Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rapptor

#1 Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by rapptor »

Pozdrav svima. Dugo, dugo nisam bio ovdje, nisam vjerovao da pass jos radi, i vidi cuda, radi :-). Imam jedan problem oko tableta, i ako neko moze da pomogne...
Tablet sam kupio u Dubaiju u maju mjesecu, marke je Merlin, sa MTK procesorom. Na ovom linku se vide sve opcije, osim sto je moj tablet dual core na 1.6 ghz, a ostalo je isto, i moj ima HDMI izlaz,a ekran je 10.1 inch..

https://ecart.ae/merlin-10-1inch-tablet ... roid-4-1-1

Problem se poceo pojavljivati cudno. Koristim ga normalno, Android je 4.1.1 kontao sam ga zamjeniti, ali de, sluzi da se igram igrica dok idem u wc i da slusam mjuzu na blue tut zvucniku na vikendici, to je sve. Nabacao sam nekih programa, memori karticu i sve fercera.
Pocelo je ovako...jednom sam ga, kao i do sada punio, ali se ugasio. Pokusao sam par puta da ga upalim, i od treci puta sam uspio. A kad ga upalim, izadje logo Android, Merlin i ugasi se. Kao da je prazan, kao da se ne puni. Od tada sam vidjeo da baterija ne pokazuje dobro, kada ga uspijem upaliti radi normalno..naime, baterija pise 100% a on je prazan, ugasi se. Onda ga stavim da se puni, i ponovo dodje do 100% hajde nekad ne drzim do 100, i pise ok. Ali baterija padne rapidno na 40% recimo, i radi tako satima. Dakle to se pocelo desavati od tog punjenja. Odtad radi ok, do neku noc, kad se ispraznio. Stavim ga da puni, nakon par sekundi pojavi se baterija da puni i to je sve. Probam ga upalit, samo blicne Merlin logo i ugasi se. Sada nece ni to da blicne, kao da je posve prazan. Nosio sam punjac kod majstora, kaze da punjac radi,gledao iglicu tableta, kaze sve je ok, i vratim ga kuci. Da i resetovao sam ga na reset tackicu neki dan, isto sve..Ne puni izgleda i nece vise da se upali.
Ima li neko ideju sta da radim??
rapptor

#2 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by rapptor »

Dodatak...evo dok sjedim sada, hajde reko da ga ukljucim na USB da se puni. I cim sam ukiljucio, blicne 3,4 puta logo Android i prestane. Sada...da lis e puni na USB ili ne, pojma nemam. A ako moze, neko da mi kaze i oko tog punjenja na USB, koliko sam cuo, to traje dugo, ili..??
Capsicum

#3 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by Capsicum »

Meni se gotovo ista stvar desavala sa Prestigio tabletom, pa su ga u servisu zamijenili novim uredjajem uz obrazlozenje da je crkla ploca...
rapptor

#4 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by rapptor »

Woah!! Hiljadu mi bubnjeva Darkwooda!
AmADin_gospo

#5 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by AmADin_gospo »

brate, u hali se čita avaz, da se dobro očistiš, a ne igra na tabletu.
bit će da je crkla ploča od otrovnih isparavanja u zraku :D

da si čitao avaz, slova bi otpadala, a ne crko tablet :D
rapptor

#6 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by rapptor »

Moguce, sreca imam tebe pa ces mi ti fino objasniti to oko slova i Avaza..
ariva

#7 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by ariva »

Ja mislim da ti je do baterije ili do maticne nema 3. Otvori tablet pogledaj bateriju ako se naduvala do nje je, a ako nije onda je do maticne. Trebao si uzeti apple tablet (:

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja nisam ja

#8 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by ja nisam ja »

Evo imam i ja problem.imam iPad AIR i kako imam tek iPhone šminkala mise sve samo slike nisu. Nijedna. Šta može biti problem

ja nisam ja

#9 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by ja nisam ja »

Mislim sinkalo a ne šminkala i usput još da pitam kako da iskljubi

ja nisam ja

#10 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by ja nisam ja »

ISkljucim ovo ispravljanje slova

Curve

#11 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by Curve »

ja nisam ja wrote:Mislim sinkalo a ne šminkala i usput još da pitam kako da iskljubi

hoces ti sminkericu glumit haha
ja nisam ja

#12 Re: Tablet Problem Pomoc Ako Moze...

Post by ja nisam ja »

Heheh tako nesto. Ali opasno me zeza nije mi sinkalo ni sve knjige vec samo 10 zna li iko pomoc iskljucenje za popravku sam iskljucila zanima me ovo sa sinkanjem

Post Reply