Nadam se da ce ponuda biti raznovrsnija.

Dvoguza?Arsllan wrote:Svedski trzni lanac "ICA" uveo balkanski odjeljak, gdje ce svaki posteni Bosnjak moci da se snadbjeva hranom.Cijena sarajevskog piva oko 5 eura odnosno 50 kruna.
"ICA" je tek sada, međutim, neke druge trgovine imaju balkanske proizvode već godinama.Arsllan wrote:Svedski trzni lanac "ICA" uveo balkanski odjeljak, gdje ce svaki posteni Bosnjak moci da se snadbjeva hranom.Cijena sarajevskog piva oko 5 eura odnosno 50 kruna. Ovo sto pise pored nektara 13 nije dobro, neki drugi proizvod je bio tu na tom mjestu..
Nadam se da ce ponuda biti raznovrsnija.
McMoy wrote: ali to mi je baš uništavanje piva. Odluči se brate hoćeš li ljimunad, bozu ili pivo...
To što današnje Sarajevsko nije lošije od pobrojanih ima uzrok u tome što su sve pive iz regiona otišle u vražju mater kvalitetom. Sarajevsko je pušiona, baš kao i Karlovačko i Žuja i ostale. Sarajevsko je bilo bolje prije 3-4 godine a tad je najbolja piva u regionu bila Jelen - oboje su sad ni na šta nalik.Ne bih se složio da je bilo koje od ovih piva išta bolje od običnog pakovanja 0.5 l "sarajevskog piva".
Sarajevsko se nekako i slabo reklamira u odnosu na ove ostale.
Zajecarsko je veoma dobro, bolje od Jelena puno. jednom sam prilikom probao Valjevsko.Izvanredno.Cuo sam da je i Jagodinsko izvanredno. Te male pivnice imaju izgled puno bolja piva.mayab wrote:U subotu u Konzumu Wisa, vidjeh "Zaječarsko pivo" 0,5 l
Sto se cudis, zajecarsko jeste lokalno ali je poznato kao jako dobro.mayab wrote:U subotu u Konzumu Wisa, vidjeh "Zaječarsko pivo" 0,5 l
Kod onih preko drine je dosta popularan i lav. Kod domacih srba, vjerovatno jelen.lajkujMe wrote:Al je Jelen svijedno najprodavanije pivo na ovim prostorima, najvise zahvaljujuci kokuznim srbima pijanicama
prica je da se odrzavala neka biciklijada u bajernu, prije nekih 100 godina, na koju je doslo duplo vise biciklista nego ocekivano. da ne bi ostali suhog grla svabo skontao da pomijesa pola/pola sa limunadom i tako nastade radler, odnosno bukvalno prevedeno biciklista. eto kako su meni svojevremeno u minhenu objasnili.McMoy wrote:Ne znam tačno odakle potiču ovi mixevi limunade i piva, (pretpostavljam da je Amerika, ne mora biti tačno)
ali to mi je baš uništavanje piva. Odluči se brate hoćeš li ljimunad, bozu ili pivo...