metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

MaidaMarulu

#1 metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by MaidaMarulu »

NAjljepsi pozdrav,

Obracam se onima koji znaju oko metala: hemicari, kovaci, metalurzi, teoreticari, prakticari... :)

Je li se mogu napraviti narukvice za ruke i noge mase od 10-25 kg i kolike bi one mogle da budu s obzirom na veliku masu?

To je nesto sto bi se moglo nosati na poslu, kod kuce, ispod odjece... NE STALNO NARAVNO. Recimo da je narukvica kao i svaka druga otprilike a da se bas ne zna da ima toliku masu kad se gleda u nju. Moraju biti na kopcanje nekako.

Ukoliko ja nacrtam neku metalnu spravicu za ruke ili noge (od najtezih metala ili legura, da bude sto manje a sto teze)napravim semu i specifikacije kome to mogu odnijeti da mi bas tako napravi i kakve bi mogle da budu cijene realizacija tih mojih fantazivnih ideja?
Last edited by MaidaMarulu on 25/05/2014 19:41, edited 2 times in total.
karanana

#2 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by karanana »

kako ces bona na sebi nositi nesto tesko 25kg?
dze to ima alaha ti? o cemu mi pricamo ovdje?
MaidaMarulu

#3 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by MaidaMarulu »

ko kaze da cu ja nosat od 25 kg? napisala sam od 10-25kg :)

to bi bilo nesto kao oni tegovi za gležnjeve za fitnes ali ja zelim metalne i da mogu biti mnogo tezi.
ne pitam samo za sebe, "mashaAllah" momcima to nije problem nosat :)
Danguba

#4 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by Danguba »

MaidaMarulu wrote:ko kaze da cu ja nosat od 25 kg? napisala sam od 10-25kg :)

to bi bilo nesto kao oni tegovi za gležnjeve za fitnes ali ja zelim metalne i da mogu biti mnogo tezi.
ne pitam samo za sebe, "mashaAllah" momcima to nije problem nosat :)
sto ne kazesh da vam je to fetish... :-)

tu masu na tako malom mjestu ne mozes postici ni sa olovom.
znas li ti sta je 25 kg?
Peryton_

#5 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by Peryton_ »

Ima zlato ako imas para :D

Posto je zlato peti "najtezi" element, jedan kilogram odgovara loptici od precnika otprilike 40 mm ( sto je opet puno )

Ili da pronadjes izvoriste osmija?
rekla-kazala

#6 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by rekla-kazala »

mora li da žulja ? :lol:
Da se napraviti, može se vreća brašna fiksirati na leđa.

Uzmeš jakog štofa ili kože, sašiješ cilindar , napuniš sa par kg metalnih kuglica ili,...
Image
topcam
Vozim: uzbrdo

#7 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by topcam »

Pretesko je to, osim za neke ekstremne bildere, i oni bi mozda normalno 20 min. hodali , a sa tom tezinom
u povratku noge po zemlji vukli :lol:

Uzmi pola kile ili kilu (maksimum po nozi), ako mislis "stalno s´tim setati".

Taman nakon nosenja od nekih sat-dva, dobijes osjecaj da imaju tezinu od 10 kg. Navecer i vise
od 25 kg. Kad skines sve je lakse, samo u pocetku pazis da sebi ne slomis vilicu koljenom, jer noge same skacu..
MaidaMarulu

#8 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by MaidaMarulu »

rodila vas majka sve :D :D :D :D

ja puno letim u nebesa haman, ne moze me pola kile drzat pri zemlji

ma imam ja te od pola kile ali su preglomazne za nosanje, ima gotov citav dm3 u jednoj ,pijesak neki unutra, imam i one od po 2,5 kg ali su opet ko jastuci za plivanje veliki, mogu s njima samo u kuci kad imam vremena, ne radi mi se na polju s onim :D a i nemam ih đe pogodno zaturit na par lokacija da mi budu pri ruci i tako to :D
ma nije to toliko pretesko koliko mislis, rođak mi je nosao ove na nogama po kuci, po 5 kg, stavio po dvije na noge od 2,5 nije imao vise, kaze nije nesto toliko strasno, doduse on bilda, povelik je i njemu to perka . Zavisi kakve su ti dnevne aktivnosti, gdje ides, sta radis, moras li puno sjedit, kakav si sa vremenom,je li ti vakat vjezbat, imas li vremena ikako ponekad, jesi kod kuce..

pih jedan gram osmijuma 55 dolara na e bayu, imal kakva jeftina legura

da nabavim neke teske perlice i uguram ih u debelo siveno platno pa da bar od 0,5-1 kg bude ko obicna malo deblja narukvica?
Last edited by MaidaMarulu on 26/05/2014 17:40, edited 1 time in total.
channel10

#9 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by channel10 »

topcam wrote:Pretesko je to, osim za neke ekstremne bildere, i oni bi mozda normalno 20 min. hodali , a sa tom tezinom
u povratku noge po zemlji vukli :lol:

Uzmi pola kile ili kilu (maksimum po nozi), ako mislis "stalno s´tim setati".

Taman nakon nosenja od nekih sat-dva, dobijes osjecaj da imaju tezinu od 10 kg. Navecer i vise
od 25 kg. Kad skines sve je lakse, samo u pocetku pazis da sebi ne slomis vilicu koljenom, jer noge same skacu..
:lol:
channel10

#10 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by channel10 »

Ako se bavis sportom, trener bi ti to trebao znati (mislim na nabavku). A ako radis za svoju dusu i to zelis sa tim tezinama(cini mi se da nemas predstavu koliko je to "tesko"), onda nemam rijeci :) . Da ti slucajno rodjak nije Usain Bolt :D
Boskero

#11 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:33, edited 1 time in total.
MaidaMarulu

#12 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by MaidaMarulu »

de ba razmisli malo, ko ima vremena da seta 24h? 12h? ma ikako nekad ?
Neko nekad ima mogucnosti duzi vrijemenski period samo da ode do hale ili do kuhinje i to mu je jedina setnja, sjedi za stolom, za racunarom tj. radi danima sjedeci posao i krece se od zida do zida radeci nesto drugo u hodu i malo spavanja i to je to... to su ljudi koji su prisiljeni ovako spojiti dva posla u isto vrijeme.

Neko ima mogucnosti neki period u zivotu samo da obavlja radnje kao sto su hodanje od mjesta do mjesta a za to vrijeme bi i da trenira ono sto zna da mu treba. Neko hoce da iskoristi na taj nacin slobodnih pola sata.

Nekom je 5 dana bez teretane smrt za dusu.

neko jednostavno mrzi one duseke za gleznjeve kao sto sam ja i zelim da budu manji

nije mi rođak Husein ali bi mu pristajalo to ime ;)

sta vam je ljudi pa sta frajera hoda u stiklama po kuci da aktivira nozne listove, sta bi rekli za to :D
evo ne usuđujem se reci da je neko moj to radio, opet bi pitali jel neki erped :D svako svoje zna i svi se snalaze kako misle da treba

znam jako dobro koliko je to tesko ali nije to nikom bitno, fazon je --da postoje te narukvice od recimo osmijuma na trzistu za diskretno izvođenje nekih vjezbi i da su jeftine ova prica ne bi postojala ovdje i ovo sto ja pricam bi bilo normalno. Pola sata-sat hodanja (povremenog) nije tesko kad si stalno prisiljen da sjedis i ako si bilder i jos stosta.

Da sam znala sigurno da ne moze ne bih pitala, cojce ne smijem pitat.
IMA ljudi kojima to treba eto ama bas tako.

nemojte se prilagođavati predmetima nego ih prilagodite sebi ;) sto ljudi sto cudi
S4mpion

#13 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by S4mpion »

Tolika težina će naštetiti ligamentima definitivno, pa ju je bolje izbjegavat.
topcam

#14 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by topcam »

MaidaMarulu wrote:rodila vas majka sve :D :D :D :D

ja puno letim u nebesa haman, ne moze me pola kile drzat pri zemlji

ma imam ja te od pola kile ali su preglomazne za stalno nosanje, ima gotov citav dm3 u jednoj ,pijesak neki unutra, imam i one od po 2,5 kg ali su opet ko jastuci za plivanje veliki, mogu s njima samo u kuci kad imam vremena, ne radi mi se na polju s onim :D a i nemam ih đe pogodno zaturit na par lokacija da mi budu pri ruci i tako to :D
ma nije to toliko pretesko koliko mislis, rođak mi je nosao ove na nogama po kuci, po 5 kg, stavio po dvije na noge od 2,5 nije imao vise, kaze nije nesto toliko strasno, doduse on bilda, povelik je i njemu to perka . Zavisi kakve su ti dnevne aktivnosti, gdje ides, sta radis, moras li puno sjedit, kakav si sa vremenom,je li ti vakat vjezbat, imas li vremena ikako ponekad, jesi kod kuce..

pih jedan gram osmijuma 55 dolara na e bayu, imal kakva jeftina legura

da nabavim neke teske perlice i uguram ih u debelo siveno platno pa da bar od 0,5-1 kg bude ko obicna malo deblja narukvica?
Budi dijete, kad vidis kakvu lokvu i u tenama si, samo ugazis, i eto ti pola kile, kila.. :wink: :lol:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#15 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by Decerto »

25 kg...pa isto da ti neko vrecu kreca zaveze za ruku :D kako mislis sa tim funkcionirati.
jahhjer

#16 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by jahhjer »

Ne postoji metal od kojeg mozes napraviti narukvicu koja tezi do 25 kg, psotoje tegovi s pijeskom ili olovom koji se stave oko gleznjeva al nisu tolik teski...
Stvarno svakavih budalastina na ovom forumu... kako samo ljudima padaju ovakve stvari na pamet, puno slobodnog vremena, pardon, vrijemena valjda...
dobojlija81

#17 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by dobojlija81 »

spoji ugodno sa korisnim,uzmi kakav akOmOlator,bar ceš imati struju 24 h za punjenje mobitela i sl :)
jahhjer

#18 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by jahhjer »

ma nema ova blage koliko je 10 ili 25 kila...
MaidaMarulu

#19 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by MaidaMarulu »

nije tesko nekom ko ima blizu 100kg i bilda na nozi 25 kg
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#20 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by Matijevic_Vlado »

zamisljam covjeka koji s tim sjedi u kancelariji i nakon par sati sjedenja krene u halu, kako mlada dama rece :mrgreen: . il zamisli uzme covjek vrecu brasna i krene u halu, ko fol vjezba i ide u halu
jahhjer

#21 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by jahhjer »

MaidaMarulu wrote:nije tesko nekom ko ima blizu 100kg i bilda na nozi 25 kg
Srce drago nemas ti pojma koliko je 25 kila, bem te glupu, bolje ti je mozak nabildaj malo.
Al prvo uzmi vrecu cementa pa je probaj podignuti, to nek ti bude pocetna tacka za bildanje mozga... jeb te tacno cu slikat ovu temu i poslat tamo medju najvece budalastine s interneta...
ajde bjezi
topcam

#22 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by topcam »

MaidaMarulu wrote:

Da sam znala sigurno da ne moze ne bih pitala, cojce ne smijem pitat.
IMA ljudi kojima to treba eto ama bas tako.

nemojte se prilagođavati predmetima nego ih prilagodite sebi ;) sto ljudi sto cudi
Evo, odes do prve firme koja se bavi preradom metala, pitas ih za manje plocice, bakar, mesing ili u sta
sumnjam, ako imaju neke druge legure koje su teze. I fino sebi skrojis te "prilagodjene" za inkognito nosanje.

Drugi nacin odes do prve radnje sa priborom za ribolov i kupis olovo.. evo i treci, iz stora po kuci izvadis olovo
ono na dnu sto ih drzi ravno :mrgreen:

A ove teze stvari, posto mi je rodjak bio bilder, on je zeljezne plate "setao" ispod cipela, samo sto je on
to profesionalno radio (da tako kazem).

Code: Select all

rekla-kazala
mora li da žulja ?

Sve drugo bi zuljalo kako je i rekla-kazala primjetio, ta tezina pogotovu cisto od metala.

Ili bi se moralo jako stegnuti (sto steti protoku, ili da su listovi dobro definisani, da bi se masa mogla drzati
ispod koljena.. sad cu ja nacrtat.. :mrgreen:

Ovi jastuci mozda i nisu namjerno veliki, ali im je to pozitivno jer se tezina jastuka "oslanja" na rub obuce.
dobojlija81

#23 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by dobojlija81 »

Da ti nisi slučajno žena od Čak Norisa ili da niste u rodu?U tom slučaju povlačim do sad napisano!
eurodancer

#24 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by eurodancer »

grohotom se smijem Allaha mi :D
kontam da nije neki dungeon u pitanju i one domme ladies :D
kad ono Maida hoce krompir da kopa u toj "opremi"
jahhjer

#25 Re: metalne narukvice za ruke i noge od 10-25kg

Post by jahhjer »

usput gustoca osmiuma je 22,5 grama po cm3 cak i da ga nabavis, jedna narukvica ne bi mogla da tezi 25 kila
Post Reply