PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
- dječak sa šibicama
#1 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Da on tebi nije slucajno konkurencija u poslu, pa ono....
- karanana
#2 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
dze ces s jednim privatnim licem i individuom dogovarati da ti pravi blindo vrata. to se kupi od renomiranih proizvodjaca. cuj neko da mrlja u njegovoj basci i da kucka blindo vrata teska 110-120 kila.
- dufa
#3 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
ocito si naivno naletio na levata bez da provjeris njegove reference ali u svakom slucaju hvala na upozorenju
-
rizibizi
#4 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Uz duzno postovanje ja prvi put cujem da je neko kupio blindirana vrata od "majstora" koji ista kao "pravi" u basti, cijena je onako za te pare se sigurno bolja blindo vrata mogu kupiti u nekoj od firmi koja se bave tim poslom. Klasicna prica dobijes na mostu zijanis na cupriji. Namjestaj od majstora i nekako, ali blindo vrata od majstora iz baste nikako. Svakako hvala na upozorenju.
-
staradis
#5 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Levet si sto si pokušao jeftino proći. On je kriminalac jbg
-
L u c i f e r
#6 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Ja kad čujem riječ "majstor", ospem se.
To je izumrla kategorija, kao i junferice, čast rijetkim izuzecima...
Dunđer do dunđera.
To je izumrla kategorija, kao i junferice, čast rijetkim izuzecima...
Dunđer do dunđera.
- Država
- Ringhio
#8 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Nema blidiranih vrata ispod 1300 maraka jarane
ako hoces bas bas blindirana vrata neces proci ispod.
Ja ugradio Heliosova, majstor dosao da izmjeri stara, premjeri, zamjeri, zapisa podatke i kaze odo odnjet u proizvodnju da se napravi okvir, poslje toga donjeli okvir, izmjerili ponovo primjetili odstupanja, kazu nema frke sad cemo mi ovo vratiti i napraviti novi okvir, postoje neka mala odstupanja i necemo da se zafrkajemo oko stemanja, kroz par dana donjeli novi okvir, skinuli stara vrata, obradili zid, ubacili novi okvir, nakacili vrata, izvrsili provjere jesul nalegla, jesul po vaser vagi, jel dihtuju, jel se dobro zakljucava, garancija zajebancije sve gotove i svi sretni i zadovoljni.
Vrata su vec 3 godine na stanu i Bogu hvala ne ureklo se
Ako si htio proci jeftino imao si blindiranih vrata u bingu za 300 maraka, sve sa okvirom
jest da jace kihnes i probusis rupu kroz njih, ali barem se ne ljusti boja sa okvira.
Ja ugradio Heliosova, majstor dosao da izmjeri stara, premjeri, zamjeri, zapisa podatke i kaze odo odnjet u proizvodnju da se napravi okvir, poslje toga donjeli okvir, izmjerili ponovo primjetili odstupanja, kazu nema frke sad cemo mi ovo vratiti i napraviti novi okvir, postoje neka mala odstupanja i necemo da se zafrkajemo oko stemanja, kroz par dana donjeli novi okvir, skinuli stara vrata, obradili zid, ubacili novi okvir, nakacili vrata, izvrsili provjere jesul nalegla, jesul po vaser vagi, jel dihtuju, jel se dobro zakljucava, garancija zajebancije sve gotove i svi sretni i zadovoljni.
Vrata su vec 3 godine na stanu i Bogu hvala ne ureklo se
Ako si htio proci jeftino imao si blindiranih vrata u bingu za 300 maraka, sve sa okvirom
-
lajkujMe
#9 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Sam si kriv sto si kupio vrata od lika koji to pravi u kucnoj radinosti, sta si ocekivao? Bolje da si te pare dao za renomirana vrata od renomirane i poznate firme i ne bi imao problema i kad bi imao sigurno bi dobio garanciju, racun i sta sve ne da te ne mogu izlevatiti.
- dječak sa šibicama
#10 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Ja sam platio nesto preko 800 km prije 7 godina, ne sjecam se imena firme, na Grbavici je bila ili je jos uvijek, ne znam jel to ovaj Veling ili je bila neka druga firma zaista se ne sjecam. Posto je za stan po standardu su mjere, dosli ljudi, izvalili stara, postavili nova, do sada "slusaju" savrseno.
Kakvi crni privatnici i "majstori", meni je samo kupatilo radio majstor privatnik, ali covjek koji je sa mojim tatom odrastao skupa. I naravno, preporucio mi svoje saradnike, keramicara, elektricara. Kupatilu takodje ima 7 godina, nikada nikakvih problema nije bilo, ko novo je i dan danas, da ne govorim kakav je materijal koristio, PP-R cijevi sa vise od 50-godisnjom garancijom i slicno. Ali to je kad znas covjeka, preko oglasa daleko mu kuca.
Kakvi crni privatnici i "majstori", meni je samo kupatilo radio majstor privatnik, ali covjek koji je sa mojim tatom odrastao skupa. I naravno, preporucio mi svoje saradnike, keramicara, elektricara. Kupatilu takodje ima 7 godina, nikada nikakvih problema nije bilo, ko novo je i dan danas, da ne govorim kakav je materijal koristio, PP-R cijevi sa vise od 50-godisnjom garancijom i slicno. Ali to je kad znas covjeka, preko oglasa daleko mu kuca.
-
nijaz-nijo
#11 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
jebem ti i zenu u picku jes cuo samo me jos jedared nazovi ima da ti se najebem cjele famelije uzet cu oruzije i odlezat te pickati materinacuske wrote:Prilikom renoviranja stana došlo je vrijeme za zamjenu ulaznih vrata.
Nađem čovjeka po imenu Nijaz s mjestom prebivališta Hrasnica, ulica "GAJ" i dogovorim da mi napravi ulazna blindo vrata za 750KM.
Nakon 3 dana čovjek je postavio vrata kraća za 10 cm od dogovorenog (dogovor je bio vrata po mjeri od zida do zida bez štemanja), al hajd da ne pravim probleme uzet ću malo siporex-a i rješit stvar.
Za oko su mi i zapinjale lajsne koje su neodoljivo podjećale na papirne lajsne za laminat, al sve čovjek govori hajd nije strašno ne izgleda loše.
Došlo je vrijeme za obradu vrata da se to izgleduje i okreči.
Zaštitim papirnom trakom kao i sve ostalo sto zaštićujem prilikom krečenja, izgletujem i ofarbam te krenem skidati papirne trake kad imam šta i viidit.Zgulile se lajsne! Spale nacrtane šare i vidi se da je karton 1/1
Počinjem da bjesnim! Odmah i lajsne skinem koje su bile zalijepljene najobičnijim silikonom.
Nastavim skidati i s druge strane vrata gdje je traka bila zalijepljena na metalni štok kadimam šta vidjet!
Sva boja s vrata ostala na traci, a izvirilo željezo. Nije uradio ni temeljnu nego uzeo kineski sprej od 6,50KM i samo prešpricao!
Onako ljut nazovem ga! Dođe čovjek tek za sedam dana sa istim tim sprejom da prefarba vrata i čudom se čudit kako li je samo boja spala i prosipat šuplju kako nisam smio lijepit ništa po vrataima.![]()
Kako obradit ista vrata ako ih ne zaštitiš...
Ofarba on taj dan vrata uz priču da nema sad šanse da spadne boja i sl.
Mjesec dana poslije ulazeći u stan uhvatim rukom za metalni dio vrata i viidm da mi je boja ostala na prstu.
Krenem da malo noktom zagrebem krenu boja da spada kao luda. Zagrebem na mjestu gdje izgleda ok i tu krenu boja da spada kao i na svakom djelu vrata s tim što je već počela hrđa da izbija na pojedinim djelovima.
Onako ljut iz istih stopa nazovem ga i kažem da mi napravi druga vrata kako treba il da vrati pare, a da svoja nosi kako zna i umije.
Tu sam dobio par uvreda od njegove strane te bio poslat u 3...pm.
Njeg to ne interesuje on je navodno napravio dobra vrata.
Tad je i započela svađa koja se još nije okončala.
Zato vas ljudi upozoravam da nebi ste i vi bili prevareni i našli se u nobranom grožđu
Rječ je o jednom primitivnom prevarantu koji živi u Hrasnici u ulici "GAJ", broj ne znam.
Zove se NIJAZ i ovo mu je broj telefona 061/248-792, a navodno radi u jednoj firmi na Ilidži (krug Enegroinvest-a) koja pravi blindo vrata.
U slučaju da vam neko njeg preporuči za vrata.
- dječak sa šibicama
-
L u c i f e r
#13 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
A što nisi fino napravio vrata?nijaz-nijo wrote:jebem ti i zenu u picku jes cuo samo me jos jedared nazovi ima da ti se najebem cjele famelije uzet cu oruzije i odlezat te pickati materinacuske wrote:Prilikom renoviranja stana došlo je vrijeme za zamjenu ulaznih vrata.
Nađem čovjeka po imenu Nijaz s mjestom prebivališta Hrasnica, ulica "GAJ" i dogovorim da mi napravi ulazna blindo vrata za 750KM.
Nakon 3 dana čovjek je postavio vrata kraća za 10 cm od dogovorenog (dogovor je bio vrata po mjeri od zida do zida bez štemanja), al hajd da ne pravim probleme uzet ću malo siporex-a i rješit stvar.
Za oko su mi i zapinjale lajsne koje su neodoljivo podjećale na papirne lajsne za laminat, al sve čovjek govori hajd nije strašno ne izgleda loše.
Zaštitim papirnom trakom kao i sve ostalo sto zaštićujem prilikom krečenja, izgletujem i ofarbam te krenem skidati papirne trake kad imam šta i viidit.Zgulile se lajsne! Spale nacrtane šare i vidi se da je karton 1/1
Počinjem da bjesnim! Odmah i lajsne skinem koje su bile zalijepljene najobičnijim silikonom.
Nastavim skidati i s druge strane vrata gdje je traka bila zalijepljena na metalni štok kadimam šta vidjet!
Sva boja s vrata ostala na traci, a izvirilo željezo. Nije uradio ni temeljnu nego uzeo kineski sprej od 6,50KM i samo prešpricao!
Onako ljut nazovem ga! Dođe čovjek tek za sedam dana sa istim tim sprejom da prefarba vrata i čudom se čudit kako li je samo boja spala i prosipat šuplju kako nisam smio lijepit ništa po vrataima.![]()
Mjesec dana poslije ulazeći u stan uhvatim rukom za metalni dio vrata i viidm da mi je boja ostala na prstu.
Krenem da malo noktom zagrebem krenu boja da spada kao luda. Zagrebem na mjestu gdje izgleda ok i tu krenu boja da spada kao i na svakom djelu vrata s tim što je već počela hrđa da izbija na pojedinim djelovima.
Onako ljut iz istih stopa nazovem ga i kažem da mi napravi druga vrata kako treba il da vrati pare, a da svoja nosi kako zna i umije.
Zato vas ljudi upozoravam da nebi ste i vi bili prevareni i našli se u nobranom grožđu
Rječ je o jednom primitivnom prevarantu koji živi u Hrasnici u ulici "GAJ", broj ne znam.
Zove se NIJAZ i ovo mu je broj telefona 061/248-792, a navodno radi u jednoj firmi na Ilidži (krug Enegroinvest-a) koja pravi blindo vrata.
-
cules82
#14 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
nijaz-nijo wrote:jebem ti i zenu u picku jes cuo samo me jos jedared nazovi ima da ti se najebem cjele famelije uzet cu oruzije i odlezat te pickati materinacuske wrote:Prilikom renoviranja stana došlo je vrijeme za zamjenu ulaznih vrata.
ekiii,ovo zeznutije od onog dede u filmu mrtav ladan
samo fale jovini svjedoci i unuci
ali u svakom slucaju pratim
ps Nijaze popravi vrata jadan ne bio
ajd sto vrata ne zna napraviti al ima i malo gramatickih gresaka
- spinel_
#15 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
prevarant i lopov citaj kriminalac cita forum 
-
cules82
#16 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
jes ti vidio to moj spinelespinel_ wrote:prevarant i lopov citaj kriminalac cita forum
- hrusta
#17 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
evo ja cujem Nijaza kako kucka nesto u basci, garant pravi nako super-oruzje, bjezite narode eto lava, tj. Nijaza.....

- karanana
#18 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
nijaze, pravis li pancir prsluke? trebo bi mi jedan. koje zeljezo stavljas?
-
cules82
#19 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
ako bude ovih dana nestajalo sahtova znamo da ih nijaz skuplja za blindirana vrata
-
L u c i f e r
#20 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
*ebem ti i ženu u pi*ku, jesi li me cuo? Samo me jos jednom nazovi, ima da ti se na*ebem cijele familije, uzet ću oružje i odležati te, pi*ka ti materina
Evo Nijaze ja sam ti ispravio, da te ne zahebavaju i da znaš kako ide pravilno, besplatno.ekiii,ovo zeznutije od onog dede u filmu mrtav ladan
samo fale jovini svjedoci i unuci![]()
![]()
![]()
![]()
ali u svakom slucaju pratim
ps Nijaze popravi vrata jadan ne bio
ajd sto vrata ne zna napraviti al ima i malo gramatickih gresaka
Haj sad i ti budi insan i vrati čovjeku pare.
Last edited by L u c i f e r on 05/07/2014 23:36, edited 4 times in total.
- dječak sa šibicama
#21 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Ovo ima vise dramaturskog potencijala od Dos`o dedo iz Njemacke.
- Danguba
#22 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
zvao ga da mu kaze da ga tuzio klixu...spinel_ wrote:prevarant i lopov citaj kriminalac cita forum
- JanuaryJones
#23 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Simptomatično je postalo prijavljivanje prevaranata na forumu i navodno registrovanje istih da se obračunaju virtuelno...od turističkih agencija do blindo vrata 
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- dječak sa šibicama
#24 Re: PREVARANT ZA BLINDO VRATA - PROTUPROVALNA VRATA
Ali blindo vrata sa 10 cm siporexa
koja svrha od blindo vrata, ako su im "temelji" od siporexa.
Jest te Nijaz naguzio, nebi mu ja ovo tek tako oprostio!
Jest te Nijaz naguzio, nebi mu ja ovo tek tako oprostio!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI