Kupovina tableta - pomoc potrebna

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vrapcic

#1 Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by vrapcic »

Odlucila sam da kupim tablet ali se to pokazalo kao problem - barem za nas obicnu raju koja se bas i ne razumije u tehnoloska dostignuca. Elem krenem ja po prodavnicama i iskreno, mozda je samo moja losa sreca, ali mi se cini da ni sami prodavci bas ne znaju tacno sta prodaju.. osim sto ili nude najjeftinije kao ovo je ekstra ponuda ili nude najskuplje, jer ako je skupo onda mora biti i dobro.

Znaci meni treba tablet na kojem cu gledati filmove, jubito :evil: , koristiti za internet, skype, igrice...
Treba mi pouzdan gadget, za koji postoji servis, koji ima normalnu garanciju i koji nece usporiti nakon sto mu instaliram par aplikacija - prijateljicino iskustvo sa Prestigiom, malo malo pa application not responding i spor do bola.

Idealno bi bilo 10'' ali moze i 8'', manje ne bih. Najbliza sam Samsungu ali od Note, Pad, Pro i ostalih podvrsta sam samo dobila glavobolju a razlike u cijeni uff :-)

Dakle sta mi preporucujete - neki cjenovni rang je oko 500 BAM.
Izvinjavam se ako ova tema vec postoji.
dinooh

#2 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by dinooh »

Mozda ovaj. Ima jak procesor, quad 1,6
https://www.next.ba/product.asp?product ... de=0452097
vrapcic

#3 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by vrapcic »

Ovaj zanimljivo izgleda, pogledacu bas.
Jedino ne vidim opciju micro sd kartice, ali to svakako mogu pitati telefonom, vjerujem da ima. Hvala puno.
dinooh

#4 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by dinooh »

micro SD: 1, znaci da ima.
Imas mozda jeftinije malo ali zato imaju 1,2 ghz a ovaj ima 1,6 pa bi prije ovaj uzeo ako vec planiras oko 500 KM.
Garancija 2 godine, sto je dovoljno za tablet. Nije da reklamiram ovu stranicu next.ba ali imas isti i u imelu ali 10-ak maraka skuplji.
vaučer

#5 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by vaučer »

Uzeo bih jailbreakan polovan iPad na tvom mjestu.
vrapcic

#6 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by vrapcic »

vaučer wrote:Uzeo bih jailbreakan polovan iPad na tvom mjestu.
Hvala na prijedlogu ali nista polovno od tehnike ne uzimam. A nov mi daleko od kupovne moci na zalost.
shandrprcSA

#7 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by shandrprcSA »

meni je 10" previse a 8" je (po meni) idealno...Mozda Galaxy Tab 3 8" ili 10"?Ja se jos uvijek dvoumim izmedju Nexus 7 i Tab 3 8"...
vaučer

#8 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by vaučer »

vrapcic wrote:
vaučer wrote:Uzeo bih jailbreakan polovan iPad na tvom mjestu.
Hvala na prijedlogu ali nista polovno od tehnike ne uzimam. A nov mi daleko od kupovne moci na zalost.
Ok.
Preporučam ga jer ga imam (prvi model) već skoro 4 godine i radi kao Singerica.
Od Android platforme mi Sony tableti djeluju ok, nisam siguran koliko koštaju doduše.
Izbjegavaj ove baš jeftine, nema smisla.
newphoenix

#9 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by newphoenix »

Mozda bi pogledao i ovaj, mediatek ima dobre procesore.
http://shop.imtec.ba/tableti/18126-leno ... crni.html#

ali stvarno za 500 Km da nema izbora!!!! sta rade trgovci!!!!
staradis

#10 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by staradis »

Najcesce mozes naletiti na modele iz prosle generacije.
500 KM nije malo, ako mozes neka ti neko iz vana donese i biraj samo poznate brendove.
lucatoni05

#11 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by lucatoni05 »

Evo moj prijedlog http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=3720 malo je skupji, ali vjerujem da se isplati dati ovu razliku i uzeti nesto bolje
Takodjer za ove novce imas i ovaj http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2168
dječak sa šibicama

#12 Re: Kupovina tableta - pomoc potrebna

Post by dječak sa šibicama »

Hajde, imam slicnu dilemu, pa cu na ovu temu staviti...

Cjenovni rang mi je do 400 km, sve preko toga preskupo, a i u principu ne treba mi sad neko cudoviste.

Dvoumim se izmedju:

Nexus 7, CPU NVIDIA® Tegra® 3 quad-core 1,2 GHz, 1 GB rama, 16 GB interne memorije, nVidia GeForce grafika, Android 4.1

ili

Samsung Galaxy 7 inchni, ima ih vise vrsta do 400 km, Tab 3 Lite, Tab 3 T210, T2100, naravno slabiji su, ARM Cortex Dual qore CPU, 1,2 GHz, 1 Gb rama, 8 GB interne, Vivante grafika bar kod ovog T2100 koji mi se najvise svidja.

Nexus vodi i u rezoluciji... bolji je ocito, ali Samsung je Samsung, valjda...

Oba su tu negdje oko 370-380 km, gore dole koja desetka kako gdje... nisam siguran. Imam Prestigio Ultra Duo vec godinu i malo jace, dobar je i sve to, ali baterija je karina, 2 sata izdrzi i to jedva, onaj hepek micro ulaz za punjenje se sjebe vrlo brzo, razdrma, na servisu ga samo zaleme ne i zamijene dio, uglavnom rijesio sam da kupim nesto bolje.
Znam da sad Nexus ima novije generacije, do 600 km kosta, jede malu djecu, ali preskupo mi je to.

Sve kontam da cu Nexus uzeti, ali nesto me ovaj Samsung buni u namjeri :D
Post Reply