Ucenje 2 jezika istovremeno
-
mandyhoho
#1 Ucenje 2 jezika istovremeno
Cao svima, prije par dana sam pocela uciti spanjolski,iako imam neko predznanje pa mi je malo lakse, sto mislite da uzmem i engleski, i ako se mogu sporazumjeti na oba, ipak mi treba malo visi stupanj.. Da li zahtjeva previse muke? koliko znam nisu iz iste skupine tako da bi trebalo bit lakse..
-
sandblasted
#2 Re: Ucenje 2 jezika istovremeno
Ja znam dok sam učio engleski,išo sam na kurseve njemačkog,počeo sam pisat imenice iz engleskog velikim slovom,govorit ich umjesto I itd. i baš sam osjetio da me koči,al eto možda je samo do mene.
-
Nuken
#3 Re: Ucenje 2 jezika istovremeno
Zna mi se desiti da pola rečenice pričam njemački,a pola engleski
a sa oba jezika se dobro služim 
Vjerovatno će ti biti teško.Ako hoćeš da naučiš perfektno da pričaš teško ćeš to postići ako dva jezika učiš u isto vrijeme.
Vjerovatno će ti biti teško.Ako hoćeš da naučiš perfektno da pričaš teško ćeš to postići ako dva jezika učiš u isto vrijeme.
-
Deutschkenner1994
#4 Re: Ucenje 2 jezika istovremeno
Zavisi koja dva jezika učiš uporedo, čitao sam da može biti od koristi učiti uporedo dva jezika iste jezične skupine, odnosno dva slična jezika...primjerice: njemački i nizozemski, španjolski i portugalski, slovenski i makedonski, turski i azerbajdžanski, urdu i hindi (mada je tu razlika kao bosanski i srpski xD), francuski i italijanski, ruski i ukrajinski, itd itd, tako da i ne bih baš preporučio engleski i španjolski učiti uporedo, mada i ja sam jedno govorim a drugo radim, jer i ja sam uporedo učio čak tri jezika
ruski, turski i engleski...lijep pozdrav