Kakva je ovo guzva u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zoka

#1 Kakva je ovo guzva u Sarajevu?

Post by zoka »

Policije na svakom koraku i automobila bas se naguzvalo oko marin dvora a i grbavica nije nista bolja.
alek

Post by alek »

mozda prolazi stafeta :) sad bi joj nekako bilo vrijeme :D
Qler

Post by Qler »

ma garant su dosli neki politicar, a i sinoc su nesto prijetili d ace dici OHR u zrak :D pa se valjda paddy ukakio :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ma jok, igra Sarajevo u ligi za ostanak :D
farky

Post by farky »

jeste, prijetili su juce OHR-u da ce ih dici u zrak, zatvoren je saobracaj ispred OHR-a, preusmjerava se na Zagrebacka-E.Bluma-Ljubljanska

jedino mogu proci vozila GRAS-a
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

BOOOOOOOOOOM...:D...ma pusti ih...foliraju.Hoce da kazu kako je njihov posao opasan i da su oni neophodni BiH... da ostanu josh duzhe ovdje :D .
novalic

Post by novalic »

nemoj tako.. ako odu, mnogi sa ovoga foruma nece vise imati otkuda kucati.... 8-)
farky

Post by farky »

ma to su oni sami izmislili da bi mogli uzeti kolektivno slobodan dan danas :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Aha, rade kao crnci u poljima pamuka :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

novalic wrote:nemoj tako.. ako odu, mnogi sa ovoga foruma nece vise imati otkuda kucati.... 8-)
Mah..naklepali su se oni...mogu komotno se javljati na forumu iz nekh toplih krajeva juzne hemisfere :D .

Ma ko to u danasnje vrijeme prijeti da ce nekog krhnuti explozivom a da je ozbiljan :D ...niko... :D .Samo ima BOOOM...kasnije se krivnja prebacuje s jednih na druge...i tako sve u krug...ko fol borba protiv terorizma sve sa ciljem da bogati zadrzhe svoj status .
Gazz

#11 Re: Kakva je ovo guzva u Sarajevu?

Post by Gazz »

zoka wrote:Policije na svakom koraku i automobila bas se naguzvalo oko marin dvora a i grbavica nije nista bolja.

Spremili meni docek :-)

Svecano sam shljegla :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

horns&drums wrote:Aha, rade kao crnci u poljima pamuka :D
ne, ne, kaže se ˝rade kao srnsi na blantažama bamuka˝ :D
novalic

Post by novalic »

niko se vise iz OHR-a ne javlja.. ko vele, vidi frke, ode ja kuci, ko zna :lol:

lijep je strah kome ga je Bog dao :lol:
Soul_Sista

#14 Re: Kakva je ovo guzva u Sarajevu?

Post by Soul_Sista »

zoka wrote:Policije na svakom koraku i automobila bas se naguzvalo oko marin dvora a i grbavica nije nista bolja.
Mozda se Bush sprema za dolazak u BiH :D :D :D
SD-6

Post by SD-6 »

ja iz zeze zatekbiro...kad se sjatise nekakve mrcine :shock: ...odma mi je guantanamo proso kroz glavu. :-) ..jutros me pustili...dobro sam :-x
InsecT

Post by InsecT »

:lol: :lol: :lol: kralju....
sanjanin

Post by sanjanin »

SD-6 wrote:ja iz zeze zatekbiro...kad se sjatise nekakve mrcine :shock: ...odma mi je guantanamo proso kroz glavu. :-) ..jutros me pustili...dobro sam :-x
U prevodu na Bosanski, kad bi sutra tj. danas poslije dzume neko izvrsio atentat na Jakoba Fincija, Ranka Rihtmana i Vladimira Premeca na sred Ferhadije citav ovaj forum bi se digao na noge. Bilo bi moralisanja i raznih filozofiranja do besvijesti. Isto bi se desavalo na najeminentnijim svjetskim TV kucama. Pojavili bi se i mnogi "zaboravljeni" forumasi.

A onda tamo iza aksama istog dana uhvate pocinioca i otkriju da se radi o Bencionu Rozentalu nastanjenom u Haifi, porijeklom iz Varsave......nastao bi muk...... :roll:

I onda, kao da se nista nije desilo, hajmo se opet pravit blesavi....... 8-)
Fair Life

Post by Fair Life »

SD-6 wrote:ja iz zeze zatekbiro...kad se sjatise nekakve mrcine :shock: ...odma mi je guantanamo proso kroz glavu. :-) ..jutros me pustili...dobro sam :-x
Aha, ti si znaci napravio taj kenjaluk zbog kojeg se digla tolika frka !! Bolje bi ti bilo staviti malo vode u usta i ne otvarati ih cesto... da iz njih ne izadje jos koja glupost koja bi ti mogla dohakati...

Prijateljski savjet:
"Sto mislis... ne govori ! Sto govoris... ne zapisuj ! Sto zapises... ne potpisuj ! Ako potpises... sam si kriv."
[size=150]Sigurnosna prijetnja Uredu visokog predstavnika u BiH[/size] wrote:Sjedište Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH (OHR) u Sarajevu u utorak popodne je evakuirano zbog 'neodređene sigurnosne prijetnje', izjavio je za Hinu glasnogovornik OHR-a Vedran Peršić.

SARAJEVO - On nije mogao precizirati o kakvoj se "sigurnosnoj prijetnji" radi, ali je rekao da je osoblje Ureda visokog predstavnika u Sarajevu, u suradnji s lokalnom policijom, evakuirano.

Dodao je da je oko zgrade, u kojoj je smješten Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice, raspoređena lokalna policija.

utorak, 15.03.2005.

Blokada Sarajeva zbog prijetnji OHR-u
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/pa ... 56006.html

Dnevni Avaz dojavio o napadu na zgradu OHR-a
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/pa ... 88006.html

PS__Velike ste mi vi Sarajlije ??! :zzzz: Nemate pojma sta vam se u gradu desava. :?
lin

Post by lin »

Ne, ne osjecam se kao da zivim u koloniji kada jedna strana institucija moze obustaviti saobracaj kad god zeli... :-)
alek

Post by alek »

novalic wrote:lijep je strah kome ga je Bog dao :lol:
ipak dijaspori ponajvise :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ne diraj mi dijasporu alek, oni su mi kao braca :D (i sestre :D )
alek

Post by alek »

ne diram, ne vidim, ne spominjem :D vise
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: Kakva je ovo guzva u Sarajevu?

Post by Truba »

nije se rodio ko je komija ulovio :D
Fair Life

Post by Fair Life »

lin wrote:Ne, ne osjecam se kao da zivim u koloniji kada jedna strana institucija moze obustaviti saobracaj kad god zeli... :-)
[img]http://www.bhdani.com/img/logop12.gif[/img][color=white]__[/color][size=117][b]Broj 405 - 18.03.2005.[/b][/size] wrote:Strah u ulici Emerika Bluma

Nakon što je iz "neodređenih sigurnosnih razloga" u utorak, 15. marta 2005., kasno poslijepodne evakuirana zgrada OHR-a i blokiran saobraćaj u okolnim ulicama, OHR je nastavio sa normalnim radom, uz pojačane mjere sigurnosti. Niko iz ove institucije nam nije mogao potvrditi (ali ni opovrći) glasine o postavljenoj eksplozivnoj napravi, unutar ili u neposrednoj blizini zgrade Ureda Visokog predstavnika.

No, ipak je glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Magbul Škoro odbio takve insinuacije, tvrdeći da bi se u slučaju dojave poduzele daleko opsežnije mjere sigurnosti, te da OHR nikako ne bi mogao nastaviti sa radom već sljedećeg dana.

Mario Brkić, glasnogovornik OHR-a, nije želio precizirati o kakvoj se neodređenoj prijetnji radilo, naglasivši da su poduzete standardne sigurnosne procedure i da OHR normalno obavlja svoje aktivnosti uz prisustvo domaćih snaga sigurnosti.

Iako zgradi OHR-a nije bilo moguće prići, mora se napomenuti da se javni gradski saobraćaj nastavio odvijati normalno, uz pojačanu kontrolu u ulici Emerika Bluma, ali i na području čitavog Kantona Sarajevo.

No, niko nije mogao dati odgovor na pitanje koji je donji stupanj prijetnje zgradi OHR-a na osnovu kojega se može obustaviti kretanje u dijelu grada u kojem se ona nalazi. (E.Ha.)
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Zbog cinjenice da je tema vezana za SARAJEVO i desavanja u ovom gradu, Temu prebacujem na podforum SARAJEVO.
Pozdrav
Post Reply