Posao u Oruzanim Snagama BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SKOA6

#1 Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by SKOA6 »

Zdravo :) zna li neko kada je novi konkurs za primanje novih mladih vojnika u O.S BiH?
Love_MJ

#2 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Love_MJ »

U Dubravama-Tuzli ti bude ja msm nekad u junu ili julu. Ma da iskreno da ti kažem, nemoj se puno nadati da uletiš u vojsku bez nekih 10000 KM ili 5000 , ili da baš ali baš imaš jaku štelu.Također ako misliš proći na fizičku spremu nemaš šanse ali nikako.Moj najbolji prijatelj se prijavljivao prošle godine,kako neki vole reći lik je "mašina" što se tiče spreme,sve je položio osim vježbe pucanja,nakon čega ga nisu primili,znači koliku god spremu imaš oni će ti naći nešto da padneš ukoliko nisi keširao,dok neke smote dolaze keširaju i tako ulete u vojsku, a ne mogu uradit 15 sklekova.Msm da možeš uletiti ako imaš baš,baš sreće.Sve u svemu pozzz i sretno ;) :razz:
Critic_JM

#3 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Critic_JM »

Eh jebo tu vojsku ako je to tako. Takve 'vojnici' ce odmah zbrisati ako nesta bude.. :|
Love_MJ

#4 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Love_MJ »

Da to si u pravo, neki dan znači onaj trći ili četvrti dan poplava čini mi se, izlazim kupio nekoliko paketa ulja i vode da odnesem do kasarne narodu. Tovarim stvari u auto, možda 5-10 vojnika kulira ispred marketa svaki pivo u rukama smiju se, meni čudno reko koji moroni, narod "gine" treba pomoć oni deru po pivu smiju se lagano, lijepo im.Šta ćeš ali tako je...
Znam dosta lafo neki vojnici a sve što zarade popiju i potroše u cigare, samo ne znam dokle će tako.
sarajlija80

#5 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by sarajlija80 »

Love_MJ wrote:Da to si u pravo, neki dan znači onaj trći ili četvrti dan poplava čini mi se, izlazim kupio nekoliko paketa ulja i vode da odnesem do kasarne narodu. Tovarim stvari u auto, možda 5-10 vojnika kulira ispred marketa svaki pivo u rukama smiju se, meni čudno reko koji moroni, narod "gine" treba pomoć oni deru po pivu smiju se lagano, lijepo im.Šta ćeš ali tako je...
Znam dosta lafo neki vojnici a sve što zarade popiju i potroše u cigare, samo ne znam dokle će tako.

Dobrodosli u zemlju Alije Izetbegovica i SDA.
CrazyDiablo

#6 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by CrazyDiablo »

Bice ti kad ministarstvo objavi konkurs. To da je za prijem u vojsku pucao, taj ti haver laze ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Last edited by CrazyDiablo on 24/05/2014 18:17, edited 1 time in total.
newlevel

#7 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by newlevel »

To je nasa vojska, zalosno ali istinito. Sutra da se zarati, dobar dio tih kvazi vojnika bi se skrivao po podrumu, naravno cast pojedincima, ali njih je vrlo malo.

Sent from my Nokia 3310
Love_MJ

#8 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Love_MJ »

@CrazyDiablo

Pazi nije on valjda pucao na prijavi,već ti dadnu ja msm pušku ne znam da li prave i onda sa njom trčeš po njivama poljima,kriješ se, imaš određenju stazu koju moraš preći,,meni je to pucanje haha :D

Što se tiče toga, ako se zarati nedo Bog ,ko zna šta bi sa nas bilo i sa naših "vojničina"
Čast izuzetcima
CrazyDiablo

#9 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by CrazyDiablo »

Nije on mogao dobit pusku nikako. Tek nakon sto te prime na osnovnu obuku onda je dobijes.

Fact

#10 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Fact »

nađeš vezu i upadaš...još ako si središ da budeš u onoj stražarskoj brigadi ili kako se već to zove...straža deset dana,pa onda ostatak mjeseca slobodan,na konju si :thumbup:
nema me tamo

#11 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by nema me tamo »

Posao u Oružanim Snagama Bosne i Hercegovine?

Posao Vi Di Mo Se.
Love_MJ

#12 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Love_MJ »

što se tiče upadanja u vojsku,kad jednom upadneš možeš da se dobro usidriš ;).Znam momka koji mi je onako poznanik,bio sa mnom nekad u teretani, prije par godina došao u vojsku, evo skoro sam ga vidio,nije više vojnik već se probio u Vojnu policiju.Biti uporan u onome što želiš, sigurno ćeš ostvarit.
Samo ja mislim,znači moje mišljenje jeste da ako si obični vojnik možeš biti u vojsci do 35 godine, nakon toga si pljuga, ideš kući i čak mislim da nemaš penziju.
vješalica

#13 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by vješalica »

Love_MJ wrote:U Dubravama-Tuzli ti bude ja msm nekad u junu ili julu. Ma da iskreno da ti kažem, nemoj se puno nadati da uletiš u vojsku bez nekih 10000 KM ili 5000 , ili da baš ali baš imaš jaku štelu.Također ako misliš proći na fizičku spremu nemaš šanse ali nikako.Moj najbolji prijatelj se prijavljivao prošle godine,kako neki vole reći lik je "mašina" što se tiče spreme,sve je položio osim vježbe pucanja,nakon čega ga nisu primili,znači koliku god spremu imaš oni će ti naći nešto da padneš ukoliko nisi keširao,dok neke smote dolaze keširaju i tako ulete u vojsku, a ne mogu uradit 15 sklekova.Msm da možeš uletiti ako imaš baš,baš sreće.Sve u svemu pozzz i sretno ;) :razz:
ko se testirao za vojsku,zna vrlodobro da puškaranja nema....toliko :lol:
vješalica

#14 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by vješalica »

Love_MJ wrote:što se tiče upadanja u vojsku,kad jednom upadneš možeš da se dobro usidriš ;).Znam momka koji mi je onako poznanik,bio sa mnom nekad u teretani, prije par godina došao u vojsku, evo skoro sam ga vidio,nije više vojnik već se probio u Vojnu policiju.Biti uporan u onome što želiš, sigurno ćeš ostvarit.
Samo ja mislim,znači moje mišljenje jeste da ako si obični vojnik možeš biti u vojsci do 35 godine, nakon toga si pljuga, ideš kući i čak mislim da nemaš penziju.
:lol:
Love_MJ

#15 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Love_MJ »

@Vješalica

Dajem svoja mišljenja, naravno ako si bolje upućen onda pomozi i ti pa da svi znamo ;)
CrazyDiablo

#16 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by CrazyDiablo »

Vidim koliko se razumijete kad vam je straza i vojna policija vrh u vojsci haha

nema me tamo

#17 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by nema me tamo »

Love_MJ wrote:@Vješalica

Dajem svoja mišljenja, naravno ako si bolje upućen onda pomozi i ti pa da svi znamo ;)

Šta bolan 35 o cemu ti baljezgaš?
sarajlija80

#18 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by sarajlija80 »

Love_MJ wrote:što se tiče upadanja u vojsku,kad jednom upadneš možeš da se dobro usidriš ;).Znam momka koji mi je onako poznanik,bio sa mnom nekad u teretani, prije par godina došao u vojsku, evo skoro sam ga vidio,nije više vojnik već se probio u Vojnu policiju.Biti uporan u onome što želiš, sigurno ćeš ostvarit.

Eto sev casno i posteno se probio daj mojne mi te suplje .
Love_MJ

#19 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Love_MJ »

pa eto baljezgam može biti,šta stvarno misliš da u vojsci možeš ostat sa 50-60 godina trčat i skakat ko mladić
može biti ali eto..da si se našao pametan pa me ispravio i rekao svoje a ne meni dobacivao neke riječi "vrijeđanja"
vješalica

#20 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by vješalica »

Love_MJ wrote:pa eto baljezgam može biti,šta stvarno misliš da u vojsci možeš ostat sa 50-60 godina trčat i skakat ko mladić
može biti ali eto..da si se našao pametan pa me ispravio i rekao svoje a ne meni dobacivao neke riječi "vrijeđanja"
to koliko ćeš ostati u vojsci,zavisi od tvoje volje za napredovanjem i usavršavanjem kroz to sticanju činova itd itd
iz tvojih kometara je jasno vidljivo da si na nivou srednjoškolca
sarajlija80

#21 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by sarajlija80 »

vješalica wrote:
Love_MJ wrote:pa eto baljezgam može biti,šta stvarno misliš da u vojsci možeš ostat sa 50-60 godina trčat i skakat ko mladić
to koliko ćeš ostati u vojsci,zavisi od tvoje volje za napredovanjem i usavršavanjem kroz to sticanju činova itd itd
to zavisi koliko ces se moci uvuci u guzicu nadredjenim i koliko ces kesirati ne bi li dobio pisljivi cin ,u ovoj zemlji bez neke veze ,tesko da mozes sta posticic,a kamo li napraviti progres u karijeri .
vješalica

#22 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by vješalica »

sarajlija80 wrote:
vješalica wrote:
to zavisi koliko ces se moci uvuci u guzicu nadredjenim i koliko ces kesirati ne bi li dobio pisljivi cin ,u ovoj zemlji bez neke veze ,tesko da mozes sta posticic,a kamo li napraviti progres u karijeri .
ko je kriv državi što nema vojnih školi ni sistema uopće,tako da svako može dobiti čin....znamo te afere oko uzimanja para za činove :wink:
sarajlija80

#23 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by sarajlija80 »

vjesani@ zivota ti pa zasto onda spominje i pricas o nakoj zelji za daljim usavrsavanjem i napredovanjem. :-)
Love_MJ

#24 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by Love_MJ »

Možda nisam na nivou srednjoškolca ali sam barem rekao nešto što sam mislio o vojsci i drago mi je da sam ispravljen, što ne treba ismijavati :|
vješalica

#25 Re: Posao u Oruzanim Snagama BiH

Post by vješalica »

sarajlija80 wrote:vjesani@ zivota ti pa zasto onda spominje i pricas o nakoj zelji za daljim usavrsavanjem i napredovanjem. :-)
o čemu ti bolan pričaš?
ja repliciram na njegove konstatacije da ne može biti u vojsci sa 50-60 godina,što nije tačno,i navodim zašto...ti se odnekle ubacivaš,sjeckaš citate i pišeš šta pišeš..... :lol:
Last edited by vješalica on 24/05/2014 19:17, edited 1 time in total.
Post Reply