Policijska akademija i vojska

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MrRango

#1 Policijska akademija i vojska

Post by MrRango »

Pozdrav raja.
Evo moje prve teme. Naime, završavam srednju skolu uskoro, ekonomska, smjer finansije i bankarstvo.
Pa razmisljam sta dalje ici. Pošto treniram karate, smedji pojas (moze se reci i crni, ali nemam na papiru :D, bio na polaganju, ali nisu me pustili), uglavnom znam borilacke vjestine, sportski tip, u formi.
Najvise me privlaci policijska akademija i vojne snage. E sad, kako ide upis u akademiju, gdje to ima kod nas, je li svake godine ima upis ili sta vec. Sta se uglavnom trazi da bi prosao.
Eto uglavnom, neke informacije sta i kako.
I ukoliko neko zna nesto u vezi vojske, moze i ta informacija.

Hvala.
vješalica

#2 Re: Policijska akademija i vojska

Post by vješalica »

Nema,kad izadje konkurs tj.kad iskazu potrebu za kadrom onda primaju u vojsku i MUP.
Fantassin

#3 Re: Policijska akademija i vojska

Post by Fantassin »

MrRango wrote:Pozdrav raja.
Evo moje prve teme. Naime, završavam srednju skolu uskoro, ekonomska, smjer finansije i bankarstvo.
Pa razmisljam sta dalje ici. Pošto treniram karate, smedji pojas (moze se reci i crni, ali nemam na papiru :D, bio na polaganju, ali nisu me pustili), uglavnom znam borilacke vjestine, sportski tip, u formi.
Najvise me privlaci policijska akademija i vojne snage. E sad, kako ide upis u akademiju, gdje to ima kod nas, je li svake godine ima upis ili sta vec. Sta se uglavnom trazi da bi prosao.
Eto uglavnom, neke informacije sta i kako.
I ukoliko neko zna nesto u vezi vojske, moze i ta informacija.

Hvala.
Koliko zaista zelis u vojsku? Jel to ono "da sam na budzetu,stabilna plata blabla" ili zaista zelis da odaberes to kao svoju profesiju.
MrRango

#4 Re: Policijska akademija i vojska

Post by MrRango »

[/quote]
Koliko zaista zelis u vojsku? Jel to ono "da sam na budzetu,stabilna plata blabla" ili zaista zelis da odaberes to kao svoju profesiju.[/quote]

Jednostavno, nesto me vuce oko tih stvari. A uz to ide i plata kolko tolko dobra, ako se ne varam, ide i beneficirani staz.
A kada je bio zadnji konkuras za akademiju, ako netko zna??
vješalica

#5 Re: Policijska akademija i vojska

Post by vješalica »

Bio nekad prošle godine i u MUP-u KS i u vojsci.
mobile9

#6 Re: Policijska akademija i vojska

Post by mobile9 »

Trenutno otvoren konkurs za ZDK 60 policajaca i inspektora mislim da mozes stici prijaviti se. Evo ti link. http://www.job.ba/posao/16218/mup-zdk-a ... izvrsilaca
MrRango

#7 Re: Policijska akademija i vojska

Post by MrRango »

mobile9 wrote:Trenutno otvoren konkurs za ZDK 60 policajaca i inspektora mislim da mozes stici prijaviti se. Evo ti link. http://www.job.ba/posao/16218/mup-zdk-a ... izvrsilaca
Mislim da ne bih mogao ovdje da se prijavim, jer nemam jos diplomu za zavrsenu srednju skolu.
slicica1

#8 Re: Policijska akademija i vojska

Post by slicica1 »

vezano za zene i sklekove, za cin mladji inspektor, koliko treba najmanje uraditi sklekova i da li se rade zenski ili obicni sklekovo.
_mufljuz_

#9 Re: Policijska akademija i vojska

Post by _mufljuz_ »

Post Reply