Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

karanana

#1 Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by karanana »

Sa Kixa tekst:
Žene iz BiH su među najprivlačnijim na svijetu, pokazuje istraživanje koje je sprovela internet stranica targetmap.com.
Taj portal je sve pripadnice nježnijeg pola podijelio na "veoma privlačne", "privlačne", "normalno privlačne", "manje privlačne" i "neprivlačne", a žene iz BiH svrstane su u drugu kategoriju.

To mjesto sa damama iz BiH dijele i Srbijanke, Makedonke i Albanke, ali ne i žene iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, koje su u ovom istraživanju svrstane u nižu kategoriju.

Laskavim priznanjem s razlogom mogu da se diče žene iz BiH, budući da je ovo istraživanje prenio veliki broj svjetskih internet portala.

Aleksandra Kovačević, Sarajka koja je BiH predstavljala na brojnim takmičenjima ljepote, smatra da je ovo priznanje zasluženo pripalo damama iz BiH.

"Naše žene ulažu u svoj ugled, a imaju i osjećaj da budu čiste, uredne i namirisane. Dotjerane su i lijepo izgledaju", naglašava Kovačevićeva za Nezavisne novine.

Kovačevićeva dodaje da dame iz BiH mnogo pažnje posvećuju svom izgledu.

"Stoga mislim da je ta titula koja je pripala ženama iz BiH i te kako zaslužena", naglasila je Kovačevićeva.

Bh. turistički radnici, komentarišući rezultate monitoringa portala targetmap.com, kažu da je riječ o jako lijepoj razglednici koja će iz BiH "proputovati" svijetom.

"Ljepota žena sa prostora Balkana oduvijek je poznata. Oduvijek se priča kako su Banjalučanke lijepe, ali su u brojnim pjesmama opjevane i 'kršne' Mostarke, Sarajke i žene iz drugih gradova BiH. Lijepo je da nas se neko sjetio i u tom istraživanju", naglašava Asja Hadžiefendić-Mešić, portparol Turističkog udruženja BiH.

Inače, najljepše su, prema ovom istraživanju, žene iz baltičkih zemalja - Estonije i Letonije, a zatim iz Kolumbije i Argentine.

U kategoriji neprivlačnih žena nalaze se Iračanke i Avganistanke, te pripadnice nježnijeg pola iz nekoliko afričkih zemalja, pišu Nezavisne novine.
Sta mislite? Slazete li se? Ja bih se slozio sve do prije par godina.
Mozda je doslo neko novo doba, neka nova moda, mozda je neka nova GMO modificirana hrana dosla kod nas, ali danas ako pogledam galeriju slika sa Kixovog nightlife-a, apsolutno se ne slazem sa tekstom. ne bih da poentiram ni na koju specificnu sliku niti galeriju iz specificnog kafica. ali eto otvorite galeriju koja je na naslovnoj strani, imaju tri cini mi se. sta je ono allahu dragi?!

mada....da ima dobrih machkica tu nema govora o tome, dovoljno je uci u tramvaj pa da ti oci ispadnu. mozda fedja ili ko vec slika za nightlife ima neki perverzan ukus za trebe pa slika ono sto slika.
sretjko

#2 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by sretjko »

smijesno. hrvatice su puno bolje od bosanki a tek srbijanke... :-) u sarajevu su trebe bezveze, nemaju sportskih navika, kulturu njegovanja tijela. vecina je ugojena, zdepasta, sa podbradcima... lose skroz.
ultima_palabra

#3 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by ultima_palabra »

sretjko wrote:smijesno. hrvatice su puno bolje od bosanki a tek srbijanke... :-) u sarajevu su trebe bezveze, nemaju sportskih navika, kulturu njegovanja tijela. vecina je ugojena, zdepasta, sa podbradcima... lose skroz.
A još i muslimanke :cry: Na Palama i Sokocu je to puno bolje...
tendzera

#4 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by tendzera »

sretjko wrote:smijesno. hrvatice su puno bolje od bosanki a tek srbijanke... :-) u sarajevu su trebe bezveze, nemaju sportskih navika, kulturu njegovanja tijela. vecina je ugojena, zdepasta, sa podbradcima... lose skroz.
Misliš, lakše ih odvest' u krevet? slažem se :oops:
klixoris

#5 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by klixoris »

Sa nasih prostora, najbolje su srbijanke... Posebno beogradjanke :-)
Em napucane, em dobre... jos kad progovore sa beogradskim naglaskom :unesvijest:
Last edited by klixoris on 09/04/2014 11:19, edited 1 time in total.
staradis

#6 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by staradis »

Pa sigurno da ima negog psiholoskog uslovljavanja da nase oci vole ono sto im je poznato ali proputovao sam nekih evropskih zemalja i mogu reci da su nase puno ljepse. Nazalost je cinjenica da se nase zene i ne paze bas najbolje ali trend je vec nasao uporiste u mladjim generacijama gdje se itekako gleda na sve to. Ovo sve vazi i za muskarce (bar one koji ne puste stomacinu nakon 25). :sax:
x_lecter

#7 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by x_lecter »

Meni je privlacna svaka koja mi da ... a nasa rijetko koja da, pa mi je tim vise jos privlacnija
sretjko

#8 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by sretjko »

ultima_palabra wrote:
nema veze sto su muslimanke, recimo Iranke su medju ljepsim zenama na svijetu. a na palama i u lukavici su bolje zenske nego u sarajevu.
karanana

#9 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by karanana »

ma daju i nase. nije to poenta i mislim da je malo precijenjena ta razlika izmedju davanja nasih i srbijanki i hrvatica. tu je to negdje. daju one sve.

ali moja poenta je: pogledajte molim vas sad galerije sa kixove naslovne strane iz cheers, city longa i haciende......prije su mu od 10 slika na 9 trebe valjale a na jednoj mozda nisu nesto bile. a sada je obratno. na jednoj valja a na 9 ne valjaju. mozda je do ove neke nove vjeshtichije shminke. ali gledam i glave....nekakve izoblicene, neproporcionalne.....ne znam sta je.
sretjko

#10 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by sretjko »

karanana wrote:ma daju i nase. nije to poenta i mislim da je malo precijenjena ta razlika izmedju davanja nasih i srbijanki i hrvatica. tu je to negdje. daju one sve.

ali moja poenta je: pogledajte molim vas sad galerije sa kixove naslovne strane iz cheers, city longa i haciende......prije su mu od 10 slika na 9 trebe valjale a na jednoj mozda nisu nesto bile. a sada je obratno. na jednoj valja a na 9 ne valjaju. mozda je do ove neke nove vjeshtichije shminke. ali gledam i glave....nekakve izoblicene, neproporcionalne.....ne znam sta je.

to su stasale "gradske trebe" godiste 92. i 93. fizionomija provincijska.
ultima_palabra

#11 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by ultima_palabra »

sretjko wrote:
ultima_palabra wrote:
nema veze sto su muslimanke, recimo Iranke su medju ljepsim zenama na svijetu. a na palama i u lukavici su bolje zenske nego u sarajevu.
Ne znam, meni se čini da tebi ima itekako veze.

A to drugo je i logično... bolji dio BiH :)
Big Ang

#12 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by Big Ang »

:diva:
U-zap

#13 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by U-zap »

Iz licnog iskustva znam da su bosanke najruznije od svih zena na balkanu. Sarajke su sve osim sarajski u danasnje vrijeme. Hrvatice i srpkinje su svjetlosnim godinama ispred, imaju bolje gene. Osim toga, cure u bosni su zdepaste, jedu losu hranu i ne bave se sportom, obicno se utegnu pa se silni celulit ne moze vidjeti.
Big Ang

#14 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by Big Ang »

:shock: :twisted:
sretjko

#15 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by sretjko »

ultima_palabra wrote:
sretjko wrote:
Ne znam, meni se čini da tebi ima itekako veze.

A to drugo je i logično... bolji dio BiH :)
meni ima veze jesu li zenske dobre ili lose a ti pateticno navodis vodu na vec otrcanu pricu. ja ne mogu da se slozim na pricu kako su bosanke bolje od hrvatica ili srbijanki. dovoljno je otici do beograda ili splita pa uporediti sa sarajevom- razlika drrrrrrasticna. i tijelom i duhom.
a sarajevo vs. pale je u korist pala zato sto je sarajevo porazeno cim se moze porediti sa palama. sarajke jedino imaju vise para pa su kao sminka ali su ove iz istocnog kudikamo zgodnije, mentalitet, geni, borbeni duh. ali i jedne i druge su u poredjenju sa srbijankama druga liga.
Big Ang

#16 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by Big Ang »

Molim moderaciju da zatvori temu. Hvala.
staradis

#17 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by staradis »

karanana wrote:ma daju i nase. nije to poenta i mislim da je malo precijenjena ta razlika izmedju davanja nasih i srbijanki i hrvatica. tu je to negdje. daju one sve.

Daju tebi mozda :D hahah
To sam i ja primijetio, isto kao da biraju ne atraktivne mlade ljude u svakom kaficu. Najgore je sto je vecina tih ljudi skroz ok ali sami sebe uniste.
hopcup

#18 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by hopcup »

e ne znam fakat, al kad pogledam nightlife galeriju, nakon treće-četvrte slike me oči počnu bolit koliko su grdne
Big Ang

#19 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by Big Ang »

direktni wrote:
Big Ang wrote:Molim moderaciju da zatvori temu. Hvala.
Dobro stvorenje :thumbup: Neargumentirana tema. Suluda u dokazivanju. :D
Pljušte uvrede sa svih strana. I otvorene i prikrivene. A žene ko stoku tretiraju. I opisuju :roll: I fala :D :kiss:

Saću ja njih sve prijaviti :brusli:
azea

#20 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by azea »

Takvi tekstova u svakom magazinu za zene...
Ima ljepi zena svugdje - od Indije i Kine preko Afganistana i Turske do BiH i Svedske. Nema niti malo veze sa nacionalnom pripadnoscu nego jednostavno sa genetskom lutrijom (neko se rodi ljep, neko ne bas), lakoci zivota (ako moras radit od 10e godine i nemas pristup zubaru, ljekaru i dobroj hrani kako biti ljep ?) i kolicinom truda sto se ulozi u izgled (neko se sminka, trenira, pazi koliko jede...)
Povrh toga dolaze razlike u ukusu - neko voli petit, neko voli malo snaznije, neko sportske tipove, neko velike sike neko male, neko okruglo lice neko duguljasto, neko voli puno sminke neko naturel...

A za ove sto pljuju po sarajkama i bosankama - mrs u znate vec gdje (U-zap, looking at you ;-) ) Mada bi ja licno volio da se nase trebe malo manje sminkaju...i da shvate da ne moraju uvjek izgledat kao da ce na festu, smije se u radnju i u trenerci otic...
iz dna duše

#21 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by iz dna duše »

Niti smo ljepše niti ružnije...ima lijepih svugdje ai onih manje lijepih... Jeste postalo maltene fraza, ali ljepota dolazi iznutra...Sjetite se samo koliko žena (i muškaraca) nisu Barbike i Kenovi ali su neodoljivi, šarmantni - jednostavno lijepi, iako nekom standardu ljepote sa naslovnica ne odgovaraju...
@azea je dosta toga rekao, što je tačno... pa da se ne ponavljamo :)
ultima_palabra

#22 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by ultima_palabra »

hopcup wrote:e ne znam fakat, al kad pogledam nightlife galeriju, nakon treće-četvrte slike me oči počnu bolit koliko su grdne
Ne mogu da se ne složim. Mada, nakon par pića i kad neko uperi blic u tebe u mračnoj prostoriji... rijetki su oni koji će dobro izgledati.
Big Ang

#23 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by Big Ang »

direktni wrote: Anđo, ne znam što, al' bih te volio upoznati. Ti si dobra osoba. Kafu popiti!

:oops1: Može kafa vazda :D
sretjko

#24 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by sretjko »

azea wrote:Takvi tekstova u svakom magazinu za zene...
Ima ljepi zena svugdje - od Indije i Kine preko Afganistana i Turske do BiH i Svedske. Nema niti malo veze sa nacionalnom pripadnoscu nego jednostavno sa genetskom lutrijom (neko se rodi ljep, neko ne bas), lakoci zivota (ako moras radit od 10e godine i nemas pristup zubaru, ljekaru i dobroj hrani kako biti ljep ?) i kolicinom truda sto se ulozi u izgled (neko se sminka, trenira, pazi koliko jede...)
Povrh toga dolaze razlike u ukusu - neko voli petit, neko voli malo snaznije, neko sportske tipove, neko velike sike neko male, neko okruglo lice neko duguljasto, neko voli puno sminke neko naturel...

A za ove sto pljuju po sarajkama i bosankama - mrs u znate vec gdje (U-zap, looking at you ;-) ) Mada bi ja licno volio da se nase trebe malo manje sminkaju...i da shvate da ne moraju uvjek izgledat kao da ce na festu, smije se u radnju i u trenerci otic...
u ovom i jeste sve istina. samo u sarajevu su zenske uvijek pod punom ratnom opremom, jer su iskompleksirane. pogledaj ih kad izadju na ulicu, svaka jedna drugoj nalik. utegnute do pucanja, frizure sve iste, sminku moras spahtlom skidati s nje. a odes u bg ribe u trenerkama, nenasminkane a izgledaju sto puta bolje i njegovanije.
"najljepsa je prirodna ljepota, skini sminku nije te sramota" pjevao je cola o curi iz zenice. :D
hocemo li malo o govoru? "sta's to ti ba, jarane" i to. :run:
hopcup

#25 Re: Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu?

Post by hopcup »

ultima_palabra wrote:
hopcup wrote:e ne znam fakat, al kad pogledam nightlife galeriju, nakon treće-četvrte slike me oči počnu bolit koliko su grdne
Ne mogu da se ne složim. Mada, nakon par pića i kad neko uperi blic u tebe u mračnoj prostoriji... rijetki su oni koji će dobro izgledati.
ma ja, al ja puno lijepih žena vidim u svakodnevnim situacijama, žene koje nisu uopšte "sređene" i sl.. u ove elemente, hacijende i sl izgleda izlaze samo gabori (mislim tu i na muškarce, da se razumijemo) :D
Locked