Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
Moderator: Benq
- devito
#1 Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
Treba mi hitno pomoc.
Znaci pokusao sam sve antiviruse i programe, ali jednostavno ne moze.
Cim krene instalacija odma se pokrece i hiljadu procesa (vidim ctrl+alt+del) raznih imena(winfpuj, uxayh,...)
Cim krene instalacija odma se pokrece i hiljadu procesa (vidim ctrl+alt+del) raznih imena(winfpuj, uxayh,...)
-
RahatHurmašica
#2 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
tu jedino reinstalacija pomaže. sve i da uspiješ instalirati antivirus nema tu hajra.
-
SundanceKid
#3 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
U principu ovo jeste jedna od najlaksih solucija, jer i kad to obrises imaces ko zna kakvih problema i bugova...RahatHurmašica wrote:tu jedino reinstalacija pomaže. sve i da uspiješ instalirati antivirus nema tu hajra.
A druga opcija, ukoliko ti se ne da reinstalirat OS, jeste da bootas u "safe mode", skines kvalitetan antivirus (ESET, Kaspersky i slicno) i uz kombinaciju sa recimo Malwarebytes-om uradis full scan cijelog racunara i pobrises to. Ta opcija ce sigurno cak duze trajati od reinstalacije operativnog sistema (doduse, zavisno kakav racunar imas...)..
- newphoenix
#4 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
Probaj neki Portable Antivirus (ne treba se instalirati) sa usb
- mirsek
#5 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
Uradi instalaciju i skeniranje u safe modu.devito wrote:Treba mi hitno pomoc.
Ili ko sto neko rece instalacija na USB-a ,a pa onda skeniraj u safe modu.
- mirsek
#6 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
Moze i ovo.SundanceKid wrote:U principu ovo jeste jedna od najlaksih solucija, jer i kad to obrises imaces ko zna kakvih problema i bugova...RahatHurmašica wrote:tu jedino reinstalacija pomaže. sve i da uspiješ instalirati antivirus nema tu hajra.
A druga opcija, ukoliko ti se ne da reinstalirat OS, jeste da bootas u "safe mode", skines kvalitetan antivirus (ESET, Kaspersky i slicno) i uz kombinaciju sa recimo Malwarebytes-om uradis full scan cijelog racunara i pobrises to. Ta opcija ce sigurno cak duze trajati od reinstalacije operativnog sistema (doduse, zavisno kakav racunar imas...)..
- newlevel
#7 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
Ljudi moji gdje pokupite takve viruse. Skidam sve i svasta, vrti se u pozadini avast, koliko je dobar/los, nisam kompetentan da kazem, jer njega godinama koristim i nemam nikakvih problema.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
mehanika
#8 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
U Avastu, u alatima, ima opcija Rescue disk. Ako imaš neki drugi računar ili kod nekog od raje ko ima Avast, možeš napraviti taj Rescue Disk na USB-u ili CD-u i iz boota skida viruse. Ja sam skoro tako odradio i poslije toga uspio instalisati antivirus, a problem je bio kao i kod tebe.
-
mehanika
#9 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
Lakše je napraviti USB bootable rescue disk (treba ti prazan USB), ali ako imaš stariji računar koji se ne može bootati sa USB-a, onda ti je opcija sa USB-om beskorista.
Što se tiče CD-a, moraš znati da program pravi Image file pa CD moraš pržiti iz image opcije.
Kada završiš jedno od to dvoje, u BIOS-u izabreš boot opciju sa USB-a ili CD-a.
Što se tiče CD-a, moraš znati da program pravi Image file pa CD moraš pržiti iz image opcije.
Kada završiš jedno od to dvoje, u BIOS-u izabreš boot opciju sa USB-a ili CD-a.
-
dragonz
#10 Re: Od virusa ne mogu da instaliram antivirus
devito wrote:Treba mi hitno pomoc.
Skini Combofix sa ove stranice http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/ na usb poslije pokreneš kompjuter u safe modu te pokreneš ovaj gore program koji će poubijati svu gamad.
ALI ako budu oštećeni neki fajlovi operativnog sistem onda ti ne gine reinstalacija operativnog sistema.
P.S. jedna od solucija ti je da na torrentima nađeš MiniPE bootable CD i da sa nekim antivirusom koji ima na njemu da preskeniraš kompjuter.