odšteta od osiguranja
-
slovenac69
#1 odšteta od osiguranja
Dragi moji sugradzani molim vas za pomoc!!!
Imam životno + osiguranje od nezgode kod jedne naše osiguravajuće kuče več 10 godina to placam.
Istina je da plačam minimalnu premiju ali ne mogu da vjerujem su ova naša osiguranja tako škrta na isplati odšteta.
Ukratko ču vam opisat moj problem.
Imao sam nesreču na poslu da mi je na lijevu ruku pala rampa za utovar kamiona koja je teška 1,5 tona i tom prilikom oštetila sva 4 prsta lijeve šake. Grozno za vidjet a kamoli doživit. Nedo bog nikom.
U bolnici su mi uradili operaciju (revaskularizaciju) kazipsta i srednjeg jer su tetive i živci bili nagniječeni a krvne žile potrgane. Treči i četvrti prst su bili očiščeni i zašiveni.4 dana sam bio u bolnici.
Do sad sam več jedam mjesec na bolovanju i doktor predvidza jos dva mjeseca bolovanj jer tek treba da pocnem sa fizio terapijama.
ČUJTE SAD NAJVAŽNIJE. ZA OVOLIKU ŠTETU I PROBLEME UNIQA OSIGURANJE PROCIJENI I PLATI MI 200 KM ODŠTETE.
Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Ja konto imam osiguranje a ono ko ciganki na bubanj. Neznam kome se žalit ali razmišljam čim prije snjima ovo raskinuti.
Molim za savjet ako je neko imo sličnih problema.
Pozdrav!!!!!!!
Imam životno + osiguranje od nezgode kod jedne naše osiguravajuće kuče več 10 godina to placam.
Istina je da plačam minimalnu premiju ali ne mogu da vjerujem su ova naša osiguranja tako škrta na isplati odšteta.
Ukratko ču vam opisat moj problem.
Imao sam nesreču na poslu da mi je na lijevu ruku pala rampa za utovar kamiona koja je teška 1,5 tona i tom prilikom oštetila sva 4 prsta lijeve šake. Grozno za vidjet a kamoli doživit. Nedo bog nikom.
U bolnici su mi uradili operaciju (revaskularizaciju) kazipsta i srednjeg jer su tetive i živci bili nagniječeni a krvne žile potrgane. Treči i četvrti prst su bili očiščeni i zašiveni.4 dana sam bio u bolnici.
Do sad sam več jedam mjesec na bolovanju i doktor predvidza jos dva mjeseca bolovanj jer tek treba da pocnem sa fizio terapijama.
ČUJTE SAD NAJVAŽNIJE. ZA OVOLIKU ŠTETU I PROBLEME UNIQA OSIGURANJE PROCIJENI I PLATI MI 200 KM ODŠTETE.
Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Ja konto imam osiguranje a ono ko ciganki na bubanj. Neznam kome se žalit ali razmišljam čim prije snjima ovo raskinuti.
Molim za savjet ako je neko imo sličnih problema.
Pozdrav!!!!!!!
-
preludezalude
#2 Re: odšteta od osiguranja
Mogu ti samo reci slucaj mog brata kod istog osiguranja. On placa, nisam siguran koliko, mislim 10KM mjesecno. Ostetio je koljeno. Dok je bio oslonjen na koljeno, podizao je tezak teret i nesto je krcnulo. Nije imao nikakvih operacija ni lezanja u bolnici, ali ima bolove kada podize tezi teret. Dobio je od osiguranja 1800 KM. Ali je isao preko advokata. Tako da ta tvoja cifra mi izgleda jaaaako mala. Posavjetuj se sa advokatom koji ima iskustva u takvim slucajevima.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- MOSALJOZE
#5 Re: odšteta od osiguranja
Ja sam još u školi zeznuo koljeno imao operaciju i sarajevo osiguranje je izvršilo procjenu na 250 km.Naravno drugostepena komisija rekla 260.Taman kad sam zelio odustati,jedan mi čovjek reče da ih tuzim,i tako završili na sudu i ja dobio 800 km i + oni mi morali platiti sve sudske troškove.Tako da ne odustaj idi do kraja,nećeš se pokajati
- Edin H.
#6 Re: odšteta od osiguranja
Trebalo bi da postoje neke okvirne skale po kojima rade za razne vrste povreda i sa kojima su upoznati komitenti kada potpisu ugovor.
-
slovenac69
#7 Re: odšteta od osiguranja
Zna li ko ime i telefon kakog poštenog advokata koji se s tim bavi ?
-
mirzet87sa
- JThomas
#9 Re: odšteta od osiguranja
prvo sam malo pročitaj polisu i uslove osiguranja da stekneš neki utisak šta bi otprilike mogao tražiti i jesu li te zeznuli.
-
nightvision
#10 Re: odšteta od osiguranja
Sjeca li se iko velikih poplava u semberiji u decembru 2010? izmedju ostalih tada je pod vodom bilo i "Etno Selo Stanisic" kod Bijeljine. Osigurani su bili kod ni manje ni vise nego Uniqa osiguranja i kada su podnijeli zahtjev za odstetu ovi iz uniqe im posalju brosuru i odgovore da polica ne pokriva tu vrstu stete. Kasnije je jedno vrijeme tamo na ulazu stajao veliki jumbo plakat, velice 4x4 normalnog, na kojem je bila fotografija potopljenih objekata snimljena iz zraka i poduzi text o detaljima kako ih je uniqa izvarala. Posteno su se izreklamirali.
- daxon
#11 Re: odšteta od osiguranja
Taj iz etno sela očito nije pročitao ugovor koji je potpisao, naime, rijetko koja vrsta osiguranja pokriva štete izazvane elementarnim nepogodama poput poplave ili zemljotresa...
- Edin H.
#12 Re: odšteta od osiguranja
Upravo tako, procitajte prije nego sto potpisete, premda ovaj momak ima slucaj, cim su mu nesto ponudili, pitanje je koji je maksimum za tu vrstu povrede.
-
preludezalude
#13 Re: odšteta od osiguranja
slovenac:
reci nam gdje se nalazis, pa ti mozda neko preporuci nekog advokata makar da se posavjetujes.
reci nam gdje se nalazis, pa ti mozda neko preporuci nekog advokata makar da se posavjetujes.
- yoda82
#14 Re: odšteta od osiguranja
Koliko ja znam iznos otštete zavisi od procenta invaliditeta. Naime u ugovoru o osigurnaju bi trebao da ima neke skale gdje piše koliko procenat nosi koja povreda. Kad se završi sa lijećenjem ići ćeš na komisiju i ona će ti procjeniti postotak invaliditeta, i ti bi trebao dobiti taj postotak od osigurane sume. Npr. ako ti procjene 5%, ti bi trebao dobiti 500 KM, ako ti je osigurana suma npr 10.000 KM. Ovako bar rade u Sarajevo osiguranju i u Grawe osiguranju, a sumnjam da je u UNIQA osiguranju drugačije.
Koliko znam nije bitno koliko je teška povreda, nego kakve su posljedice iste. Sve zavisi koliki ti procenat invaliditeta procjene. Meni su npr. za težak lom zgloba na ruci gdje je ostala smanjena motorika jedni procjenili 4%, a drugi 3%.
Koliko znam nije bitno koliko je teška povreda, nego kakve su posljedice iste. Sve zavisi koliki ti procenat invaliditeta procjene. Meni su npr. za težak lom zgloba na ruci gdje je ostala smanjena motorika jedni procjenili 4%, a drugi 3%.
-
slovenac69
#15 Re: odšteta od osiguranja
Kontaktiro sam jednu advokatsku kancelariju pa cu vidjet sta se da napravit.
Hvala svima za odgovore.
Hvala svima za odgovore.
-
sokkia
#16 Re: odšteta od osiguranja
znam da sve i jedno osiguranje kad se reklamira daju sve, a kad treba isplatit onda bi najrađe dali ništa 
primjer:
momak se pošteno nacuga i razvali mi kapiju, sutradan kad se otrijeznio dođe izvine se i kaže bio je u svom osiguranju i rekli da ce platiti oni za štetu na kapiji.
pozovu me i nude 150 KM
ja im predložim da mi ne daju ništa nego nek poprave kapiju kakva je i bila al' bez da fušare
rekoh, nađite ko ce vam to uraditi i za manje nije me briga.
poslije zovu i nude 320 KM.
kad sam potpisao da se slažem imao sam utisak da sam im popravio dan, toliko su sretni bili što nisam išao dalje.
primjer:
momak se pošteno nacuga i razvali mi kapiju, sutradan kad se otrijeznio dođe izvine se i kaže bio je u svom osiguranju i rekli da ce platiti oni za štetu na kapiji.
pozovu me i nude 150 KM
ja im predložim da mi ne daju ništa nego nek poprave kapiju kakva je i bila al' bez da fušare
rekoh, nađite ko ce vam to uraditi i za manje nije me briga.
poslije zovu i nude 320 KM.
kad sam potpisao da se slažem imao sam utisak da sam im popravio dan, toliko su sretni bili što nisam išao dalje.
- MOSALJOZE
#17 Re: odšteta od osiguranja
Najbitnije je ne odustati i ići do kraja.Dosta raje se stidi,ali nema čega ipak su to vaše pare.Slobodno budite bezobrazni jer oni ne znaju drugačije
- JThomas
#18 Re: odšteta od osiguranja
najbitnije je pročitati uslove i polisu i prije nego što potpišeš, a ne tek kad se desi osigurani slučaj. a 99.9% ljudi ne pročita bez obzira na stepen obrazovanja i opšte kulture.
-
sokkia
#19 Re: odšteta od osiguranja
JThomas wrote:najbitnije je pročitati uslove i polisu i prije nego što potpišeš, a ne tek kad se desi osigurani slučaj. a 99.9% ljudi ne pročita bez obzira na stepen obrazovanja i opšte kulture.
ma potpisuju se krediti a da se ne procitaju uslovi a kamoli police .
- raskopusa
#20 Re: odšteta od osiguranja
samo preko advokata i to dobrog (nije svaki isti) osiguravajuce kuce su kod nas legla prevare.pamet u glavu uzmi advokata.mozes i da tuzis firmu(moraju imati policu iz odgovornosti) ako je "kriv" stroj koji ti je nanio povredu.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- holowey
#22 Re: odšteta od osiguranja
koji su rokovi da (auto) osiguranje odgovori na prijavu stete? steta prijavljena 15.1. a predmet jos uvijek "u obradi"
i od kada tece rok? od datuma prijave stete ili od nekog drugog datuma (recimo datuma kada oni dobiju zapisnik od policije)?
i od kada tece rok? od datuma prijave stete ili od nekog drugog datuma (recimo datuma kada oni dobiju zapisnik od policije)?
- HardCore
#23 Re: odšteta od osiguranja
to ti nebih znao reci, al ako do sad nije, to neko nesto mulja tamo....ja kad sam imao udes, za 10ak dana sam sve zavrsio, predo advokatu sve sto je trebalo, i za auto dobio odstetu u roku od 2-3 mjeseca, dok odstetu za sebe sam dobio tek prije par dana, tacnije poslje godinu i 7 mjeseci, ljudi mi ponudili prvi put 1800 a uzeo sam im puuuno vise 
-
zvrk
#24 Re: odšteta od osiguranja
za auto osiguranja je rok, koliko se sjecam, 30 dana od dostave kompletne dokumentacije i zahtjeva
kompletna dokumentacija ukljucuje i zapisnik sa uviđaja
i imas temu za naplatu osiguranja u pdf automobili
a imas i zakon o autoosiguranju i drugim oblicima obaveznog osiguranja ili slicno
kontaktiraj agenciju za nadzor osiguranja ili kako se vec zove pa provjeri
kompletna dokumentacija ukljucuje i zapisnik sa uviđaja
i imas temu za naplatu osiguranja u pdf automobili
a imas i zakon o autoosiguranju i drugim oblicima obaveznog osiguranja ili slicno
kontaktiraj agenciju za nadzor osiguranja ili kako se vec zove pa provjeri
-
channel10
#25 Re: odšteta od osiguranja
Mislim da je tri mjeseca od prijave, a nerijetko prodje i vise (kod mene je trajalo i duze). Znaci ocekuj ovih dana njihovu ponudu.holowey wrote:koji su rokovi da (auto) osiguranje odgovori na prijavu stete? steta prijavljena 15.1. a predmet jos uvijek "u obradi"![]()