Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
-
FreddieL
#1 Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Pozdrav svima, neko će reći gledaj ga 1 post, garant neki troler.. nisam.
Želio bih iskreno da pitam, šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH? Kakva su vaša iskustva?
Znam da Beograđani za sve Srbe u BIH redom kažu da su Bosanci, a ovi domaći Srbi to nikako ne vole.
Nikada nisam bio u opštinama sa hrvatskom većinom (ŠB, Posušje, Čapljina i sl..) ono što znam preko medija je da im je nezaposlenost dosta manja, plate malo bolje i da ima dosta pobornika ustaštva i generalno na ulogu Hrvatske u WW2 oni ne gledaju negativno. Kada sam bio u Zagrebu čuo sam da se oni sprdaju sa Hercegovcima, ali da li ostaje samo na tome?
Kako prosječni Hrvati gledaju na prosječne Hrvate u BIH? Da dođe do zaoštravanja odnosa, da li bi im država Hrvatska pomogla? Kakva je ta veza i da li je jaka ta veza između Hrvata u BIH i Hrvatskoj?
Želio bih iskreno da pitam, šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH? Kakva su vaša iskustva?
Znam da Beograđani za sve Srbe u BIH redom kažu da su Bosanci, a ovi domaći Srbi to nikako ne vole.
Nikada nisam bio u opštinama sa hrvatskom većinom (ŠB, Posušje, Čapljina i sl..) ono što znam preko medija je da im je nezaposlenost dosta manja, plate malo bolje i da ima dosta pobornika ustaštva i generalno na ulogu Hrvatske u WW2 oni ne gledaju negativno. Kada sam bio u Zagrebu čuo sam da se oni sprdaju sa Hercegovcima, ali da li ostaje samo na tome?
Kako prosječni Hrvati gledaju na prosječne Hrvate u BIH? Da dođe do zaoštravanja odnosa, da li bi im država Hrvatska pomogla? Kakva je ta veza i da li je jaka ta veza između Hrvata u BIH i Hrvatskoj?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
ne znam šta misle ali treba razlikovati što misli liberal što komunjara a što desničar
što ateist a što vjernik
i na kraju treba razlikovati ljude koji imaju rodbinu vamo od onih koji nemaju...
kažu da su 3/4 hrvata u CRO genetskog porijekla iz BiH
otud i ponekad toliko mržnje
jer često ljudi mrze svoje naslijeđe
oće da su bečlije
na kraju... misle da smo divljaci, balkanci
seljačine i krkani
doduše to i hercegovci misle za bosance
što ateist a što vjernik
i na kraju treba razlikovati ljude koji imaju rodbinu vamo od onih koji nemaju...
kažu da su 3/4 hrvata u CRO genetskog porijekla iz BiH
otud i ponekad toliko mržnje
oće da su bečlije
na kraju... misle da smo divljaci, balkanci
doduše to i hercegovci misle za bosance
-
Hafis
#3 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Na pravom si mjestu.
Imamo nekoliko forumaša koji su pred obranom doktorske disertacije upravo na tu omiljenu temu.
Napominjem, da su u sklopu svojih radova proveli opsežna znanstvena istraživanja, koristeći istraživačke instrumente poput validiranih upitnika na strogo randomiziranom broju ispitanika u RHrvatskoj, koristeći ujedno i najsofisticiranije statističke metode obradbe dobivenih rezultata, kako parametrijeske, tako i neparametrijske.
Doduše, većinom žive u inozemstvvu i predavaju na tamošnjim sveučilištima, i nisu po nacionalnosti Hrvati, što opet ne umanjuje značaj njihovih istraživanja.
Sad će oni brzo.
Imamo nekoliko forumaša koji su pred obranom doktorske disertacije upravo na tu omiljenu temu.
Napominjem, da su u sklopu svojih radova proveli opsežna znanstvena istraživanja, koristeći istraživačke instrumente poput validiranih upitnika na strogo randomiziranom broju ispitanika u RHrvatskoj, koristeći ujedno i najsofisticiranije statističke metode obradbe dobivenih rezultata, kako parametrijeske, tako i neparametrijske.
Doduše, većinom žive u inozemstvvu i predavaju na tamošnjim sveučilištima, i nisu po nacionalnosti Hrvati, što opet ne umanjuje značaj njihovih istraživanja.
Sad će oni brzo.
- elendil
#4 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
FreddieL wrote:Pozdrav svima, neko će reći gledaj ga 1 post, garant neki troler.. nisam.
Ovako, ja živim u Hrvatskoj.
I nakon rata malo ljudi uopće zna da u BiH žive Hrvati
Ne razmišlja se o tome puno pa ću ti pokušati objasniti u najgrubljim crtama.
Stav prema Hercegovicima je još uvijek negativan zbog pljačke u privatizaciji ali i to je dosta izblijedilo.
Politika je uvijek slična.
A što mali ljudi misle treba staviti u 2 poslijeratna konteksta.
Onaj prije i poslije Eura 2008 kad se pobjeda Turske nad Hrvatskom u deliriju slavila u Zenici, Sarajevu, Travniku, ist. Mostaru....
Prije kobne utakmice sa Turskom 2008:
Hrvati iz BiH- lopovi, sjebali Rvacku, hercegovački provincijalci, seljačine, nepotisti...
Bošnjaci - dobri Bosanci, veseljaci, vole popit, raja
Nakon utakmice:
Hrvati iz BiH - braća, najveći domoljubi, oni obranili Hrvatsku....
Bošnjaci - poturice, balije, mrzitelji svega hrvatskog, mi ih primali ko izbjeglice a oni nama tako
Dakle, da nije bilo onog anti-hrvatskog ludila 2008. kod onih malo ljudi koji se uopće bave problematikom bi i dalje Bošnjaci bili merhametli raja, a Hrvati hercegovački lopovi.
Last edited by elendil on 19/06/2014 15:21, edited 1 time in total.
-
Drinski
#5 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
ma da, sve zbog utakmice 2008.godine sa Turskom.elendil wrote: Dakle, da nije bilo onog anti-hrvatskog ludila 2008. kod onih malo ljudi koji se uopće bave problematikom bi i dalje Bošnjaci bili merhametli raja, a Hrvati hercegovački lopovi.
- elendil
#6 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Nisi me pažljivo čitao. Ja ti kažem da jako mali broj ljudi uopće razmišlja o tome što se događa u BiH.Drinski wrote:ma da, sve zbog utakmice 2008.godine sa Turskom.elendil wrote: Dakle, da nije bilo onog anti-hrvatskog ludila 2008. kod onih malo ljudi koji se uopće bave problematikom bi i dalje Bošnjaci bili merhametli raja, a Hrvati hercegovački lopovi.
Jednostavno nam to nije u fokusu javnosti.
Ono što je bilo 2008. je jednostavno bilo u velikom fokusu javnosti i ljudi praktički nisu mogli vjerovat da bi Bosanci mogli mrzit Hrvate. Jer kod nas je bilo uvijek ono Srb vs. Hrvati, vi iz Bosne ste tu nekako po strani, jednostavno nebitni.
A onda najedaput kad čitava Hrvatska tuguje stižu slike iz inače simpatičnog Sarajeva gdje ljudi slave u deliriju, psuju mater ustašama i viču tekbire ispred katoličke katedrale za koju većina nas u Hrvatskoj nije ni znala da postoji, kao što dobar dio nas nije imao pojma da uopće ima Hrvata sjeverno od Međugorja. Ne samo da ih ima nego su čak i konstitutivni
Te slike su se ljudima urezale u glavu, što zbog trenutka kada su dolazile, što zbog činjenica da ni nakon toga nije bilo nekih vijesti iz BiH.
-
arslanbey
#7 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Ima raznih vrsta misljenjeFreddieL wrote:Pozdrav svima, neko će reći gledaj ga 1 post, garant neki troler.. nisam.
nisu svi isti,u hrvatskoj ima komunjara,nacionalista,ateista,vjernika
-
arslanbey
#8 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Zasto ovo pitanjes postavljas na KLIX idi na neki hrvatski forum? ili ocito zelis zakuhati 
- Alfons Kauders
#9 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
pa ti rece da ti je pradjed dosao u bih 1899... dakle mogao bi i ti odgovoriti kao hrvat iz hrvatske...Hafis wrote:Na pravom si mjestu.
Sad će oni brzo.
- Alfons Kauders
#10 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
ma ja ba... isto ko za pricu o zastavama brazila u sarajevuelendil wrote:Nisi me pažljivo čitao. Ja ti kažem da jako mali broj ljudi uopće razmišlja o tome što se događa u BiH.Drinski wrote:ma da, sve zbog utakmice 2008.godine sa Turskom.elendil wrote: Dakle, da nije bilo onog anti-hrvatskog ludila 2008. kod onih malo ljudi koji se uopće bave problematikom bi i dalje Bošnjaci bili merhametli raja, a Hrvati hercegovački lopovi.
Jednostavno nam to nije u fokusu javnosti.
Ono što je bilo 2008. je jednostavno bilo u velikom fokusu javnosti i ljudi praktički nisu mogli vjerovat da bi Bosanci mogli mrzit Hrvate. Jer kod nas je bilo uvijek ono Srb vs. Hrvati, vi iz Bosne ste tu nekako po strani, jednostavno nebitni.![]()
A onda najedaput kad čitava Hrvatska tuguje stižu slike iz inače simpatičnog Sarajeva gdje ljudi slave u deliriju, psuju mater ustašama i viču tekbire ispred katoličke katedrale za koju većina nas u Hrvatskoj nije ni znala da postoji, kao što dobar dio nas nije imao pojma da uopće ima Hrvata sjeverno od Međugorja. Ne samo da ih ima nego su čak i konstitutivni![]()
Te slike su se ljudima urezale u glavu, što zbog trenutka kada su dolazile, što zbog činjenica da ni nakon toga nije bilo nekih vijesti iz BiH.
i jos jedna sitnica... nisu tad ti likovi navijali za tursku... vec protiv hrvatske... navijali bi za bilo koga (mozda uz izuzetak srbije)... a zasto su navijali protiv hrvatske? tja, to bi ti mogao malo bolje objasniti doktor hafis i njegove stranacke kolege
-
arslanbey
#11 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Navijali smo za tursku,navijali bi opet...vi ste nam broj 3,ne 2 
- Havatar
#12 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Ne znam sta misle ali znam da se politika BH Hrvata ne vodi iz Mostara nego iz Zagreba i da se Bosanski Hrvati pomazu i finansijski i na svaki drugi nacin od hrvatske drzave da bi nastavili sa politikom neprijateljstva prema Bosnjacima. Dok je Hrvatska isla ka EU to su radili tajno a sada kada su usli smatraju da vise ne trebaju da se pretvaraju nego sada otvoreno zagovaraju getoizaciju Bosnjaka koja bi imala za cilj njihov potpuni nestanak i to zagovaraju kroz europske institucije. To je ista politika koja je vodjena i devedesetih koja je osudjena zbog udruzenog zlocinackog poduhvata i od nje se nije nikad odustalo u Hrvatskoj (osim toga ideje Velike Hrvatke i Srbije su i nastale u Hrvatskoj i Srbiji a ne medju bosanskim Hrvatima i Srbima i takve ideje su jedino od koristi stanovnicima glavnih gradova te dvije drzave posto su one i zamisljene tako da se sve sliva u njih , da se grade megalomanski projekti kojima ce se onda diviti oni koji zive izvan tih gradova). Sigurno da to ne bi mogli da rade da je javno mnjenje u Hrvatskoj protiv toga. Tome nije uzrok ni navijanje za Tursku 2008 ( inace to nije bilo antihrvatsko ludilo nego slavljenje uspjeha bratskog naroda i drzave ) niti slucaj Komsic nego to sto se jos uvijek nije odustalo od dogovora da se Bosna podijeli i da se istrijebe Bosnjaci . Najplasticniji primjer toga i takvog raspolozenja j bratimljenje navijaca Hajduka i Rada i druzenja koja su se organizovala u Splitu i u Beogradu gdje su nekada veliki neprijatelji koji su vise puta na svojim utakmicama palili zastave Srbije odnosno Hrvatske sad postali prijatelji koji su se udruzili i gdje je jedino sto ih spaja mrznja prema Bosnjacima i vjerski fundamentalizam . Svako ko se uzda u to da je Hrvatska kao drzava prijateljski nastrojena je vise nego naivan .
Last edited by Havatar on 19/06/2014 15:41, edited 1 time in total.
-
arslanbey
#13 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
`Havatar wrote:Ne znam sta misle ali znam da se politika BH Hrvata ne vodi iz Mostara nego iz Zagreba i da se Bosanski Hrvati pomazu i finansijski i na svaki drugi nacin od hrvatske drzave da bi nastavili sa politikom neprijateljstva prema Bosnjacima. Dok je Hrvatska isla ka EU to su radili tajno a sada kada su usli smatraju da vise ne trebaju da se pretvaraju nego sada otvoreno zagovaraju getoizaciju Bosnjaka koja bi imala za cilj njihov potpuni nestanak i to zagovaraju kroz europske institucije. To je ista politika koja je vodjena i devedesetih koja je osudjena zbog udruzenog zlocinackog poduhvata i od nje se nije nikad odustalo u Hrvatskoj (osim toga ideje Velike Hrvatke i Srbije su i nastale u Hrvatskoj i Srbiji a ne medju bosanskim Hrvatima i Srbima i takve ideje su jedino od koristi stanovnicima glavnih gradova te dvije drzave posto su one i zamisljene tako da se sve sliva u njih , da se grade megalomanski projekti kojima ce se onda diviti oni koji zive izvan tih gradova). Sigurno da to ne bi mogli da rade da je javno mnjenje u Hrvatskoj protiv toga. Tome nije uzrok ni navijanje za Tursku 2008 ( inace to nije bilo antihrvatsko ludilo nego slavljenje uspjeha bratskog naroda i drzave ) niti slucaj Komsic nego to sto se jos uvijek nije odustalo od dogovora da se Bosna podijeli i da se istrijebe Bosnjaci . Najplasticniji primjer toga i takvog raspolozenja j bratimljenje navijaca Hajduka i Rada i druzenja koja su se organizovala u Splitu i u Beogradu gdje su nekada veliki prijatelji koji su vise puta na svojim utakmicama palili zastave Srbije odnosno Hrvatske sad postali prijatelji koji su se udruzili i gdje je jedino sto ih spaja mrznja prema Bosnjacima i vjerski fundamentalizam . Svako ko se uzda u to da je Hrvatska kao drzava prijateljski nastrojena je vise nego naivan .
Bas to
- elendil
#14 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Ali to uopće nisu priče u Hrvatskoj. Nitko o tome ne raspravlja.Alfons Kauders wrote:
ma ja ba... isto ko za pricu o zastavama brazila u sarajevu... i za slavljenje pogotka brazila (gdje se pusti video 10 ljudi koji ga slave... a onda se zaboravi na onaj dio gdje preostalih 90 slavi pogodak hrvatske)
![]()
[/b]
i jos jedna sitnica... nisu tad ti likovi navijali za tursku... vec protiv hrvatske... navijali bi za bilo koga (mozda uz izuzetak srbije)... a zasto su navijali protiv hrvatske? tja, to bi ti mogao malo bolje objasniti doktor hafis i njegove stranacke kolege
Dakle, zadnje što se urezalo u pamćenje je ono 2008. A to što govoriš da su navijali protiv Hrvatske, a ne za Tursku okači mačku o rep. Hrvatska je tada igrala i protiv Austrije, Njemačke, Poljske.
Ja se ne sjećam da su "navijači" u deliriju klanjali na Poljskim zastavama.

Inače, samo da napomenem, ovo je najveći kufr i haram
-
arslanbey
#15 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
A sta jel to bosnjaci NE SMIJU navijati za druge drzave? mi ni tada nismo palili hrvatske zastave,vec smo samo slavili tursku pobjedu(za koju se veliki dio bosnjaka veze,sto je cinjenica)
eto sada nema turske,svi mi koji smo navijali tada za tursku navijamo za kroaciju ,sta fali??? nismo duzni da navijamo za vas,kad navijamo navijamo kad ne navijamo ne navijamo...bitno je da NE PALIMO
eto sada nema turske,svi mi koji smo navijali tada za tursku navijamo za kroaciju ,sta fali??? nismo duzni da navijamo za vas,kad navijamo navijamo kad ne navijamo ne navijamo...bitno je da NE PALIMO
- elendil
#16 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Havatar wrote:Ne znam sta misle ali znam da se politika BH Hrvata ne vodi iz Mostara nego iz Zagreba i da se Bosanski Hrvati pomazu i finansijski i na svaki drugi nacin od hrvatske drzave da bi nastavili sa politikom neprijateljstva prema Bosnjacima. Dok je Hrvatska isla ka EU to su radili tajno a sada kada su usli smatraju da vise ne trebaju da se pretvaraju nego sada otvoreno zagovaraju getoizaciju Bosnjaka koja bi imala za cilj njihov potpuni nestanak i to zagovaraju kroz europske institucije. To je ista politika koja je vodjena i devedesetih koja je osudjena zbog udruzenog zlocinackog poduhvata i od nje se nije nikad odustalo u Hrvatskoj (osim toga ideje Velike Hrvatke i Srbije su i nastale u Hrvatskoj i Srbiji a ne medju bosanskim Hrvatima i Srbima i takve ideje su jedino od koristi stanovnicima glavnih gradova te dvije drzave posto su one i zamisljene tako da se sve sliva u njih , da se grade megalomanski projekti kojima ce se onda diviti oni koji zive izvan tih gradova). Sigurno da to ne bi mogli da rade da je javno mnjenje u Hrvatskoj protiv toga. Tome nije uzrok ni navijanje za Tursku 2008 ( inace to nije bilo antihrvatsko ludilo nego slavljenje uspjeha bratskog naroda i drzave ) niti slucaj Komsic nego to sto se jos uvijek nije odustalo od dogovora da se Bosna podijeli i da se istrijebe Bosnjaci . Najplasticniji primjer toga i takvog raspolozenja j bratimljenje navijaca Hajduka i Rada i druzenja koja su se organizovala u Splitu i u Beogradu gdje su nekada veliki neprijatelji koji su vise puta na svojim utakmicama palili zastave Srbije odnosno Hrvatske sad postali prijatelji koji su se udruzili i gdje je jedino sto ih spaja mrznja prema Bosnjacima i vjerski fundamentalizam . Svako ko se uzda u to da je Hrvatska kao drzava prijateljski nastrojena je vise nego naivan .
Ovo se desi kad državne institucije ne rade i mržnjom zatrovani paranoici slobodno lutaju ulicama.
- madtv
#17 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
jbga, ima dosta ljudi kojima se 1993. urezala u pamcenje
- elendil
#18 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Smiju itekako. Ali onda nemaju pravo prigovarati kad Srbi navijaju za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku, Romi za Indiju....arslanbey wrote:A sta jel to bosnjaci NE SMIJU navijati za druge drzave? mi ni tada nismo palili hrvatske zastave,vec smo samo slavili tursku pobjedu(za koju se veliki dio bosnjaka veze,sto je cinjenica)
https://www.youtube.com/watch?v=lRUHd1gGPUM
Ko što ovdje niste palili
-
arslanbey
#19 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Nije isto bosnjaci NE ZIVE u Hrvatskoj,mi ne prigovaramo hrvatima u HR kad navijaju za nekoga drugog,,,zivo nas zabolielendil wrote:Smiju itekako. Ali onda nemaju pravo prigovarati kad Srbi navijaju za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku, Romi za Indiju....arslanbey wrote:A sta jel to bosnjaci NE SMIJU navijati za druge drzave? mi ni tada nismo palili hrvatske zastave,vec smo samo slavili tursku pobjedu(za koju se veliki dio bosnjaka veze,sto je cinjenica)
https://www.youtube.com/watch?v=lRUHd1gGPUM
Ko što ovdje niste palili![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
#20 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
pa nisu - jer ih je zguzila turska, a ne poljska... (plus lakse je naci tursku zastavu nego poljsku)elendil wrote:Ali to uopće nisu priče u Hrvatskoj. Nitko o tome ne raspravlja.Alfons Kauders wrote:
ma ja ba... isto ko za pricu o zastavama brazila u sarajevu... i za slavljenje pogotka brazila (gdje se pusti video 10 ljudi koji ga slave... a onda se zaboravi na onaj dio gdje preostalih 90 slavi pogodak hrvatske)
![]()
[/b]
Dakle, zadnje što se urezalo u pamćenje je ono 2008. A to što govoriš da su navijali protiv Hrvatske, a ne za Tursku okači mačku o rep. Hrvatska je tada igrala i protiv Austrije, Njemačke, Poljske.
Ja se ne sjećam da su "navijači" u deliriju klanjali na Poljskim zastavama.
Inače, samo da napomenem, ovo je najveći kufr i haram
-
arslanbey
#21 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
elendil jedan primjer to
-
Objektivni navijac
#22 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Tema je glupa ali dan je dug i dosadan,pa evo :
Pitanje je sta Hrvati iz Hrvatske misle o Hrvatima iz BiH ,pa isto kao i o Bosnjacima i Srbima iz BiH a to je : Krkani,seljacine,primitivci,glupani i slicno. Ima doza sazaljevanja,tipa sta ce oni jadni,nisu krivi,treba im pomoci i ono : simpaticni su a imati misljenje o nekome da je simpatican je naravno ,izraz najvecega nepostovanja.
Cesto Hrvati iz Hrvatske imaju bolje misljenje o Bosnjacima,posebno iz Sarajeva i drugih vecih gradova,nego o Hrvatima iz Bosne,sto je logicno jer su prozapadni Bosnjaci iz gradova civilizacijski blizi Hrvatima u Hrvatskoj od ruralnih kleronacionalnih Bosanskih Hrvata. Naravno ,kada Hrvat iz Bosne ode u Hrvatsku on se roku 20-30 godina koliko-toliko civilizuje i onda je prihvaceniji od Bosnjaka.
No,treba brkati misljenje hrvatskoga puka sa stavom hrvatske drzave. Hrvatska drzava je jos od Starcevica prema Bosni izrazito kolonijalno i agresivno raspolozena. Taj agresivno/kolonijalisticki stav Hrvatske se ne mjenja ko god bio u Hrvatskoj na vlasti,Pravasi,HSS,Ustase,KP,HDZ,SDP sasvim svejedno.
Pitanje je sta Hrvati iz Hrvatske misle o Hrvatima iz BiH ,pa isto kao i o Bosnjacima i Srbima iz BiH a to je : Krkani,seljacine,primitivci,glupani i slicno. Ima doza sazaljevanja,tipa sta ce oni jadni,nisu krivi,treba im pomoci i ono : simpaticni su a imati misljenje o nekome da je simpatican je naravno ,izraz najvecega nepostovanja.
Cesto Hrvati iz Hrvatske imaju bolje misljenje o Bosnjacima,posebno iz Sarajeva i drugih vecih gradova,nego o Hrvatima iz Bosne,sto je logicno jer su prozapadni Bosnjaci iz gradova civilizacijski blizi Hrvatima u Hrvatskoj od ruralnih kleronacionalnih Bosanskih Hrvata. Naravno ,kada Hrvat iz Bosne ode u Hrvatsku on se roku 20-30 godina koliko-toliko civilizuje i onda je prihvaceniji od Bosnjaka.
No,treba brkati misljenje hrvatskoga puka sa stavom hrvatske drzave. Hrvatska drzava je jos od Starcevica prema Bosni izrazito kolonijalno i agresivno raspolozena. Taj agresivno/kolonijalisticki stav Hrvatske se ne mjenja ko god bio u Hrvatskoj na vlasti,Pravasi,HSS,Ustase,KP,HDZ,SDP sasvim svejedno.
- Banksy
#23 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Od vrlo loše do sve najgore ...FreddieL wrote:
Želio bih iskreno da pitam, šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
- Blek Stena
#24 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Isto kao i Bosnjaci o Bosnjacima i Srbi o Srbima iz Foce, Kalinovika i komplet stare hercegovineBanksy wrote:Od vrlo loše do sve najgore ...FreddieL wrote:
Želio bih iskreno da pitam, šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
-
arslanbey
#25 Re: Šta Hrvati iz HR misle o Hrvatima iz BIH?
Zavisi koji hrvati,ima ih komunjara nacionalista,patriota,,ovi prvi obicno lose,druga 2 dobro