Evo ja prvi, 21 godina. Govorim njemački odlično i engleski vrlodobro. Cilj otići iz BiH pod svaku cijenu. Rodbina ne pomaže ili neće šta ja znam. Ne molim ih
Bujrum
Nije ni cudo? Pa niko te ne vidi kroz zatamljena stakla ..Zatamnjena stakla wrote:Evo ja se ne mogu udat
Jel' bukvanoZatamnjena stakla wrote:Kad sam lep ne moraš me gledat
Nista, onda probaj nac decka sad ti je to moderno u EUZatamnjena stakla wrote:Da
Zatamnjena stakla wrote:Eto ako ima kakav fin dijasporac iz Njemačke, Austrije ili Švice a mogu i ostale zemlje da pomognu bratu u traženju posla ili ako imaju nekog poznanika da mi ili nam pomogne.
Evo ja prvi, 21 godina. Govorim njemački odlično i engleski vrlodobro. Cilj otići iz BiH pod svaku cijenu. Rodbina ne pomaže ili neće šta ja znam. Ne molim ih![]()
Bujrum
jesi li razmisljao da trazis ausbildung u gastronomiji?Zatamnjena stakla wrote:Ovako braćo moja. U septembru polažem na Goethe Institutu za B2 pa da to prvo riješim onda ćemo dalje. Završena hotelsko-turistička škola sa jednim kursem koji su držali francuzi koji vrijedi kao još jedna srednja ugostiteljska škola. Znači tražim hotel da radim kao recepcioner al' ako bude šta ostalo ne bih odbio. Dojč špreham perfektno a engleski dobro.
Hvala na informacijama prethodna dva-tri posta. Živi bili vi meni, čuvajte se. Ako ima još neko bilo kakvih informacija ili pak slučajno poznanika da nam svima bude lakše neka slobodno javi ili postavi na ovu temu.
LG
Evo ovako, da ti baja nesto kaze. Plan A,sada je pocetak Oktobra, pomalo se pripremaj za izbore, izadji glasaj i tako to. U medjuvremenu, malo proradi na sebi, kondicija, teretana, folovi golovi. Proradi na imageu, garderobi, spici i lagano zagrijavanje (short term goal). Za dva mjeseca eto nam Decembra i drage nam dijaspore iz Austrije, Svice, Dzermanije, ti posto is ispunio ovaj svoj short term goal (za pretpostaviti) baci se na lovljenje ovih kokica sa strane (lahko ih je prepoznati). Zapocni neku vezicu, natjeraj je da se zaljubi do usiju (midterm goal) i kad se varati kuci da pocne raditi na papirima (long term goal). Recept je tako jednostavan, vec je upalio kod tolikih da ne vidim zasto ne bi i kod tebeZatamnjena stakla wrote:Eto ako ima kakav fin dijasporac iz Njemačke, Austrije ili Švice a mogu i ostale zemlje da pomognu bratu u traženju posla ili ako imaju nekog poznanika da mi ili nam pomogne.
Evo ja prvi, 21 godina. Govorim njemački odlično i engleski vrlodobro. Cilj otići iz BiH pod svaku cijenu. Rodbina ne pomaže ili neće šta ja znam. Ne molim ih![]()
Bujrum