PC Tablet Surface Pro se smokrio

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Zemeok

#1 PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by Zemeok »

Pozdrav...moj PC tablet Microsoft Surface pro se smokrio I ne daje znake zivota. Moze li se sta uciniti da spasim slike sa godisnjeg odmora I ovu mashinu?
Pokusao sam ga sushiti fenom ali nema uspjeha...
Svaki savjet je dobrodosao.
Hvala
krater

#2 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by krater »

Kako se "smokrio" ? Sta si mu uradio, gdje je up'o ? :mrgreen:
neki

#3 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by neki »

sta znaci uopste 'smokrio'?
avaks

#4 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by avaks »

Ako si sušio fenom onda fakat nema pomoći. Barem je kod telefona bio takav slučaj, inače je protokol da se izvadi baterija i ostaviš da se sam osuši preko dana (može se i u rižu staviti jer navodno dosta dobro upija vodu). Nego ako se slane vode dosinuo zaboravi na njega također a ne znam ko bi od naših stručnjaka mogao da spasi što je bilo u memoriji :/
Burkoff

#5 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by Burkoff »

Zemeok wrote:Pozdrav...moj PC tablet Microsoft Surface pro se smokrio I ne daje znake zivota. Moze li se sta uciniti da spasim slike sa godisnjeg odmora I ovu mashinu?
Pokusao sam ga sushiti fenom ali nema uspjeha...
Svaki savjet je dobrodosao.
Hvala
Inace se proculo da se ne smije susiti uredjaj fenom kad se tako nesto desi vec se stavlja u vrecicu rize koja ce izvuci vlagu bez da ce stvoriti koroziju od fena i brzog susenja. ;-)
Zemeok

#6 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by Zemeok »

Eh ja ga I sushio fenom I svasta nesto...nema pomoci znaci. ...
U kesi bio pa se voda prolila..boca vode... I shal je neki bio u kesi sav mokar..
Moze li se barem hard disk spasiti
Zemeok

#7 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by Zemeok »

Sad sam iz service. .nema sanse za popravak lik kaze...neznam ni jeli ga tip otvarao uopce jer mu treba onaj heat gun....ne vidim tragove otvaranja..... jedina nada mi je sada da spasim hard disk ako ga uopce ima u standard nom obliku...
Ili da pocnem ganjati da recover photos koje sam redovito prebacivao sa sony photo camere I mobitela te onda kad su bili na pc tablet ja sam ih brisao....da li se to moze lagano odraditi?
Iz Ozilenda Australije sam pa cu takodje poganjati Microsoft servis za data recovery..
avaks

#8 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by avaks »

Fleš memorija je u njemu, ne hard disk tako da ne znam da li se može spasiti sa nje uopšte.
Sa hard diska se mogu vratiti podaci pa potraži programe tipa recuva, evo ti link:
https://www.piriform.com/recuva
Ako nisi preko tih sektora pisao/brisao dodatno, velika vjerovatnoća da će se moći spasiti slike i ostali fajlovi.

Sretno
Zemeok

#9 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by Zemeok »

Hvala.... neznam sta da kazem...
Na mobitelu imam slike od zadnjih sedam dana..skoro je pun...mene interesuju slike koje sam prije toga izbrisao s mobitela nakon sto sam ih backupovao na pc tablet..
Slicno je I sa Sony photo camera card..ima pola cartice novih fotosa ali ja zelim one koje su bile izbrisane...

A za flash memoriju..hm...not a good news ako je to tako..
Ma sta bude da bude...sve dobro sto mi se u zivotu desilo zasluzan sam samo ja...
A za sve lose...kriv sam samo ja....
Pa valjda ce u Australiji moci nesto uciniti..
Hvala
avaks

#10 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by avaks »

Sa memory kartica se može spasiti ako nisi puno novih slika preko njih snimao, slikao, prebacivao.
Odnesi telefon u servis ili probaj sa ovim programom ili nekim sličnim što sam ti poslao, ne gubiš ništa da probaš.
Zemeok

#11 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by Zemeok »

Pokusacu hvala..
Sutra smo u Sarajevu letimo kuci pa cu tamo nastaviti avanturu...uzeo sam 5 dana odmora da se odmorim od odmora....
Hvala svima.
Ciaos
Zemeok

#12 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by Zemeok »

Samo da porucim da mi je Microsoft poslao nov novcat PC Tablet suface pro (bez ikakvih placanja niti postarine niti Tableta) a da su oni podaci sa starog izgubljeni zauvijek jer nisu mogli nista spasiti .... eto ..Hvala
mayab

#13 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by mayab »

Šta, znaci prihvatili garanciju za pokvašen uredjaj, jel to u konačnici?
Wheatly

#14 Re: PC Tablet Surface Pro se smokrio

Post by Wheatly »

Rastavi ga, onda ga fino očisti, nećeš ništa izgubiti jer sa diska nema načina da se skinu podatci jer je memorija zaljemjena za ploču.
Post Reply