treba mi pomoc na racunaru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
heheyo

#1 treba mi pomoc na racunaru

Post by heheyo »

pozz raja, jel' neko zna kako da napravim vireless na laptopu bez bilo kakve antene ili necega , onako da "fatam" virelles, posto sam novi sistem uradio na laptopu pa sad to mi nikako ne ide
Rampage

#2 Re: treba mi pomoc na racunaru

Post by Rampage »

Vjerujem da već imaš neki uređaj koji šalje bežični Internet do tvog laptopa (ruter:))?

Ako je riječ o OS Win 7 onda bi ti trebala u donjem desnom uglu na alatnoj traci (taskbar:)) biti ikonica koja pokazuje da je bežični net u dometu. Ako imaš instalirane drajvere za bežični Internet, naravno:)
heheyo

#3 Re: treba mi pomoc na racunaru

Post by heheyo »

Rampage wrote:Vjerujem da već imaš neki uređaj koji šalje bežični Internet do tvog laptopa (ruter:))?

Ako je riječ o OS Win 7 onda bi ti trebala u donjem desnom uglu na alatnoj traci (taskbar:)) biti ikonica koja pokazuje da je bežični net u dometu. Ako imaš instalirane drajvere za bežični Internet, naravno:)
druze slabo se razumijem oko toga, jel' mozes da mi kazes koje drajvere je potrebno instal, nemam ništa instalirano
Rampage

#4 Re: treba mi pomoc na racunaru

Post by Rampage »

Desni klik na ikonu "Computer", onda klikni na "Manage" pa u novootvorenom prozoru, na lijevoj strani, klikni na "Device Manager". Nakon toga će ti se u centralnom dijelu prozora koji si otvorio pojaviti lista svih uređaja koji se nalaze na tvom računaru (ugrubo rečeno:)). Ako i na jednom od navedenih bude žuti uskličnik, to znači da ti nedostaje drajver...

Pogledaj ispod na ovoj slici, tako izgleda ako nedostaje drajver:

Image
heheyo

#5 Re: treba mi pomoc na racunaru

Post by heheyo »

Rampage wrote:Desni klik na ikonu "Computer", onda klikni na "Manage" pa u novootvorenom prozoru, na lijevoj strani, klikni na "Device Manager". Nakon toga će ti se u centralnom dijelu prozora koji si otvorio pojaviti lista svih uređaja koji se nalaze na tvom računaru (ugrubo rečeno:)). Ako i na jednom od navedenih bude žuti uskličnik, to znači da ti nedostaje drajver...

Pogledaj ispod na ovoj slici, tako izgleda ako nedostaje drajver:

Image
i baš kod toga network ima zuti uskličnik, jel' znas sta dalje da radim hehe
passiv

#6 Re: treba mi pomoc na racunaru

Post by passiv »

ukucaj puni naziv laptopa (ili neki imaju i onaj bar kod)u google i trazi drajvere koji ti fale
Post Reply