Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Moderator: anex
-
Jenn4
#1 Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Zna li neko kakvi su uslovi i koja je plata? Ako neko ima iskustva ili mozda info 
-
lazna desetka
#2 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
cuj ekonomija tema

-
FMDzem
#3 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Ja znam da na kraju dana uzmeš kolača
pa ti vidi
-
Jenn4
#4 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
hehehe extraFMDzem wrote:Ja znam da na kraju dana uzmeš kolačapa ti vidi
- Edin H.
#5 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
FMDzem wrote:Ja znam da na kraju dana uzmeš kolačapa ti vidi
- Pasiflora
#6 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Odgovor na oba pitanja: LOSE! (doduse iskustvo je od prije 7 godina, ali sumnjam da se ista promijeniloJenn4 wrote:Zna li neko kakvi su uslovi i koja je plata? Ako neko ima iskustva ili mozda info
-
Jenn4
#7 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Pa koliko lose. Mislim da je tako kod skoro svakoga samo je pitanje koliko je lose? Kolika je plata?Pasiflora wrote:Odgovor na oba pitanja: LOSE! (doduse iskustvo je od prije 7 godina, ali sumnjam da se ista promijeniloJenn4 wrote:Zna li neko kakvi su uslovi i koja je plata? Ako neko ima iskustva ili mozda info)
-
casanova123
#8 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Koliko sam cuo, mijenjaju se konobari u onom Mtropolisu u SCCu ko ludi.. Ljudi rade par dana i daju otkaz.. Malo konobara tamo radi na previse stolova i premala je plata za onoliko rada u kaficu.. Koliko sam cuo, satnica je 2,70 otprilike.. nekih 600KM mjesecno..
- starii
#9 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
zar bosnjo moze vise platiti...
a uvijek sam se pitao ko moze sjediti u onom metropolisu u scc, jebote sjedis i direktno udises sve izduvne gasove benzina, dizela...stvarno treba biti nadaren za to...
a uvijek sam se pitao ko moze sjediti u onom metropolisu u scc, jebote sjedis i direktno udises sve izduvne gasove benzina, dizela...stvarno treba biti nadaren za to...
-
GaRGa
#10 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
moras biti iskompkesiran/attention whorestarii wrote:zar bosnjo moze vise platiti...
-
Luca36
#11 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
GaRGa wrote:moras biti iskompkesiran/attention whorestarii wrote:zar bosnjo moze vise platiti...
I naravno, moraš odrasti u gradu. Razumijem ljude koji su došli sa strane pa su im neobične pojave normalne za gradske sredine.
- JThomas
#12 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
ako je to mjerilo urbanosti, možeš onda i hoklicu na rasklapanje pa sjesti na samu tramvajsku prugu. znaš kako bi onda tek bio urban i FGR.
-
detroit-mercy
#13 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Pa dobro, nek jos ubode 600-800km baksisa, i nije toliko lose za konoboracasanova123 wrote:Koliko sam cuo, mijenjaju se konobari u onom Mtropolisu u SCCu ko ludi.. Ljudi rade par dana i daju otkaz.. Malo konobara tamo radi na previse stolova i premala je plata za onoliko rada u kaficu.. Koliko sam cuo, satnica je 2,70 otprilike.. nekih 600KM mjesecno..
-
casanova123
#14 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Za onu kolicinu posla koliko je u metropolisu u SCCu, trebalo bi vise.. Baksis ne treba racunati..
Jbg valjda meni kad gledam koliko ja zaradim u Austriji u kaficu, ovo ovdje izgleda sve smijesno, al et.. Minimalno bi trebala da bude plata konobaru bez baksisa 1000KM po mom al et..
Jbg valjda meni kad gledam koliko ja zaradim u Austriji u kaficu, ovo ovdje izgleda sve smijesno, al et.. Minimalno bi trebala da bude plata konobaru bez baksisa 1000KM po mom al et..
- gnjev
#15 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Gazde kad daju plate konobarima uracunaju ''zavrtanje'' u startu . Stoga su i plate male .
-
hzsa22
#16 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Moj jedan drugar je radio u Bagdadu na Carsiji. Isto tako plata 6-7 stoja, al' je znao uzimati i do 1500 baksisa.. Prosjek baksisa mu bio oko 8 stoja...
-
blues.a
#17 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Ukoliko je ovih 600 prijavljeno, te ako se uzme u obzir da je prosječna plata u FBiH oko 840KM, onda... Ne kažem da je plata dovoljna za obim posla, ali se treba pogledati ukupno stanje kako bi se dala ocjena.casanova123 wrote:Za onu kolicinu posla koliko je u metropolisu u SCCu, trebalo bi vise.. Baksis ne treba racunati..
-
anonimus03
#18 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Dnevnica je 16KM, smjena je 8-9h, a za prijavu nisam sigurna. Ovo je dnevnica za sankera/icu, pretpostavljam da je i konobarima tu negdje.
- OldMayor
#19 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Je li ti shvatas da npr doktori imaju malo vecu platu od 1000 KM. Doktori?! Helou? Nastavnici, profesori isto tako.casanova123 wrote:Za onu kolicinu posla koliko je u metropolisu u SCCu, trebalo bi vise.. Baksis ne treba racunati..
Prosjecna plata je malo iznad 800 KM i konobar znaci treba da ima 200 KM iznad prosjeka? Na osnovu cega?
Zasto bi jedan radnik na gradjevini koji prenese ihih tona tereta na dan imao 500 KM, a konobar 1000. Da ne govorim o nekim 'umnim' poslovima, i poslovima gdje ti natovare jos hrpu odgovornosti pa dobijes 900 KM i udaras se nogom u guzicu.
Ja znam da je plata niska i da se konobari polomise za nju, ali plate se su male u vecini firmi. I ja znam konobara koji veoma finu cifru izlaze, samo baksisa uzmu ko jednu prosjecnu platu. Jbg, ne mozes reci nemoj to racunat. Ako se dogovoris sa gazdom i to je dio plate.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
muški konobari barem ovi do 35 neoženjeni se ne bi trebali žaliti s obzirom na količinu prikovanih seka za vrijeme karijere 
-
detroit-mercy
#21 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Pa valjda znas da je kod nas posao konobara vazda bio popularanOldMayor wrote:Je li ti shvatas da npr doktori imaju malo vecu platu od 1000 KM. Doktori?! Helou? Nastavnici, profesori isto tako.casanova123 wrote:Za onu kolicinu posla koliko je u metropolisu u SCCu, trebalo bi vise.. Baksis ne treba racunati..
Prosjecna plata je malo iznad 800 KM i konobar znaci treba da ima 200 KM iznad prosjeka? Na osnovu cega?
Zasto bi jedan radnik na gradjevini koji prenese ihih tona tereta na dan imao 500 KM, a konobar 1000. Da ne govorim o nekim 'umnim' poslovima, i poslovima gdje ti natovare jos hrpu odgovornosti pa dobijes 900 KM i udaras se nogom u guzicu.
Ja znam da je plata niska i da se konobari polomise za nju, ali plate se su male u vecini firmi. I ja znam konobara koji veoma finu cifru izlaze, samo baksisa uzmu ko jednu prosjecnu platu. Jbg, ne mozes reci nemoj to racunat. Ako se dogovoris sa gazdom i to je dio plate.
E sad, ovaj sto kaze 1000 konobarima, pa jebem ga koliko onda treba dati jednom hirurgu, inzinjeru, profesoru na faksu ili srednjoj
De se malo staviti u okvire trenutnog stanja na trzistu i cinjenice da konobari ipak vecinu love uzimaju od tipa, tako je barem svugdje u svijetu
- Dozer
#22 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
600 konobaru za platu, pa jos i ako je prijavljen, vise je nego dobro. Realno.
A konobar koji zna raditi (pri cemu se ne misli na odnijeti naruceno za sto i spustiti racun), tj. koji zna komunicirati, zabaviti goste, biti usluzan uz nenametljivu dozu zafrkancije, moze zaraditi i do dvije plate na baksisu.
Naravno, sve zavisi i od kafane/kafica gdje se radi, kao i od klijentele.
Metropolis u SCC-u je posjecen objekat, ali su i cijene prilicno visoke. Kako znamo da bar pola posjetilaca tog objekta pripada klasi nedorecenih skorojevica, baksis tu je vrlo upitan.
A konobar koji zna raditi (pri cemu se ne misli na odnijeti naruceno za sto i spustiti racun), tj. koji zna komunicirati, zabaviti goste, biti usluzan uz nenametljivu dozu zafrkancije, moze zaraditi i do dvije plate na baksisu.
Naravno, sve zavisi i od kafane/kafica gdje se radi, kao i od klijentele.
Metropolis u SCC-u je posjecen objekat, ali su i cijene prilicno visoke. Kako znamo da bar pola posjetilaca tog objekta pripada klasi nedorecenih skorojevica, baksis tu je vrlo upitan.
-
Drinski
#23 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
Pa ovaj i ne spori da ljekari i nastavnici trebaju imati vece plate. NIje tu kriv konobar koji hoce vise para.OldMayor wrote:Je li ti shvatas da npr doktori imaju malo vecu platu od 1000 KM. Doktori?! Helou? Nastavnici, profesori isto tako.casanova123 wrote:Za onu kolicinu posla koliko je u metropolisu u SCCu, trebalo bi vise.. Baksis ne treba racunati..
-
Drinski
#24 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
50-80 KM mjesecno, max.detroit-mercy wrote:Pa dobro, nek jos ubode 600-800km baksisa, i nije toliko lose za konoboracasanova123 wrote:Koliko sam cuo, mijenjaju se konobari u onom Mtropolisu u SCCu ko ludi.. Ljudi rade par dana i daju otkaz.. Malo konobara tamo radi na previse stolova i premala je plata za onoliko rada u kaficu.. Koliko sam cuo, satnica je 2,70 otprilike.. nekih 600KM mjesecno... Koliko bi po tebi konobar trebao zaradjivati?
- Dozer
#25 Re: Uslovi rada u Mepropolis Sarajevo
A nasi doktori ne da imaju i uzimaju "baksis"...
Bilo bi interesantno odraditi njihovo porijeklo imovine
Samo zadnji primjer za koji znam da je 100% tacan - covjeku zena ode da se porodi jer su joj rekli da je vrijeme. I legne na porodiliste. I lezi dan, dva, 3, 5, 8, 12....nista se ne desava. Niko ne dolazi da je porodi, tu i tamo je obidju i upitaju kako je, i to je sve.
Muz/otac nadje doktora koji je nadlezan za nju, pita u cemu je problem, zasto se ne poradja, i dobije neke tuc-muc odgovore i skonta da je trik u - "baksisu". Gurne dvije joje "na fuka", ali sve sto se promijeni jeste da mu kazu da donese nekakve lijekove i da ce to ubrzati stvar. Ja mu kazem da je malo dao, on ne vjeruje.
Prodje jos 3 dana i nista se ne desava. Ode on opet i gurne jos 3 joje, i dobije info da "ce je pripaziti".
Naravno, sutradan je dobila tablete i porodila se.
Bilo bi interesantno odraditi njihovo porijeklo imovine
Samo zadnji primjer za koji znam da je 100% tacan - covjeku zena ode da se porodi jer su joj rekli da je vrijeme. I legne na porodiliste. I lezi dan, dva, 3, 5, 8, 12....nista se ne desava. Niko ne dolazi da je porodi, tu i tamo je obidju i upitaju kako je, i to je sve.
Muz/otac nadje doktora koji je nadlezan za nju, pita u cemu je problem, zasto se ne poradja, i dobije neke tuc-muc odgovore i skonta da je trik u - "baksisu". Gurne dvije joje "na fuka", ali sve sto se promijeni jeste da mu kazu da donese nekakve lijekove i da ce to ubrzati stvar. Ja mu kazem da je malo dao, on ne vjeruje.
Prodje jos 3 dana i nista se ne desava. Ode on opet i gurne jos 3 joje, i dobije info da "ce je pripaziti".
Naravno, sutradan je dobila tablete i porodila se.