Trajno preseljenje u Kanadu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pikhocu

#1 Trajno preseljenje u Kanadu

Post by pikhocu »

Dobro jutro. Jel ima mozda medju posjetiocima foruma osoba koje su u toku procedure preseljenja ili su odnedavno u Kanadi, da podijele neka korisna iskustva (put do radne dozvole, prvi koraci po dolasku u Kanadu, troskovi i sl)? Muz i ja smo tek nesto 'zacackali' preko nekih kontakata i na pocetku smo prikupljanja raznih informacija... Da, naravno, iscitali smo sve na zvanicnim stranicama vlade o mogucnostima i sl, ali eto prakticna iskustva su uvijek najbolji izvor informacije. Unaprijed hvala:).
siimee

#2 Re: Trajno preseljenje u Kanadu

Post by siimee »

Ne znam što se tiče selidbe, ali imam nekih bliskih ljudi gore, i nije ni tamo sve baš med i mlijeko :skoljka:
Samo sam čuo da je jako teško dobiti državljanstvo, ili moraš biti jako bogat, ili moraš znati raditi neki posao koji nijedan Kanađanin ne zna :shock:

btw.
https://www.youtube.com/watch?v=MKuA6VS_ujw

:D
pikhocu

#3 Re: Trajno preseljenje u Kanadu

Post by pikhocu »

Oprecna su misljenja, ali hvala u svakom slucaju :)
siimee

#4 Re: Trajno preseljenje u Kanadu

Post by siimee »

pikhocu wrote:Oprecna su misljenja, ali hvala u svakom slucaju :)
Nemojte da se pokajete kad odete, kad vas pukne nostalgija, pa da se vratite kao moja prijateljica i njeni. Samo govorim.
Izdržite, budite jaki, ja razumijem da idete trbuhom za hljebom, i podržavam vas 100% kad vidim kakav šljam je došao kod nas. Sretno!
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5 Re: Trajno preseljenje u Kanadu

Post by I am Happy »

pikhocu

#6 Re: Trajno preseljenje u Kanadu

Post by pikhocu »

siimee wrote:
pikhocu wrote:Oprecna su misljenja, ali hvala u svakom slucaju :)
Nemojte da se pokajete kad odete, kad vas pukne nostalgija, pa da se vratite kao moja prijateljica i njeni. Samo govorim.
Izdržite, budite jaki, ja razumijem da idete trbuhom za hljebom, i podržavam vas 100% kad vidim kakav šljam je došao kod nas. Sretno!

Nisu svi ljudi 'skovani' za velike promjene, ali hvala na lijepim rijecima.
Post Reply