kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
Moderator: Benq
- i P h o ne
#1 kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
većina i foto i video snima sa uspravnim mobitelom i to je sve ok dok se gleda na samom mobilnom, jer on automatski podešava reprodukciju
međutim, problem je kad se takvi snimci gledaju na PC
za slike i nije jer ih je lako "ispravit" i dovest u pravilan položaj
ali ne znam kako to uraditi sa video klipom ???
preko bilo koje aplikacije (wma pleyer, VLC, mp4 ..) da reprodukujem uvjek je naopako
zna li slučajno neko za neku aplikaciju sa kojom se snimak može gledat u pravilnom položaju, tj. da ne izgleda naopako
međutim, problem je kad se takvi snimci gledaju na PC
za slike i nije jer ih je lako "ispravit" i dovest u pravilan položaj
ali ne znam kako to uraditi sa video klipom ???
preko bilo koje aplikacije (wma pleyer, VLC, mp4 ..) da reprodukujem uvjek je naopako
zna li slučajno neko za neku aplikaciju sa kojom se snimak može gledat u pravilnom položaju, tj. da ne izgleda naopako
-
shandrprcSA
#2 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
camtasia 3sec posla
- i P h o ne
-
Wind
#4 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
Pa svaki program za video obradu moze da ti rotira "naopak" snimak...cak i obicni QT...elelm, ubaci ga u comp i bice sredjeno...
-
shandrprcSA
#5 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
standardno od iphonasai P h o ne wrote:ha ?
- i P h o ne
#6 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
Koristim video pad ima gotovo isti prikaz i meni kao ovaj program na youtube klipuWind wrote:Pa svaki program za video obradu moze da ti rotira "naopak" snimak...cak i obicni QT...elelm, ubaci ga u comp i bice sredjeno...
Ali nisam opet skonto na koji je način rotiro klip koji je ubacio u dati prostor pa ako neko može da pojasni bio bi zahvalan
Sent from my iPhone ZMAJ
-
Vertig0
#7 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
Ne seri majke ti!shandrprcSA wrote:standardno od iphonasai P h o ne wrote:ha ?![]()
-
shandrprcSA
#8 Re: kako ispravit
http://bit.ly/1pe1vHMi P h o ne wrote:Koristim video pad ima gotovo isti prikaz i meni kao ovaj program na youtube klipuWind wrote:Pa svaki program za video obradu moze da ti rotira "naopak" snimak...cak i obicni QT...elelm, ubaci ga u comp i bice sredjeno...
Ali nisam opet skonto na koji je način rotiro klip koji je ubacio u dati prostor pa ako neko može da pojasni bio bi zahvalan
Sent from my iPhone ZMAJ
-
shandrprcSA
#9 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
prijatnoVertig0 wrote: Ne seri majke ti!
-
Vertig0
- i P h o ne
#11 Re: kako ispravit
zahvaljujem, uspjeloshandrprcSA wrote:http://bit.ly/1pe1vHMi P h o ne wrote:Koristim video pad ima gotovo isti prikaz i meni kao ovaj program na youtube klipuWind wrote:Pa svaki program za video obradu moze da ti rotira "naopak" snimak...cak i obicni QT...elelm, ubaci ga u comp i bice sredjeno...
Sent from my iPhone ZMAJ
mada se vide sve loše strane snimanja klipa sa uspravno postavljenim mobitelom....slika je uža i kad sam ispravio
ali eto omaklo mi se, iako uglavnom snimam landscape
da ne otvaram novu temu
da li znaš kako u videopad-u i da li uopšte može sa bilo kojim programom, da se fokusira samo jedan određeni detalj sa snimka, na primjer samo nečije lice, i onda se se napravi novi tako "isječeni" klip
nadam se da me razumiješ šta želim reći.....kao da na slici želiš da izrežeš samo nečije lice....i to se sa slikom lako radi...ali da li može i sa video klipom
-
GaRGa
#12 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
koja si ti trochina...
- i P h o ne
#13 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
jel TEBE neko nešto pito
-
GaRGa
#14 Re: kako ispravit "naopak" video snimak s mobitela
i P h o ne wrote:jel TEBE neko nešto pito
slusal taj android ?