najbolje pite u gradu ?
nekako u zadnje vrijeme sticem dojam da su cevapi totalno pomeli burek u borbi za titulu nacionalnog jela
ja to ne priznajem pa se necu tek tako odreci bureka i shvatite ovu temu kao moj vid borbe sa vjetrenjacama (cevapima)
i moj glas ide za ukus na bulevaruSkream wrote:najbolja pita je na bulevaru, fast food Ukus 100%
dobri su i mali bureci dole kod tušnja
escobar__ wrote:Burek, pekara Tušanj.
Kod OŠ Tušanj je ova na koju ja mislim, ulica Meše Selimovića.Slo Burner wrote:escobar__ wrote:Burek, pekara Tušanj.
Gdje je ta pekara, sinoc sam je trazio ?
Kod Sekija konoba ili...Skream wrote:pite ispod saća gore preko puta gaz auta, probo neki dan
preporuka
Ukus izmedju Kabilove pekare i nekakvog novootvorenog dzeriz fast fuda (gdje mi je buraz otrovao stomak nedavno) ispred Braca Ribar? Ako je to to onda ide jedan glas za odlicne pite, sto bi moj jaran reko, old school!Ivo Lola wrote:i moj glas ide za ukus na bulevaruSkream wrote:najbolja pita je na bulevaru, fast food Ukus 100%
dobri su i mali bureci dole kod tušnja
samo sam ceko da neko drugi napise pa da se prikljucim
Danguba wrote:Uvijek cu radije pojesti burek po mom ukusu nego celape.
Mene ne interesuje mnogo meso u bureku. Bitno mi je da je cisto i da ne osjetim onaj miris iznutrica u bureku.
Sto se malih tice, oni u Tusnju i Slavinovicima su dobri.
Ima ona burekdzinica u ARBiH (bijeli neboder, trzni centar), jako solidni bureci a jos ako narucis pa za nekih 12 minuta dobijes vruce, nepolivene, pa ga sa dva prsta drzis a on uspravno stoji...![]()
![]()
![]()
p.s. vise volim motane od slaganih
Belaj je kod polaganog sto se masnoca zadrzi izmedju slojeva jufke, tacno insanu bude muka, pogotovo ako je buregdzija stavio neko masnije meso. Kod zvrkova (frkova, guzvi, koluta) nema toliko slojeva, meso i luk su omotani sa maksimalno 2 sloja jufke, pa onda i mast kojekako izadje. Onda je fino sastruzes, dodas kivija radi boje i sirceta radi mirisa i prodajes kao benzin.spreca wrote:Danguba wrote:Uvijek cu radije pojesti burek po mom ukusu nego celape.
Mene ne interesuje mnogo meso u bureku. Bitno mi je da je cisto i da ne osjetim onaj miris iznutrica u bureku.
Ima ona burekdzinica u ARBiH (bijeli neboder, trzni centar), jako solidni bureci a jos ako narucis pa za nekih 12 minuta dobijes vruce, nepolivene, pa ga sa dva prsta drzis a on uspravno stoji...![]()
![]()
![]()
p.s. vise volim motane od slaganih![]()
...nema nista dog objerucke ne ufatis
![]()
![]()
![]()
......za mene o polagani burek je vec davno umro......onaj smotani ko guzhva ,e to je burek...jos ako je od sjeckanog mesa
seln wrote:Belaj je kod polaganog sto se masnoca zadrzi izmedju slojeva jufke, tacno insanu bude muka, pogotovo ako je buregdzija stavio neko masnije meso. Kod zvrkova (frkova, guzvi, koluta) nema toliko slojeva, meso i luk su omotani sa maksimalno 2 sloja jufke, pa onda i mast kojekako izadje. Onda je fino sastruzes, dodas kivija radi boje i sirceta radi mirisa i prodajes kao benzin.spreca wrote:Danguba wrote:Uvijek cu radije pojesti burek po mom ukusu nego celape.
![]()
![]()
p.s. vise volim motane od slaganih![]()
...nema nista dog objerucke ne ufatis
![]()
![]()
![]()
......za mene o polagani burek je vec davno umro......onaj smotani ko guzhva ,e to je burek...jos ako je od sjeckanog mesa
Tacno..zaboravio sam.I ti su extra dobri. Svaka casttzipiripi wrote:Slavinovići, mali zvrkovi ispod saća. Meni brez konkurencije, pogotovo uz homemade kefir. Ne smijem puno ni kupit jer bi kila nestala u sekundi.
Na semaforima udji u naselje i sa desne strane pekara.seln wrote:Haveru, pa nisu Slavinovici tri kuce u dva reda![]()
Gdje su bureci?
Ne ti,na semaforu u Slavinoviće, i prva lijevo,pekara Ciglana...Danguba wrote:Na semaforima udji u naselje i sa desne strane pekara.seln wrote:Haveru, pa nisu Slavinovici tri kuce u dva reda![]()
Gdje su bureci?
Kiki_Musampa wrote:Ne ti,na semaforu u Slavinoviće, i prva lijevo,pekara Ciglana...Danguba wrote: Na semaforima udji u naselje i sa desne strane pekara.
20 metara od semafora,skretanje lijevo---prema naseljuDanguba wrote:Kiki_Musampa wrote:Ne ti,na semaforu u Slavinoviće, i prva lijevo,pekara Ciglana...Danguba wrote: Na semaforima udji u naselje i sa desne strane pekara.
je li prema naselju ili prema sepetarima?
S magistrale, tj. od semafora, kad se uđe ka Slavinovićima, prva ulica lijevo. Od raskrsnice 20-ak metara s lijeve strane je pečenjara. Otprilike pored ambulante. Na gornjem spratu pečenjare je apoteka u koju je ulaz od magistrale.Danguba wrote:Kiki_Musampa wrote:Ne ti,na semaforu u Slavinoviće, i prva lijevo,pekara Ciglana...Danguba wrote: Na semaforima udji u naselje i sa desne strane pekara.
je li prema naselju ili prema sepetarima?