Prijedlog za poboljsanje foruma...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1 Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Zviz »

Pozdrav ovima sto upravljau ovim forumom i ostalima sto tipkaju po njmu :D

Postovani progremeru ovog foruma... 1# jel moze ikako da utipas fukcije poput "multi cictat", kad neko zeli da odgovori na vise postova u istoj temi...

2# jel moze da imam like / dislike opciju, kad neko nesto napise a covjek nema komentara nato osim da :thumbup: ili dole

3# jel moze mozda neka rubrika pod kljuc (nesto poput za forumase koji su presli xy broj postova) veterane nesto u tom stilu, brojni su razlozi npr. nesto sto nebi bilo dostupno javno na internetu...

Eto toliko od mene
Ljakan

#2 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Ljakan »

Ljudi nemaju mogucnost sliku da postave na avatar a ti bi lajko,citiro... :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by kakavdanakneiskustvu »

zanimljiva tema
Ajatolah_

#4 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Ajatolah_ »

Zviz wrote:1# jel moze ikako da utipas fukcije poput "multi cictat", kad neko zeli da odgovori na vise postova u istoj temi...
Kad pišeš post imaš ispod prethodne komentare, samo pritisneš ono "citiraj" sa strane i gore ti se pojavi citat bez reloadanja.
Objektivni navijac

#5 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Objektivni navijac »

Zviz wrote:Pozdrav ovima sto upravljau ovim forumom i ostalima sto tipkaju po njmu :D

Postovani progremeru ovog foruma... 1# jel moze ikako da utipas fukcije poput "multi cictat", kad neko zeli da odgovori na vise postova u istoj temi...

2# jel moze da imam like / dislike opciju, kad neko nesto napise a covjek nema komentara nato osim da :thumbup: ili dole

3# jel moze mozda neka rubrika pod kljuc (nesto poput za forumase koji su presli xy broj postova) veterane nesto u tom stilu, brojni su razlozi npr. nesto sto nebi bilo dostupno javno na internetu...

Eto toliko od mene
Zviza za Predsjednika :mrgreen:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#6 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Zviz »

Ajatolah_ wrote:
Zviz wrote:1# jel moze ikako da utipas fukcije poput "multi cictat", kad neko zeli da odgovori na vise postova u istoj temi...
Kad pišeš post imaš ispod prethodne komentare, samo pritisneš ono "citiraj" sa strane i gore ti se pojavi citat bez reloadanja.
Mislio sam vise ako neko cita redom npr. stranu 1, 2, 3 ... pa tako na strani jedian ima nesto sto bi htjeo citirati na strani 4 nesto drugo itd. pa onda klikne na odgovor ili post sta vec, a to sto zeli citirati automatski mu prebaci u post koji zeli da licno napise.
JohnnyS

#7 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by JohnnyS »

Ovo je najgora skripta od svih foruma na planeti... Mislim da bi se nemali broj forumaša skupio i donirao štogod samo da se zamijeni ovo zastarjelo i limitirano sučelje.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#8 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Decerto »

Ja se sjecam da je telekabel u 2003 imao ovakav forum :lol: :lol: pa de malo ovo poboljsajte
apsidejzi

#9 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by apsidejzi »

Meni licno ne smeta forumsko okruzenje jer napises post i objavis i to je to. Mozes ukrasiti slova, ubaciti citat, link i slicno i tehnicka strana mi je Ok. Vjerovatno bi se moglo nabaciti jos nekih djidja al sve je to sporedno.

Ono sto bih ja volio vidjeti jeste povremena revizija zalijepljenih tema. Ako niko ne objavi post na zalijepljenoj temi u nekom vremenskom intervalu, red bi bio da se "odlijepi" pa nek zivi svoj forumski zivot kaoi sve ostale teme. Ja kada se logiram, pogotovo sa tapatalkom prvo moram skrolati nekoliko puta dok ne nadjem temu koju ja hocu jer je nekad neko odredio da neka tema mora biti tu iako je ja a vjerujem ni ostali nece otvoriti jer niko i ne pise nista na tim temama.

Mozda dodatak da sam sebi biras teme koje mozes zalijepiti ne bi bio los. Ono, svidjaju mi se teme A, B i C i ja ih zalijepim pa one budu na vrhu ekrana da ih ne moram traziti dole. OK, covjek ne treba biti lijen ali me one sticky teme ponekad nerviraju :)

Revizija zalijepljenih tema!!! :)
daxon

#10 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by daxon »

Ma skripta je najmanji problem na ovome forumu, treba naći načina da se uvede red u diskusijama, da se stane u kraj trolovima i botovima, , a ne da jedni te isti iznova i iznova ruše teme, uništavaju diskusije prilagođavajući forum sebi i svom papanluku praveći smeće od njega.
BlackSteel

#11 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by BlackSteel »

Ja bi dodao opciju lajk i dislike komentara, bilo bi haos zanimljivo :D

Sent from tetkin pretis lonac-nju djenerejshn fju bju x :D
Ljakan

#12 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Ljakan »

Ja bi svima dislajko :lol:
Edin H.

#13 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Edin H. »

Ljakan wrote:Ja bi svima dislajko :lol:
:thumbup: :D
JohnnyS

#14 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by JohnnyS »

Možda bi se moglo razmisliti i na "pilanje" Politike na domaću i stranu...
Danguba

#15 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Danguba »

nista ne dirati...kada god su nesto poboljsavali, losije radi... :D
cenecimoveocino

#16 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by cenecimoveocino »

Crnu pozadinu ubaciti
Suzie Q

#17 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by Suzie Q »

uvesti pod obvezno neke generalije, makar datum rođenja.
nema mi ništa gore nego kad se balavci koji su se tek izlegli na svijet prave da imaju sto godina iskustva i mudrosti. radi takvih je puno ozbiljnih i zrelih ljudi odustalo od zdrave rasprave na forumu
staradis

#18 Re: Prijedlog za poboljsanje foruma...

Post by staradis »

Uvesti nadzor nad registrovanjem.
Uvesti da nema otvaranja tema do nekog broja postova.

Promijeniti nacin komunikacije sa korisnicima. Pravilo da se ne moze komentarisati rad moderacije razummijem ali nismo ni mi stoka.

Ako je problem do para pogurat cemo.
Post Reply