Momet dotezanja glave motora
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
arminba
#1 Momet dotezanja glave motora
Pozdrav dalo mozda neko zna gdje se moze naci kojim momentom i kojim rasporedom se dotezu vijci glave motora??
hvala
hvala
-
esso_sa
#2 Re: Momet dotezanja glave motora
Jos da si napisao o kojem autu/motoru se radi, mozda bi ti neko mogao i pomoci...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3 Re: Momet dotezanja glave motora
uz kupljeni dihtung bi trebao dobiti papir sa podacima o redosljedu i momentu zatezanja
- _mufljuz_
#4 Re: Momet dotezanja glave motora
bitanga_sa_otesa wrote:uz kupljeni dihtung bi trebao dobiti papir sa podacima o redosljedu i momentu zatezanja
-
citro
#5 Re: Momet dotezanja glave motora
Za Stojadina to neces nikada dobiti 
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: Momet dotezanja glave motora
Valja prvo kupit dihtungbitanga_sa_otesa wrote:uz kupljeni dihtung bi trebao dobiti papir sa podacima o redosljedu i momentu zatezanja
-
arminba
#7 Re: Momet dotezanja glave motora
Hvala na odgovorima valjda i dodje to uz dihtung 
- sparky
#8 Re: Momet dotezanja glave motora
jel se sta dobije uz polovan diftung?bitanga_sa_otesa wrote:uz kupljeni dihtung bi trebao dobiti papir sa podacima o redosljedu i momentu zatezanja
- bitanga_sa_otesa
#9 Re: Momet dotezanja glave motora
uz polovan se dobije crveni abro ili silikon prozirni za stakla 
- _mufljuz_
#10 Re: Momet dotezanja glave motora
dobije se kriva glavasparky wrote:jel se sta dobije uz polovan diftung?bitanga_sa_otesa wrote:uz kupljeni dihtung bi trebao dobiti papir sa podacima o redosljedu i momentu zatezanja
- basicm
#11 Re: Momet dotezanja glave motora
Treba znati kad je pravi momenat za stezanje glave 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- muha_sa
#12 Re: Momet dotezanja glave motora
bitanga_sa_otesa wrote:uz polovan se dobije crveni abro ili silikon prozirni za stakla
- bitanga_sa_otesa
#13 Re: Momet dotezanja glave motora
sta se smijes muha
jednom mi dovukli jugu,upalila se lampica od ulja .ja skinem poklopac ventila,sve suho,skinem karter,kad grudva silikona na sisaljci uljne pumpe.skinem glavu, lole namazale stari dihtung glave silikonom i vratili .pitam ko je ovo radio,kaze majstor mi radio generalku prije mjesec
jednom mi dovukli jugu,upalila se lampica od ulja .ja skinem poklopac ventila,sve suho,skinem karter,kad grudva silikona na sisaljci uljne pumpe.skinem glavu, lole namazale stari dihtung glave silikonom i vratili .pitam ko je ovo radio,kaze majstor mi radio generalku prije mjesec
- muha_sa
#14 Re: Momet dotezanja glave motora
bitanga_sa_otesa wrote:sta se smijes muha![]()
sve majstorcine
- bitanga_sa_otesa
#15 Re: Momet dotezanja glave motora
skup dihtung novi (24 marke),hajmo uzet levata sto vise ko ga jebe......
- _mufljuz_
#16 Re: Momet dotezanja glave motora
dobar je taj - ja sam nasao silikon na rupi kartera
mjesto šarafa
kad sam mijenj'o ulje nekad davno
uz'o ja kljuc da vintam - kad ono - trebace mi cackalica
samo mi je velika briga bila poslije kako taj sElikon vratit u rupu
naravno na alloy karteru frajer je pretez'o celicni saraf k'o da je kamionska osovina
i poselamio se sa navojem 
uz'o ja kljuc da vintam - kad ono - trebace mi cackalica
samo mi je velika briga bila poslije kako taj sElikon vratit u rupu
naravno na alloy karteru frajer je pretez'o celicni saraf k'o da je kamionska osovina
- bitanga_sa_otesa
#17 Re: Momet dotezanja glave motora
jako cesto nadjem proklizane navoje na raznim autima nebitno da li je alu ili limeni karter...ne kontam sta stezu toliko kao da stezu centralnu maticu na poluosovini.....saraf za ispustanje za neke aute ne mozes kupit nigdje u autodijelovima...neki dan za saxo morao ici kod tokara...._mufljuz_ wrote:
naravno na alloy karteru frajer je pretez'o celicni saraf k'o da je kamionska osovinai poselamio se sa navojem
- muha_sa
#18 Re: Momet dotezanja glave motora
donesete meni, ja zavarim i vozdra.
- bitanga_sa_otesa
#19 Re: Momet dotezanja glave motora
najlakse je zavarit rupu ,ne pitas se kako ce poslije ljudi mijenjat ulje

-
mahalas505
#20 Re: Momet dotezanja glave motora
Trebao bi investirati u ovo za izvlacenje ulja, nema sarafanjabitanga_sa_otesa wrote:jako cesto nadjem proklizane navoje na raznim autima nebitno da li je alu ili limeni karter...ne kontam sta stezu toliko kao da stezu centralnu maticu na poluosovini.....saraf za ispustanje za neke aute ne mozes kupit nigdje u autodijelovima...neki dan za saxo morao ici kod tokara...._mufljuz_ wrote:
naravno na alloy karteru frajer je pretez'o celicni saraf k'o da je kamionska osovinai poselamio se sa navojem

- topcam
- Vozim: uzbrdo
#21 Re: Momet dotezanja glave motora
Ovo ne koriste ni oni koji imaju. Ja bih se prvi protivio ovom nacinu, jer ostane "smeca" unutra, daleko vise nego kadmahalas505 wrote:Trebao bi investirati u ovo za izvlacenje ulja, nema sarafanjabitanga_sa_otesa wrote:jako cesto nadjem proklizane navoje na raznim autima nebitno da li je alu ili limeni karter...ne kontam sta stezu toliko kao da stezu centralnu maticu na poluosovini.....saraf za ispustanje za neke aute ne mozes kupit nigdje u autodijelovima...neki dan za saxo morao ici kod tokara...._mufljuz_ wrote:
.
se ispusti ulje.
- bitanga_sa_otesa
#22 Re: Momet dotezanja glave motora
ta spravica je za sminkere koji ne prljaju rukice ,kao sto topcam rece uvijek ostane vise nego kad se odvrne cep.
nekad je sisaljka bila na grbavici na enegopetrol pumpi,svi dolazili i mijenjali ulje tamo
mada to po meni nema smisla jer u filteru ostane pola litre smeca i crnila ,a kad si vec odvrnuo filter i isprljao se mozes onda i cep odvrnuti. neki auti imaju cepove s konusom,a neki sa bakrenom sajbom .bakrena sajba je razlog sto cepove dotezu toliko (nova kosta 1 marku )

nekad je sisaljka bila na grbavici na enegopetrol pumpi,svi dolazili i mijenjali ulje tamo
mada to po meni nema smisla jer u filteru ostane pola litre smeca i crnila ,a kad si vec odvrnuo filter i isprljao se mozes onda i cep odvrnuti. neki auti imaju cepove s konusom,a neki sa bakrenom sajbom .bakrena sajba je razlog sto cepove dotezu toliko (nova kosta 1 marku )
- _mufljuz_
#23 Re: Momet dotezanja glave motora
jesi l mor'o bušit navojbitanga_sa_otesa wrote:jako cesto nadjem proklizane navoje na raznim autima nebitno da li je alu ili limeni karter...ne kontam sta stezu toliko kao da stezu centralnu maticu na poluosovini.....saraf za ispustanje za neke aute ne mozes kupit nigdje u autodijelovima...neki dan za saxo morao ici kod tokara...._mufljuz_ wrote:
- bitanga_sa_otesa
#24 Re: Momet dotezanja glave motora
covjeku stalno curilo ulje na cepu,nije se mogao stegnuti. pocupali navoj na sarafu,koliko su stezali....sreca pa je saraf bio meksi od kartera...tokar samo napravio novi saraf...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#25 Re: Momet dotezanja glave motora
ta bakrena podloška dođe uz filter ulja