Poz,
treba mi neko sa bitcoin accountom da svaki mjesec za mene izvrsi uplatu od 50 eur u bitcoin jednom tipu u Njemacku. Uzimam neku uslugu od njega, a to je jedini nacin placanja. Meni sve ovo izgleda prekomplikovano pa mi se neda praviti svoj account.
Placam vam unaprijed na racun u banci, paypal ili kako god zelite, a vi onda njemu prebacujte. Za svaku transakciju dajem 10 eur kao proviziju pa eto ako neko hoce da zaradi 120 eur godisnje za par minuta posla javite se na pm.
Ima, li neko bitcoin account, trebam uslugu ?
Moderator: Benq
-
IcedFlame
#2 Re: Ima, li neko bitcoin account, trebam uslugu ?
Bitcoin nije account, nego digitalna valuta. Dakle moras imati bitcoin wallet ili adresu na nekom exchange-u i dovoljno bitcoina u protuvrijednosti ovih 50 Eur (1 BTC = 430 Eur).
Sent from my X7S using Tapatalk
- victom
#3 Re: Ima, li neko bitcoin account, trebam uslugu ?
ko o čemu ti o uštipcima.IcedFlame wrote:Bitcoin nije account, nego digitalna valuta. Dakle moras imati bitcoin wallet ili adresu na nekom exchange-u i dovoljno bitcoina u protuvrijednosti ovih 50 Eur (1 BTC = 430 Eur).
Pitanje je jasno ko suza.
Treba mu neko ko ima račun sa bitcoinama, da prebaci tipu u njemačku. A on će lokalno ovdje čoeku platitiu Eurima, koliko je prebacio + troškovi usluge.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:10, edited 2 times in total.
-
Drinski
#4 Re: Ima, li neko bitcoin account, trebam uslugu ?
Ma meni nije jasno, kako se stiču bitcoint-i, odnosno koji bi bio početnički, najjednostavniji način sticanja?
- saraf_osmica
#5 Re: Ima, li neko bitcoin account, trebam uslugu ?
Koliko sam ja skontao ima neko "rudarenje" bitcoina. Nešto kao program sa kojim "zarazis" nekoliko računara ili telefona i onda oni za tebe "rudare" te bitcoine.Drinski wrote:Ma meni nije jasno, kako se stiču bitcoint-i, odnosno koji bi bio početnički, najjednostavniji način sticanja?
I meni to sve zvuči prekomplikovano mada vidim ima dosta ljudi koji su se enormno obagatili na račun toga.
-
IcedFlame
#6 Re: Ima, li neko bitcoin account, trebam uslugu ?
Obogatili su se zato sto su kopali/rudarili i kupovali bitcoine kada si mogao sa jednom malo jacom grafickom iskopati 1 BTC za dan, ili ga kupiti za 5-10 centi.
Sada se ne mozes obogatiti ni da imas 20 najjacih grafickih i besplatnu struju
- saraf_osmica
#7 Re: Ima, li neko bitcoin account, trebam uslugu ?
A kakv je to fazon sa grafičkom?IcedFlame wrote:Obogatili su se zato sto su kopali/rudarili i kupovali bitcoine kada si mogao sa jednom malo jacom grafickom iskopati 1 BTC za dan, ili ga kupiti za 5-10 centi.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#8 Re: Ima, li neko bitcoin account, trebam uslugu ?
"A CPU core can execute 4 32-bit instructions per clock (using a 128-bit SSE instruction) or 8 via AVX (256-Bit), whereas a GPU like the Radeon HD 5970 can execute 3200 32-bit instructions per clock (using its 3200 ALUs or shaders). "saraf_osmica wrote:A kakv je to fazon sa grafičkom?IcedFlame wrote:Obogatili su se zato sto su kopali/rudarili i kupovali bitcoine kada si mogao sa jednom malo jacom grafickom iskopati 1 BTC za dan, ili ga kupiti za 5-10 centi.