Sukobi među probosanskim strankama

Post Reply
Arsenal Royal

#1 Sukobi među probosanskim strankama

Post by Arsenal Royal »

Zar nije više vrijeme da se probosanske snage tipa SDA i SDP ujedine.To govorim i za sve ostale stranke koje žele suverenu i jaku BIH. Dokle ćemo biti jedno drugim za vratom.Kriza od 2010 nije rezultat nikakvog hrvatskog pitanja, već želje SDP-a da eleminira SDA i suprotno.Zar nije vrijeme da se svi Bošnjaci i drugi narodi koji vole ovu zemlju ujedine u jednoj jakoj plemenskoj politici. Budimo i mi političko pleme ,ko i oni u PC al umjesto da udaramo u BIH , hajmo da udaramo po njima neprijateljima ove države. Hajmo da mi uslovljavamo ko će sa nama a ko neće na državnoj vlasti, a ne da nas zavađaju iz banjaluke i zapadnog mostara.

Dokle cemo se krpiti izmedju sebe zbog nekih V.D. direktora nadzornih odbora i ostalih sitnica.Hajde da svi uradimo neke kompromise.Bili smo skupa 92-95. Vjerujem da sada možemo biti još jači i ujedinjeniji. Nas Bošnjaka, Srba ,Hrvata i ostalih koji vole ovu zemlju ima 60% nemojmo dozvoliti da nas papirnati tigrovi i matematičke manjine ugnjetavaju i terorišu.Ovo je naša zemlja.
Objektivni navijac

#2 Re: Sukobi među probosanskim strankama

Post by Objektivni navijac »

Arsenal Royal wrote:Zar nije više vrijeme da se probosanske snage tipa SDA i SDP ujedine.To govorim i za sve ostale stranke koje žele suverenu i jaku BIH. Dokle ćemo biti jedno drugim za vratom.Kriza od 2010 nije rezultat nikakvog hrvatskog pitanja, već želje SDP-a da eleminira SDA i suprotno.Zar nije vrijeme da se svi Bošnjaci i drugi narodi koji vole ovu zemlju ujedine u jednoj jakoj plemenskoj politici. Budimo i mi političko pleme ,ko i oni u PC al umjesto da udaramo u BIH , hajmo da udaramo po njima neprijateljima ove države. Hajmo da mi uslovljavamo ko će sa nama a ko neće na državnoj vlasti, a ne da nas zavađaju iz banjaluke i zapadnog mostara.

Dokle cemo se krpiti izmedju sebe zbog nekih V.D. direktora nadzornih odbora i ostalih sitnica.Hajde da svi uradimo neke kompromise.Bili smo skupa 92-95. Vjerujem da sada možemo biti još jači i ujedinjeniji. Nas Bošnjaka, Srba ,Hrvata i ostalih koji vole ovu zemlju ima 60% nemojmo dozvoliti da nas papirnati tigrovi i matematičke manjine ugnjetavaju i terorišu.Ovo je naša zemlja.
Ovo je jedina stvar koja zanima SDA/SDP :D Osim toga SDA/SDP nisu probosanske stranke,moglo bi se reci da su antibosanske,mada su one u stvari klasicne kriminalno/mafijaske strukture koje dijele opljackano po hiearhiji i nista osim podjele para ih ne zanima.
jefferson

#3 Re: Sukobi među probosanskim strankama

Post by jefferson »

Arsenal Royal wrote:Zar nije više vrijeme da se probosanske snage tipa SDA i SDP ujedine.To govorim i za sve ostale stranke koje žele suverenu i jaku BIH. Dokle ćemo biti jedno drugim za vratom.Kriza od 2010 nije rezultat nikakvog hrvatskog pitanja, već želje SDP-a da eleminira SDA i suprotno.Zar nije vrijeme da se svi Bošnjaci i drugi narodi koji vole ovu zemlju ujedine u jednoj jakoj plemenskoj politici. Budimo i mi političko pleme ,ko i oni u PC al umjesto da udaramo u BIH , hajmo da udaramo po njima neprijateljima ove države. Hajmo da mi uslovljavamo ko će sa nama a ko neće na državnoj vlasti, a ne da nas zavađaju iz banjaluke i zapadnog mostara.

Otkad su to probosanske stranke? Probosanska stranka je koja ima prvo ekonomski plan pa sve ostalo. To nema SPD< a SDA to nikad nije imala niti ce imati.
hAZNADAR

#4 Re: Sukobi među probosanskim strankama

Post by hAZNADAR »

Kolektivna bosnjacka politicka i nacionalna nezrelost. Buduci kako je bilo prije 20 i kusur godina samo po pitanju imena nacije, jezika, tumacenja identiteta,... i ovo danas je super, ogroman iskorak. Zato je pretjerano ocekivati homogenost i sloznost koju imaju nacije koje nisu imale nasu sudbinu.
Bosnjaci su jos uvijek individualci koji imaju samo licni interes, licni ponos, a gramzivost politicara nema granice.

Nova generacija vec zrelije razmislja o politici,.. u to sam se uvjerio nebrojeno puta.
Haman

#5 Re: Sukobi među probosanskim strankama

Post by Haman »

Bosnjaci nemaju svoj NACIONALNI PROGRAM. Kad Bosnjaci budu imali svoj NACIONALNI PROGRAM tada ce znati i to jasno ciljeve bosnjacke politike. Ma ko bio od politicara na vlasti on mora raditi na ostvarenju tih ciljeva. U ratu je Izetbegovic bio taj koji je odredjivao ciljeve bosnjacke politike. Znao je ponekad saslusati i druga misljenja, a poslusati malo kad. Sve u svemu vecinu kljucnih odluka je donosio sam. Ista situacija je i danas bilo da se radi o Tihicu ili Lagumdziji. Radoncic po pamet ide u Beograd,ali opet ga podrzavaju neki ugledni Bosnjaci.Nacin vladanja Dr. Lagumcije i Tihica je posebno pitanje.

:novine: :novine: :novine: :novine:
sanjin_1

#6 Re: Sukobi među probosanskim strankama

Post by sanjin_1 »

:lol: :lol: :-)
Post Reply