Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
- kritichar
#1 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
donijele ove radikalne bradonje
- Radio Sarajevo
#2 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
I prihvatili ovi tobožnji muslimani oko nas... Bljak.kritichar wrote:donijele ove radikalne bradonje
- ultima_palabra
#3 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
Kažu da su se pojavili i prvi ovisnici... meni je debilno, nit je dobrog ukusa, nit te "radi", nit je higijenski... ali za svoje pare nek radi svako šta hoće.
- madner
#4 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
Sve je pocelo time sto su mladi hasisari provalili da tako mogu legalno imati spravu. 
-
dezurni_ucenik
#5 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
Kad ih vidim kako doje crijevo
.
-
crnoplavo
#6 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
arapsko
Last edited by crnoplavo on 08/08/2014 12:09, edited 1 time in total.
- pirpa
#7 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
jel vam krivo Sarajevska manjino.Radio Sarajevo wrote:I prihvatili ovi tobožnji muslimani oko nas... Bljak.kritichar wrote:donijele ove radikalne bradonje
http://www.therichest.com/expensive-lif ... the-world/
Last edited by pirpa on 08/08/2014 12:11, edited 1 time in total.
- sema911s
#8 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
da im starci nebi srali sto puse drinu oni puse slauf
- Zatamnjena stakla
#9 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
Turci nas naučili.
- OldMayor
#10 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
Sta vas briga sta neko radi. Jebo majku ako igdje ima ovakvog naroda, dusa mu zabijat nos gdje nije mjesto. Ako tebi smeta i ne svidja ti sta te boli qrac za ostale. Radi sto ti volis.
Nargilu pusim mozda 3-4 puta godisnje, sad vidim da se to malo intenzivnije radi, ali svakom njegovo.
Vjerovatno da sam srednjoskolac il student i ja bi to crijevo dojio svaku noc. Okupi ih se 4-5 naruce ono jedno i doje. Jbga, ovo dugo traje i isplativije im je sigurno od kafe, pive, itd. Valja narucivat citavu noc. Bili ste i vi nekad mladi ne serite.
Nargilu pusim mozda 3-4 puta godisnje, sad vidim da se to malo intenzivnije radi, ali svakom njegovo.
Vjerovatno da sam srednjoskolac il student i ja bi to crijevo dojio svaku noc. Okupi ih se 4-5 naruce ono jedno i doje. Jbga, ovo dugo traje i isplativije im je sigurno od kafe, pive, itd. Valja narucivat citavu noc. Bili ste i vi nekad mladi ne serite.
- drunken tiger
#11 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
Okupatori opet preuzimaju. Svakome njegovo, ali fakat kad vidim raju kako dudlaju ono crijevo, još djevojke pokrivene...nekako mi izgledaju...ne znam ni da opišem to. Fakat jadno i bijedno.
- OldMayor
#12 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
A nije bijedno kad bagra natrpa 45 flasa bavarije na sto i krevelji se po citavu noc?
Pustite se dvostrukih arsina. Ako vam smeta ne ulazite na ta mjesta i gotovo. Tako i ja radim i nemam problema.
Mislim, glupa vam je prica.
Pustite se dvostrukih arsina. Ako vam smeta ne ulazite na ta mjesta i gotovo. Tako i ja radim i nemam problema.
- irac300
#13 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
Jesi trandžo?Ladyblue_19 wrote:Zadnjih par sedmica sam proveo dosta vremena u Sarajevu i primjetio da je ovo sveprisutno i rasprostranjeno. Populano medu omladinom.
Kako je doslo do toga? Ko i kako je propagirao upotrebu? Nikad nisam probao niti imam namjeru. Imam neku vrstu gadenja prema tome i da budem iskren osobe koje to konzumiraju mi izgledaju....debilno...u najmanju ruku.
Odakle ta pojava u Sarajevu?
- drunken tiger
#14 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
Otvori temu o bavariji i kreveljenju oko 45 flaša pa ćemo pričati. I da, draža mi je piva i kreveljenje oko pive nego dudlanje crijeva.OldMayor wrote:A nije bijedno kad bagra natrpa 45 flasa bavarije na sto i krevelji se po citavu noc?
-
dezurni_ucenik
#15 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
OldMayor wrote:A nije bijedno kad bagra natrpa 45 flasa bavarije na sto i krevelji se po citavu noc?
Ti se bas navuko na dojenje crijeva.Cak te pocela i kriza hvatat pa pjenis ovdje po forumu.
-
swanfilter
#16 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
Da bar radi, hajd. Ovako, dudlaj bezze par sahata ... Besposlicarenje ..
- York Light 100`s
#17 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
Ako misliš da to ima ikakve veze sa radikalnim bradonjama onda si više zaostao nego sela gdje žive radikalne bradonje.kritichar wrote:donijele ove radikalne bradonje
Da si malo izašao iz svog sela i vidio svijeta ne bi pisao takve gluposti.
Ako ti nije jasno:
-
Arsene Wenger
#18 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
Odvratna pojava koju su vjerovatno donijeli Sarajlijice sa familijarnim vezama u arapskim zemljama ili Turskoj. Još jedna orijentalna izmišljotina za bacanje vremena u nepovrat. Sva suština pušenja nargile je da to što duže traje i to je to. U principu, to je metafora jednog koncepta života u kojem vrijeme, zdravlje i pamet ne znače ništa. Druženja uz nargilu obično traju satima i u njima se, osim šuplje priče, blebetanja gluposti, ogovaranja i prežvakavanja sporednih događaja, ne može čuti ništa pametno, niti se šta može naučiti, niti može doći do razmjene kvalitetnih i kreativnih ideja, niti se u takvom društvu mladi čovjek može duhovno i mentalno razvijati. Ukratko, nargila je prateća pojava svjesnog samozaglupljivanja i odustajanja od aktivnog sudjelovanja u životu. Ko misli da pretjerujem, nek prošeta arapskim zemljama i pogleda zatupljene face napušenih poluretardiranih omladinaca. Amebe koje dime.
Nargila je nekada davno služila za pušenje opijuma (a negdje bogme tome služi i danas) i bila idealna sprava za kreiranje umrtvljenih umova. Koncept je ostao isti, samo je otrov nešto drugačiji.
Nije ni čudo što je islamski svijet propao.
Nargila je nekada davno služila za pušenje opijuma (a negdje bogme tome služi i danas) i bila idealna sprava za kreiranje umrtvljenih umova. Koncept je ostao isti, samo je otrov nešto drugačiji.
- JThomas
#19 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
znam ja lika, bukvalno fizički krizira kad taj dan ne dimi. tako da ne bih bio siguran da ne stavljaju i nešto što te radi...ultima_palabra wrote:Kažu da su se pojavili i prvi ovisnici... meni je debilno, nit je dobrog ukusa, nit te "radi", nit je higijenski... ali za svoje pare nek radi svako šta hoće.
-
NeenaSa
#20 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
Cekajte, zar se ne dobije za sve, po jedna pipa?
Moje iskustvo je drukcije.
Moje iskustvo je drukcije.
- Edin H.
#21 Re: Nargila : Kako i zašto je to postalo popularno?
Dojacidezurni_ucenik wrote:Kad ih vidim kako doje crijevo![]()
![]()
.
-
crnoplavo
#22 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
Arsene Wenger wrote:Odvratna pojava koju su vjerovatno donijeli Sarajlijice sa familijarnim vezama u arapskim zemljama ili Turskoj. Još jedna orijentalna izmišljotina za bacanje vremena u nepovrat. Sva suština pušenja nargile je da to što duže traje i to je to. U principu, to je metafora jednog koncepta života u kojem vrijeme, zdravlje i pamet ne znače ništa. Druženja uz nargilu obično traju satima i u njima se, osim šuplje priče, blebetanja gluposti, ogovaranja i prežvakavanja sporednih događaja, ne može čuti ništa pametno, niti se šta može naučiti, niti može doći do razmjene kvalitetnih i kreativnih ideja, niti se u takvom društvu mladi čovjek može duhovno i mentalno razvijati. Ukratko, nargila je prateća pojava svjesnog samozaglupljivanja i odustajanja od aktivnog sudjelovanja u životu. Ko misli da pretjerujem, nek prošeta arapskim zemljama i pogleda zatupljene face napušenih poluretardiranih omladinaca. Amebe koje dime.
u Gazi su prije par godina zabranili zenama da puse nargilu
-
broj dva
#23 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
U cemu je problem ?
Kako su turske (ili spanske ili bilo cije ) sapunice postale popularne, veceg smeca na tv-u nema (osim mozda neki reality programa) ?
Pusti ljude da ceif nadju gdje znaju i umiju...a sto se nesto meni ili tebi ne svidja, koga boli za to...
Kako su turske (ili spanske ili bilo cije ) sapunice postale popularne, veceg smeca na tv-u nema (osim mozda neki reality programa) ?
Pusti ljude da ceif nadju gdje znaju i umiju...a sto se nesto meni ili tebi ne svidja, koga boli za to...
-
Umalo popisivac
#24 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
bezveze. Preseravanje. Al ko voli...
- Ringhio
#25 Re: Nargila : Kako i zašto je to smeće postalo popularno?
Ah eto uz pive, vodku i rakiju se razgovara o velikim knjizevnim djelima, historiji Rimskog carstva, veliki umovi se okupljaju oko paketa hajnekena i duboko u noc diskutuju o negativnom uticaju ljudi na prirodu, razgovara se o razlozima pada i skoka barela, daju se prijedlozi oko unapredjivanja medicine, vakcina te ako je meza dobra diskusija prelazi na nuklearnu fiziku i cjepanje atoma.
De nemojte srat bez veze.
Kome se pusi nek pusi, kome se sjedi i trabunja uz nargilu nek trabunja.
Ja jos nigdje nisam procito da se lik napusio nargile pa izbo 20 ljudi u diskoteci, nit da se zabio s autom u autobusko stajaliste, nit da ga prenjelo pa se poceo tuci po cesti.
De nemojte srat bez veze.
Kome se pusi nek pusi, kome se sjedi i trabunja uz nargilu nek trabunja.
Ja jos nigdje nisam procito da se lik napusio nargile pa izbo 20 ljudi u diskoteci, nit da se zabio s autom u autobusko stajaliste, nit da ga prenjelo pa se poceo tuci po cesti.