Upis u skolu
-
12345_6
#1 Upis u skolu
Cao narode! Imam 15 god i trebao bi jos malo upisati srednju skolu! Odlican sam ucenik ali ne znam sta da upisem! Kod mene ima ljudi bez ikakve skole pa imaju dobar posao i dobru zaradu, a ima ljudi koji su doktori i zavrsili velike skole pa nemaju posla! Sta da upisem, koji su najtrazeniji poslovi kod nas ? Da li da upisem gimnaziju pa fakultet,tehnicku skolu (racunari i to) pa fakultet,zanat pa neki fakultet ili nesto slicno bez fakulteta! Sta da radim ! Iako se trudim da ne mislim ipak nesto moram upisati ,a to ce mi mozda cijeli zivot promijeniti ! Koji je posao kod nas najbolji! Policajac,profesor,vjeroucitelj,thenicar racunarstva (nesto o kompjuterima ili pak neki zanati (varioc,veterinar,mesar,stolar,....)??
-
Nuken
#2 Re: Upis u skolu
Znam bruku ljudi koji su bili odlični učenici,imali pare,sve ugl. da mogu upisati fakultet pa su onda upisivali gimnaziju,al` im se to o glavu obilo.Nisu završili/upisivali fakultete pa dns. jedva preživljavaju i rade za dnevniicu kad kome treba drva cjepati i kanale kopati.Ja bi ti preporučio bilo koju škou koja ima veze sa IT tehnologijama 
- ilkbahar
#4 Re: Upis u skolu
drago dijete zavrsi ti kakvu srednju sa kojojm ces imati sigurn zanat u rukama, a poslije mozes studirati.
nije dzaba ona ko uci znat ce, ko radi imat ce.
nego ako si odlican, moj ti je savjet da upises elektrotehnicku.
nije dzaba ona ko uci znat ce, ko radi imat ce.
nego ako si odlican, moj ti je savjet da upises elektrotehnicku.
- newlevel
#5 Re: Upis u skolu
Sine dragi, za takve poput tebe se ubila ovakva drzava. Bez obzira sta da zavris nije ti to garant da ces se time baviti u zivotu. Nek' ti uzor budu nasi politicari, vidis kako oni, zavrsi za profesora geografije a bude ministar boracke populacije, ili ne znam ti cega vec.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310