Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDED)
Moderator: Benq
-
colt
#1 Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDED)
Kako ukloniti ovu poruku koja me automatski prebaci kad god idem na youtube,facebook i sl stranice.Ovo nema veze sa Flash Playerom jer mi antivirus javlja da je zlonamjerni.Ovo je neki advare,spyware ili šta li već. Pokušao sam na razne načine (ručno traganje i brisanje, antivirusnim programima,Antispyware) ali nijedan mi ne uspijeva i uvijek mi se iznova pojavljuje. Ne znam da l ima veze, ali mi veza sa internetom uspijeva samo preko wireless-a, a putem mrežnih kablova
ne dozvoljava iako sam to ranije koristio.Kao da mi je modem na neki način zaražen (ako tako nešto postoji)
- bato99
#2 Re: Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDE
skini hitmanpro ,skeniraj i očisti sve što ti nađe i nemaš problemacolt wrote:Kako ukloniti ovu poruku koja me automatski prebaci kad god idem na youtube,facebook i sl stranice.Ovo nema veze sa Flash Playerom jer mi antivirus javlja da je zlonamjerni.Ovo je neki advare,spyware ili šta li već. Pokušao sam na razne načine (ručno traganje i brisanje, antivirusnim programima,Antispyware) ali nijedan mi ne uspijeva i uvijek mi se iznova pojavljuje. Ne znam da l ima veze, ali mi veza sa internetom uspijeva samo preko wireless-a, a putem mrežnih kablovane dozvoljava iako sam to ranije koristio.Kao da mi je modem na neki način zaražen (ako tako nešto postoji)
-
colt
#3 Re: Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDE
Instalirao sam to jučer i slabo pomaže. Imam bruku skinutih antinečegabato99 wrote:skini hitmanpro ,skeniraj i očisti sve što ti nađe i nemaš problemacolt wrote:Kako ukloniti ovu poruku koja me automatski prebaci kad god idem na youtube,facebook i sl stranice.Ovo nema veze sa Flash Playerom jer mi antivirus javlja da je zlonamjerni.Ovo je neki advare,spyware ili šta li već. Pokušao sam na razne načine (ručno traganje i brisanje, antivirusnim programima,Antispyware) ali nijedan mi ne uspijeva i uvijek mi se iznova pojavljuje. Ne znam da l ima veze, ali mi veza sa internetom uspijeva samo preko wireless-a, a putem mrežnih kablovane dozvoljava iako sam to ranije koristio.Kao da mi je modem na neki način zaražen (ako tako nešto postoji)
-
riper
#4 Re: Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDE
Meni se je pojavio isti problem i to na 4 računara i 2 mobitela na kućnoj mreži -
Bar sam našao ovu temu jer ne mogu ništa pretraživati
Google youtube bing yahoo ništa ne radi
Na windowsu 8 traši update flasha ko fol neki flash pro) i antivirus javlja da je divljak a odamh mi bio sumnjiv izgled web stranice za download.
2 XPa traže update explorera
Win 7 nisam jo vdio kako izgleda al stari mi je prijavio da mu ne radi gore navedno
Svi skidaju neki file od 144 kb
Na androidima ne može se otvotiti google ni you tube
Stvarno mi je čudno da svi računari povuku isti problem
Ne zam otkud ovo nit sam šta skidao, uvijek idem na provjerene stranice i nisam imao problema sa virusima na stranicama
Molio bih korisnika bato99 da postavi link navednog programa jer ja ne mogu ništa pretraživati
Svi ostali savjeti za rješavanje problema su dobrodošli
Na windowsu 8 traši update flasha ko fol neki flash pro) i antivirus javlja da je divljak a odamh mi bio sumnjiv izgled web stranice za download.
Win 7 nisam jo vdio kako izgleda al stari mi je prijavio da mu ne radi gore navedno
Ne zam otkud ovo nit sam šta skidao, uvijek idem na provjerene stranice i nisam imao problema sa virusima na stranicama
Molio bih korisnika bato99 da postavi link navednog programa jer ja ne mogu ništa pretraživati
- Qurajber
#5 Re: Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDE
Preuzmi "Xplode"-ov AdwCleaner http://www.bleepingcomputer.com/downloa ... er/dl/125/
i sačuvaj ga na Desktop.
Dvoklikom pokreni program.
Klikni na dugme [Scan] i pričekaj da program završi.
Klikni na dugme [Clean]
Program će zatvoriti sve aktivne programe i izbaciti prozor sa tim upozorenjem. Klikni Ok kao potvrdu.
Na sljedeća dva prozora koja se otvore (Informations i Restart required ) klikni Ok
Računar će se restartovati a zatim otvoriti notepad (C:\AdwCleaner[S1].txt) sa izvestajem.
Program će očistiti sve browsere,odnosno obrisat će i deinstalirati sve toolbarove kao i postojeće PUP
adware. Tebi preostaje samo da naštimaš početnu stranicu...
i sačuvaj ga na Desktop.
Dvoklikom pokreni program.
Klikni na dugme [Scan] i pričekaj da program završi.
Klikni na dugme [Clean]
Program će zatvoriti sve aktivne programe i izbaciti prozor sa tim upozorenjem. Klikni Ok kao potvrdu.
Na sljedeća dva prozora koja se otvore (Informations i Restart required ) klikni Ok
Računar će se restartovati a zatim otvoriti notepad (C:\AdwCleaner[S1].txt) sa izvestajem.
Program će očistiti sve browsere,odnosno obrisat će i deinstalirati sve toolbarove kao i postojeće PUP
adware. Tebi preostaje samo da naštimaš početnu stranicu...
- bato99
#6 Re: Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDE
http://files.surfright.nl/HitmanPro.exe Skini instaliraj i aktiviraj 30 dana trial ...počisti sve što nađe...posle toga ovaj besplatni http://downloads.malwarebytes.org/file/mbam isto skeniraj i počisti i nema problema ...također skini ovaj odličan program od kolege Qurajbera post iznadriper wrote:Meni se je pojavio isti problem i to na 4 računara i 2 mobitela na kućnoj mreži -
-
riper
#7 Re: Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDE
Hvala na priiedlozima ali nijedan navedni program ne pomaze - nista ne nelaze.
Probao sam jos i FRST,TDS i ZOEK i nista.
Na jednom racunaru sam nasao u sys32 Flashupdaterecovery fileove i nesto u registry i obrisao ali nije bilo izmjena
Ako ima jos nesto moolio bih prijedloge
Probao sam jos i FRST,TDS i ZOEK i nista.
Na jednom racunaru sam nasao u sys32 Flashupdaterecovery fileove i nesto u registry i obrisao ali nije bilo izmjena
Ako ima jos nesto moolio bih prijedloge
-
Tyke
#8 Re: Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDE
I kako ste rijesili ovaj problem?
Meni je danas AVG izbacio da je laznjak, ali mi je istekla free verzija i moram sad ponovo instalirati. Sve stranice mogu otvarati osim facebook.com (mada na mahove otvori fb, npr. preko komp, a odmah blokira preko mobitela).
Meni je danas AVG izbacio da je laznjak, ali mi je istekla free verzija i moram sad ponovo instalirati. Sve stranice mogu otvarati osim facebook.com (mada na mahove otvori fb, npr. preko komp, a odmah blokira preko mobitela).
-
super_woofer
#9 Re: Kako ukloniti-Please Update Your Flash Player(RECOMMENDE
isti problem, molim ako je ko rijesio da podijeli s ostatkom razreda 
Evo procackao sam po netu.. uglavnom treba resetovati firefox..
https://support.mozilla.org/hr/kb/reset ... t-problems
Evo procackao sam po netu.. uglavnom treba resetovati firefox..
https://support.mozilla.org/hr/kb/reset ... t-problems