.
OPLETITE NA OVU TEMU
Znači recite koju hranu ne volite i zašto? Ista stvar sa voćem i povrćem, nabrojite koje i zašto.
-
TheMule
#2 Re: HRANA
Eh, da vidim bas ovoundefined007 wrote:Zanima me zašto pojedinu hrano volimo, a pojedino ne volimo jesti ? Šta ima u toj nekoj hrani pa je ne volimo i ne podnosimo ioako je ostali ukućani odlično podnose? Konkretno me zanima što ja ne volim paradajz?A stari i stara ga vole? Isto pitanje i sa teletinom koju ne podnosim ne znam što?
Također ni burek ne limvo zbog mesa.
Ali zato piletinu derem.
![]()
OPLETITE NA OVU TEMU
-
Mutivoda
#3 Re: HRANA
Čuj ne voli teletinu
Meso svo mogu (valjda). Piletinu najviše, na skoro sve moguće načine. <3 Bez nje ne bih mogla živjeti.
Tu nemam šta prijaviti.
Nisam ljubitelj graška, mrkve.. Ustvari lakše mi je reć' šta volim - paradajz, krastavice, paprike, patlidžan, ponekad kupus i et' luk i krompir. Valjda nisam ništa zaboravila. Ostalo ne jedem.
Kuhani kupus - veliko ne.
dok ga npr. moji svi vole. Neka bamja, mohune, isto tako. Nema šanse.
Ne znam zašto, nešto nisam ni probala ali znam da ne volim.
Dinju i lubenicu npr. ne mogu nikako, pokušavala sam, al' ne ide.
Ne razumijem šta ljudi tu vole
De nek' neko objasni ako može
Mada, dosta stvari, koje prije nisam mogla, sam zavoljela kad' sam počela živjeti odvojeno od roditelja.
E jbg. mogao bi se ovaj post odužiti, bolje da stanem.
Meso svo mogu (valjda). Piletinu najviše, na skoro sve moguće načine. <3 Bez nje ne bih mogla živjeti.
Nisam ljubitelj graška, mrkve.. Ustvari lakše mi je reć' šta volim - paradajz, krastavice, paprike, patlidžan, ponekad kupus i et' luk i krompir. Valjda nisam ništa zaboravila. Ostalo ne jedem.
Kuhani kupus - veliko ne.
Ne znam zašto, nešto nisam ni probala ali znam da ne volim.
Dinju i lubenicu npr. ne mogu nikako, pokušavala sam, al' ne ide.
Mada, dosta stvari, koje prije nisam mogla, sam zavoljela kad' sam počela živjeti odvojeno od roditelja.
E jbg. mogao bi se ovaj post odužiti, bolje da stanem.
- undefined007
#4 Re: HRANA
Džaba ti sve al' teletinu ne volim. Piletina može vala na sve načine nju je nemoguće ne voljeti, isto i janjetinu mogu jesti nije nikakav problem.
Kupus normala, paprike, krastavice, luk samo sa ćevapima.
Patlidžan ne volim kao ni dinju.
Reci da se šališ kad' kažeš da ne možeš jesti lubenicu ? wahaha 
-
Umalo popisivac
#5 Re: HRANA
Smijem li ja reci da volim svinjetinu. 
Teletinu najmanje (zgadila me jednom zila za sva vremena). Piletina isto odlicna. A sto se tice suhog mesa, ne mogu naglasiti dovoljno, s.v.i.nj.e.t.i.n.a.
U biti volim sve osim salama, i sl. gdje je sve smrvljeno, to mi se gadi.
Teletinu najmanje (zgadila me jednom zila za sva vremena). Piletina isto odlicna. A sto se tice suhog mesa, ne mogu naglasiti dovoljno, s.v.i.nj.e.t.i.n.a.
U biti volim sve osim salama, i sl. gdje je sve smrvljeno, to mi se gadi.
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: HRANA
Dinja JOK! Miris me njen ubija.
Ovčetina kuhana isto miris
Celer-osjetim listić u loncu kuhanja
Punjenje paprike-ni miris ni okus u bilo koj formi
Ovčetina kuhana isto miris
Celer-osjetim listić u loncu kuhanja
- undefined007
#7 Re: HRANA
Zaboravio sam dodati da ne volim jesti kurbansko meso. :/
Ozbiljan sam ne zajebavam se.
Suho meso i sudžuka može uvijek.
Punjene paprike i sarma nikakav problem. 
Suho meso i sudžuka može uvijek.
-
Umalo popisivac
#8 Re: HRANA
Raštika, punjene paprike, sarmice, kupus sa suhim mesom i grah. 
- a je to
- P308
#10 Re: HRANA
Ovo sam mislio da samo ja ne volim, dobro je, ima nas jos.O'zone wrote:
Ni burek ne volim, kao ni postaljac teme....Uvijek jedino ja (i u porodici i u raji) uzimam krompirusu ili sirnicu a svi ostali burek....
Nesto nisam ljubitelj mesa, bilo kakvog - nemam pojma zasto. Mislim pojedem ja, ali mogu i bez. Dok ostatak porodice, i svi ljudi kojima sam okruzen bukvalno ne mogu zivjeti bez istog.
- undefined007
#11 Re: HRANA
hahahahahaha i ja uvijek u društvu ili uzmem sirnicu ili zeljanicu ako se baš potrefi da nemaju ni jedno ni drugo onda krompirušu
zaboravio sam dodati pržene paprike volim i previše hahaha, grah nije da ga volim ali mogu ga jesti nekad se potrefi baš dobar 
- art vandeley
#12 Re: HRANA
Uvjeren sam samo da je kod hrane najvazniji nacin pripreme tj. majstorluk.
I sam neku ne jedem ali vjerujem da kad bi je neko majstorski spravio, i to bih jeo (ugl. se radi o mesnim jelima, ne odgovara mi miris, pa ne jedem).
Moje neko misljenje jer sam znao jesti slicnu hranu ali covjece, kad se napravi kako treba, ma hajde ba.
I sam neku ne jedem ali vjerujem da kad bi je neko majstorski spravio, i to bih jeo (ugl. se radi o mesnim jelima, ne odgovara mi miris, pa ne jedem).
Moje neko misljenje jer sam znao jesti slicnu hranu ali covjece, kad se napravi kako treba, ma hajde ba.
- undefined007
#13 Re: HRANA
vidiš kod mene prijatelju da ga napravi ne znam kakav majstor ja ako ga ne volim i ne mogu jesti onda fakat ne mogu džaba ti sve, a najsmješnija stvar što ostatak porodice to bez problema jedeart vandeley wrote:Uvjeren sam samo da je kod hrane najvazniji nacin pripreme tj. majstorluk.
- ćiribiribela
#14 Re: HRANA
Od voca ne volim samo lubenicu, a od povrca ne volim paradajz i luk (sve vrste).
Ne jedem janjetinu i ribu zato se mi smeta miris.
Ne jedem janjetinu i ribu zato se mi smeta miris.
-
Zastavnik_dzemo
#15 Re: HRANA
ne volim majonezu, morske plodove i gljive ... jednostavno cim ovo probam dobijem nagon za povraćanjem
- Brkooo
#16 Re: HRANA
Vjerovali ili ne...nisam jos naisao na hranu koja mi se ne svidja (osim naravno ako je pokvarena ili lose napravljena)
- shmizlica
#17 Re: HRANA
kad sam gladna volim sve 
- Brkooo
#18 Re: HRANA
vidi se da smo sa istog izvora vodu pili 
-
broj dva
#20 Re: HRANA
Volim:
Od mesa : Sve osim ovcetine i piletine/koke. Volim dobru govedinu vise nego janjetinu ili teletinu.I klempu volim. Ribu pravo volim, skampe i kalamari manje vise, racice ne volim. A i od koke mogu batak,ali prsa nikako...
Od povrca : ne volim bamiju, ne podnosim brokoli, ne volim karfiol. Cveklu ni organski. Avokado, za kojeg mi kazu da je voce ali ga stavljaju u salatu i u taco, je nesto tako bljutavo jedino mu boja valja.
Volim krompir (da ne bi ko cjepildacio, znam da riza, krompir i slicno nisu povrce ali u mojoj kategorizaciji imas meso voce povce slatkise i gotovo, a definitvno nije meso ili voce...) rizu, bizu, mahunu, rastiku, kupus, spanjak, grah, bulgur, lece, patlidzane, papriku, paradajz, mrkvu, tikvice, luk mladi i stari, gljive, zukini
Od voca volim sve.
Zitarice su isto ok (povrce u mojoj glavi, vidi pod krompir).
Od mljecni proizvoda volim sve - mljeko, sir, jogurt, kajmak...
Od slatkisa neka me mimoidju lakris i marcipan i ono gumeno/plasticno tipa haribu medjedica, ostalo tarem gdje treba i ne treba.
I vjerujem u rjeci svog starog koji kaze "ako ti ne valja rucak nisi ti gladan"
Odjednom ogladnio
Od mesa : Sve osim ovcetine i piletine/koke. Volim dobru govedinu vise nego janjetinu ili teletinu.I klempu volim. Ribu pravo volim, skampe i kalamari manje vise, racice ne volim. A i od koke mogu batak,ali prsa nikako...
Od povrca : ne volim bamiju, ne podnosim brokoli, ne volim karfiol. Cveklu ni organski. Avokado, za kojeg mi kazu da je voce ali ga stavljaju u salatu i u taco, je nesto tako bljutavo jedino mu boja valja.
Volim krompir (da ne bi ko cjepildacio, znam da riza, krompir i slicno nisu povrce ali u mojoj kategorizaciji imas meso voce povce slatkise i gotovo, a definitvno nije meso ili voce...) rizu, bizu, mahunu, rastiku, kupus, spanjak, grah, bulgur, lece, patlidzane, papriku, paradajz, mrkvu, tikvice, luk mladi i stari, gljive, zukini
Od voca volim sve.
Zitarice su isto ok (povrce u mojoj glavi, vidi pod krompir).
Od mljecni proizvoda volim sve - mljeko, sir, jogurt, kajmak...
Od slatkisa neka me mimoidju lakris i marcipan i ono gumeno/plasticno tipa haribu medjedica, ostalo tarem gdje treba i ne treba.
I vjerujem u rjeci svog starog koji kaze "ako ti ne valja rucak nisi ti gladan"
Odjednom ogladnio
- undefined007
#21 Re: HRANA
naumpade mi sad rečenica koju mi stari i stara kažu kad ne mogu ili neću da jedem "treba tebe pustiti par dana da ne jedeš pa da dobro ogladniš , bi li onda pitao šta ima da se jede" još da dodam da ne volim ribu zbog mirisa i gljive ne podnosim, čuj ne voli marcipan ja vala od slatka apsolutno sve mogu da jedem!
-
milksnita
#22 Re: HRANA
Volim svo meso osim ovcetine i kozijeg mesa, sireve sce osim ovcijeg i kozijeg..
Voce-nako, mogu pojest, ali ne i uzivat u njemu, jedino visnje
Povrce-slabo, imam dosta godina a salatu nisam nikad probala, osim u McChickenu haha. Paradajz, krompir i ljute paprike su ok...
Isto luk nisam nikad jela u zivot.
Pitu volim kad mama posalje bez luka spec haha
Volim cokoladu i svaki dan popijem jedno 2l Cole zero..
Sve u svemu-dug zivot zagarantovan haha
Voce-nako, mogu pojest, ali ne i uzivat u njemu, jedino visnje
Povrce-slabo, imam dosta godina a salatu nisam nikad probala, osim u McChickenu haha. Paradajz, krompir i ljute paprike su ok...
Isto luk nisam nikad jela u zivot.
Pitu volim kad mama posalje bez luka spec haha
Volim cokoladu i svaki dan popijem jedno 2l Cole zero..
Sve u svemu-dug zivot zagarantovan haha
- Ajatolah_
#23 Re: HRANA
Ne kontam tu ljubav prema piletini, pa to je najslabije meso. Batak i roštiljana krila su dobri, ostatak poprilično bezukusno.
Riba pečena 'nako, ali riblji paprikaš mi je super. Inače lignja ubjedljivo najukusnija morska životinja.
U svim drugim vrstama mesa uživam, a kad čujem da neko ne jede janjetinu, hoće mi nešto bit'. I teleća glavuša je vrh vrhova, ima dosta ljudi da im se gadi probati, što je meni nevjerovatno.
Ne volim namaze tipa kečap, majoneza, senf, gadi mi se i sirće.
Od povrća, samo paradajz i cveklu onako baš ne volim. Bez graška bih mogao živjeti, a luk ne volim kad je dovoljno krupno nasječen da ga mogu vidjeti ili zagristi.
Ostalo povrće prolazi.
Od gljiva, šampinjoni su dobri za roštilj i sos, OK su mi i i mliječnice. Samo sam još jeo vrganje i bukovaču, i nisam oduševljen.
Voće volim apsolutno svako, u zadnje vrijeme mi nešto šljiva pogotovo dobro sjeda.
Jabuka mi je vjerovatno najslabija voćka.
Nisam neki ljubitelj slaktog. Od kolača, samo nek' je kremasto i šlagasto, kolači od sira su mi super. Nikako ne volim hljebaste kolače ni one sa agdom, tipa baklava i hurmašica. Nisam ni ljubitelj čokolade ni u kom obliku, zapravo, jedino mi se Milka sviđa od takvih proizvoda. Ali generalno, uvijek ću radije uzeti čips nego neki slatkiš. Kad sam već dotaknuo grickalice, volim sve, ali najmanje štapiće, to mi nekako dođe pod ruku samo kad mi se baš gricka a nema ništa drugo.
Šta još reći, volim dosta ljutu hranu. Hljeb mi ne treba. Od pite samo burek, može i šareni. Krompirušu tolerišem, ali nisam ljubitelj.
U svim drugim vrstama mesa uživam, a kad čujem da neko ne jede janjetinu, hoće mi nešto bit'. I teleća glavuša je vrh vrhova, ima dosta ljudi da im se gadi probati, što je meni nevjerovatno.
Ne volim namaze tipa kečap, majoneza, senf, gadi mi se i sirće.
Od povrća, samo paradajz i cveklu onako baš ne volim. Bez graška bih mogao živjeti, a luk ne volim kad je dovoljno krupno nasječen da ga mogu vidjeti ili zagristi.
Od gljiva, šampinjoni su dobri za roštilj i sos, OK su mi i i mliječnice. Samo sam još jeo vrganje i bukovaču, i nisam oduševljen.
Voće volim apsolutno svako, u zadnje vrijeme mi nešto šljiva pogotovo dobro sjeda.
Nisam neki ljubitelj slaktog. Od kolača, samo nek' je kremasto i šlagasto, kolači od sira su mi super. Nikako ne volim hljebaste kolače ni one sa agdom, tipa baklava i hurmašica. Nisam ni ljubitelj čokolade ni u kom obliku, zapravo, jedino mi se Milka sviđa od takvih proizvoda. Ali generalno, uvijek ću radije uzeti čips nego neki slatkiš. Kad sam već dotaknuo grickalice, volim sve, ali najmanje štapiće, to mi nekako dođe pod ruku samo kad mi se baš gricka a nema ništa drugo.
Šta još reći, volim dosta ljutu hranu. Hljeb mi ne treba. Od pite samo burek, može i šareni. Krompirušu tolerišem, ali nisam ljubitelj.
- avetinja
#24 Re: HRANA
Uglavnom volim sve osim gljiva. Šampinjoni su mi dobri, ali ostalo ne mogu ni pomirisati.
-
milksnita
#25 Re: HRANA
glavusa je extra al dugo se pece brate