Bh. pošta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Meri777

#1 Bh. pošta

Post by Meri777 »

Pozdrav. :D
Bavim se prodajom nakita u Sarajevu,ali često mi se javljaju ljudi iz drugih gradova BiH,pa i iz Hrvatske i ostalih zemalja. Ako postoji neko ko šalje-prodaje putem pošte,da mi objasni neke detalje. Kako zna koja je cijena za koji grad,da li je moguć povrat,kako se preuzima i sl. Vidjela sam da na stranici bh. pošte ima neki kalkulator,ali dosta ljudi kaže da nije tačan,a i ako izaberem kategoriju pisma nije moguće upisati za koji grad šaljem. :|
Bila bih vam jako zahvalna,ako biste pomogli. :izet:
ema_

#2 Re: Bh. pošta

Post by ema_ »

Prvo - slanje je preskupo. Za poslati u koverti najobičniji CD (a ti znaš koja je težina tvojih narudžbi otprilike) - izaći će te ne manje od 3 km . Ako je prsten cijena 3 km , računaj da je onda u krajnjoj liniji skuplja pita nego tepsija.

Drugo - ako se odlučiš slati običnom poštom, računaj da će ti bagra u BH pošti ukrasti tu i tamo nešto.

Treće - cijene su nerealne. Preporučena poštarina za neku sitnicu poput prstena i sl. je 3 km, a za neku težu stvar, recimo slala sam one XL koverte i odjeću unutra, poštarina 5 km, niđe veze :-) .
Bolesni Doktor

#3 Re: Bh. pošta

Post by Bolesni Doktor »

Koliko treba pošti od Krajine do Širokog?
dinooh

#4 Re: Bh. pošta

Post by dinooh »

Bolesni Doktor wrote:Koliko treba pošti od Krajine do Širokog?
treba minimalno 3 dana, bar je meni tako bilo kada sam nesto preporuceno primao. Rijec je o dvije poste, BH i HT pa treba nesto duze vremena.
Bolesni Doktor

#5 Re: Bh. pošta

Post by Bolesni Doktor »

Zahvaljujem
ema_

#6 Re: Bh. pošta

Post by ema_ »

Bolesni Doktor wrote:Koliko treba pošti od Krajine do Širokog?

Ovisi koje si sreće. Nekad treba 2-3 dana, nekad 15 dana. Princip je da se pošta šalje ili isti dan ili sutradan i dan nakon bude isporučena. Gdje zapne - Bog zna. Ako je nema nakon 15 dana - pogledaj ovu temu http://www.klix.ba/forum/nestanak-posla ... 9.html-f=1 .
Bolesni Doktor

#7 Re: Bh. pošta

Post by Bolesni Doktor »

Prelistao sam temu,bas sam se syebao,više ne mozes ni obicna pisma slati bez straha gdje bi moglo zavrsiti
Bolesni Doktor

#8 Re: Bh. pošta

Post by Bolesni Doktor »

Opet mi posta ne dolazi...
iz dna duše

#9 Re: Bh. pošta

Post by iz dna duše »

Još ako šaljete iz jednog entiteta u drugi...brže će vam stići ili otići nešto van BiH, nego unutar BiH...
marajaa

#10 Re: Bh. pošta

Post by marajaa »

Imam jedno random pitanje, nadam se da će se naći neko da odgovori. Koliko OTPRILIKE bi koštalo poslati 2 DVD iz Tirane u Sarajevo?
Post Reply