Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post Reply
Lingue

#1 Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by Lingue »

Ko po vama ima jacu, organizovaniju dijasporu koja vise lobira za svoj narod?

Odlika Srpske dijaspore je da je otisla ka zapadu ranije od Bosnjacke, brojniji su, a mana je upravo i jedna od prednosti, poprilican broj ih se asimilirao.

Odlika Bosnjacke dijaspore je da su nacionalno svjesniji od Srba, najvise iz razloga sto su najvecim valom otisli na zapad 90tih. Manje su brojni od Srba, ali organizuju mnogo vise manifestacija, donacija za svoj narod.

Ovo sam uspio naci na wikipediji, ko ima sta da kaze neka dopuni..

BOSNJACI:
Image

Srbi:
Image
Danguba

#2 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by Danguba »

odakle vise iskacete. :roll:
SmokingMan

#3 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by SmokingMan »

Danguba wrote:odakle vise iskacete. :roll:
Dosada ih tjera na globalnu mrežu... 8-)
PM72

#4 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by PM72 »

SmokingMan wrote:
Danguba wrote:odakle vise iskacete. :roll:
Dosada ih tjera na globalnu mrežu... 8-)
U pravu si,još bilmez kopira i postira kako su Bošnjaci u Srbiji,Crnoj Gori i na Kosovu - dijaspora????? :-) Dokoni um je đavolje igralište.
howdy

#5 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by howdy »

Lingue wrote:Ko po vama ima jacu, organizovaniju dijasporu koja vise lobira za svoj narod?

Odlika Srpske dijaspore je da je otisla ka zapadu ranije od Bosnjacke, brojniji su, a mana je upravo i jedna od prednosti, poprilican broj ih se asimilirao.

Odlika Bosnjacke dijaspore je da su nacionalno svjesniji od Srba, najvise iz razloga sto su najvecim valom otisli na zapad 90tih. Manje su brojni od Srba, ali organizuju mnogo vise manifestacija, donacija za svoj narod.

Ovo sam uspio naci na wikipediji, ko ima sta da kaze neka dopuni..

BOSNJACI:
Image

Srbi:
Image
jel ti babo jaci od komsijinog?
titinho

#6 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by titinho »

mislim da aludiras na ovu pomoc koja stize. Pratim i srbijanske portale i nase, i tviter i fb i forume i bosna ima 5 puta jacu dijasporu jer salju 5 puta vise pomoc nego srbijanska dijaspora.

Dalje vidimo situaciju na utkamicama kada igra nasa reprezentacija, gdje se ni srbi ni hrvati ne mogu porediti sa bosnom i podrskom koju dobiva na gostujucim terenima.

nevjerovatno al stvarno moramo biti ponosni na nasu dijasporu. mislim da je postidila srpsku dijasporu ovih 5-6 dana.
howdy

#7 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by howdy »

ne zna se dok ne izadju na megdan....
Hafis

#8 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by Hafis »

titinho wrote: Dalje vidimo situaciju na utkamicama kada igra nasa reprezentacija, gdje se ni srbi ni hrvati ne mogu porediti sa bosnom i podrskom koju dobiva na gostujucim terenima.
Ma daj. Možda kada igra u Norveškoj. Pred nama je prvenstvo u Brazilu, pa će se moći dobro usporediti ta podrška navijača.
Haman

#9 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by Haman »

Koliko sam mogao primijetiti a ne tvrdim da je 100% tacno, Srbi se medjusobno vise pomazu u odnosu na Bosnjake. :? :-)
Haman

#10 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by Haman »

Koliko sam mogao primijetiti a ne tvrdim da je 100% tacno, Srbi se medjusobno vise pomazu u odnosu na Bosnjake. :? :-)
gnjev

#11 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by gnjev »

Mi imamo najjacu dijasporu . Sutra da se zarati prvi bi oni uzeli puške i stali u odbranu naše domovine . Ovo nisam rekao ja nego moj dalji rođak iz engleske što 92e ode tamo .
hAZNADAR

#12 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by hAZNADAR »

Haman wrote:Koliko sam mogao primijetiti a ne tvrdim da je 100% tacno, Srbi se medjusobno vise pomazu u odnosu na Bosnjake. :? :-)
100% tacno, i ne samo Srbi vec i svi ostali . Bosnjaci imaju vise zavisti jedni prema drugima negoli zajednistva i pomaganja.
Kada nema belaja.

Kada je belaj - kada treba pomoci - Bosnjaci su tu najbolji, ali kada je nekom bolje - slijede stupice i ogovaranja.
Joe McCarthy

#13 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by Joe McCarthy »

Srbi definitivno.

Imaju brojniju, ekonomski i politički imućniju dijasporu.
sany123

#14 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by sany123 »

titinho wrote:mislim da aludiras na ovu pomoc koja stize. Pratim i srbijanske portale i nase, i tviter i fb i forume i bosna ima 5 puta jacu dijasporu jer salju 5 puta vise pomoc nego srbijanska dijaspora.

Dalje vidimo situaciju na utkamicama kada igra nasa reprezentacija, gdje se ni srbi ni hrvati ne mogu porediti sa bosnom i podrskom koju dobiva na gostujucim terenima.

nevjerovatno al stvarno moramo biti ponosni na nasu dijasporu. mislim da je postidila srpsku dijasporu ovih 5-6 dana.
smijesna prica tvoja...vise srba ima izvan srbije nego bosnjaka u bosni u hercegovini i cijelom svijetu.
Havatar

#15 Re: Ko ima jacu dijasporu: BOSNJACI ILI SRBI?

Post by Havatar »

titinho wrote:mislim da aludiras na ovu pomoc koja stize. Pratim i srbijanske portale i nase, i tviter i fb i forume i bosna ima 5 puta jacu dijasporu jer salju 5 puta vise pomoc nego srbijanska dijaspora.

:thumbup:
Post Reply