Sedždetul-Tilavet

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Deutschkenner1994

#1 Sedždetul-Tilavet

Post by Deutschkenner1994 »

Selamun aleykum svima koji ovo čitaju...
Želja mi je da naučim inshaallah Kuran napamet, i prilikom učenja pojedinačni ajeti se uče više puta, ja primjerice jedan dio ajeta čitam 3 puta, pa onda bez čitanja pokušajem da vidim da li je upamćen, zatim drugi dio ajeta, i nakon toga čitav ajet ponovim (ako je u pitanju duži ajet).
Tako svaka 2 dana naučim 1 stranicu.
Moje pitanje je da li je obavezno činjenje sedžetul-tilaveta nakon svakog proučenog ajeta sedžde tokom učenja tog ajeta napamet, ili je dovoljno učiniti jednu sedždu nakon jedne sesije učenja, i da koji će postupak klanjač primjeniti nakon proučenog ajeta sedžde na namazu ??
Isto pitanje sam postavio na [email protected] ali mi ne odgovaraju :(

Da vas Allah s.w.t nagradi !!
art vandeley

#2 Re: Sedždetul-Tilavet

Post by art vandeley »

Deutschkenner1994 wrote:... ili je dovoljno učiniti jednu sedždu nakon jedne sesije učenja, i da koji će postupak klanjač primjeniti nakon proučenog ajeta sedžde na namazu ??
Kad završiš sa učenjem ili ponavljanjem stranice obavis sedždu i to je to.
Ako se dogodi da se uči džuz u kojoj imaju dvije sedžde, onda po prestanku obavis dvije sedžde.

U namazu svakako obavljaš po nekoliko sedždi, nije potrebna dodatna nakon proučenog ajeta u kojoj se nalazi.

Vjerujem da je tako, ubijedjen sam.
Deutschkenner1994

#3 Re: Sedždetul-Tilavet

Post by Deutschkenner1994 »

Zahvaljujem...i meni je to dakako najlogičnije :)
Towelie

#4 Re: Sedždetul-Tilavet

Post by Towelie »

Video sam na jednom predavanju (ne mogu sada da se setim tacno kojem) kada se uci hifz pa se dodje do ajeta koji sadrzi sedzdu tilavet da je dovoljno da se samo jednom ucini sedzda bez obzira koliko puta ponavljao dati ajet.
Post Reply